Místo hřiště parkoviště?

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Místo hřiště parkoviště?


Anonymous

#2 Re: Fakta

2015-04-23 12:14

#1: - Fakta 

abcdef abcdef

Fakta autorů petice k předchozímu komentáři pana starosty Brna-Řečkovic

Zahltit auty historické centrum Řečkovic není dobré řešení, mnoho obcí má na náměstí pěší zónu nebo zeleň, kterou si pečlivě udržuje. Není přece nutno parkovat „těsně vedle“ uvedených zařízení (radnice, kostel, restaurace). Plochy „kousek opodál“ se najdou – náš chystaný spolek řečkovských občanů chce zastupitelstvu dát lepší návrhy.

Založení petice nevyplynulo z žádné „šuškandy“, ale z reálných faktů (jsme dospělí občané, kteří ví, co chtějí). Bohužel jsme si plán parkoviště museli opatřit oklikou, občané ani zastupitelé s ním seznámeni nebyli. Označení dětského hříště za nevzhlednou asfaltovou plochu je úmyslně zavádějící. Že je toto hojně využívané hřiště již mnoho let zanedbané, je ostudou řečkovské radnice, ne argumentem. Hřiště je na vhodném místě parku, přibližně uprostřed zelené plochy, dál od frekventované silnice. Umístěním parkoviště na toto místo se celý park nenávratně architektonicky znehodnotí. Do zbytku parku se žádné nové hřiště nevejde (snad jen malé pískoviště). Kolik stromů se pokácí, nebylo nikomu z občanů sděleno.

Zastupitelé, dotázaní občany, nás informovali, že hlasovali pro způsob financování, ale ani jim nebyly podrobnosti umístění parkoviště sděleny. Kde nejsou informace, mohou vznikat fámy. Čí je to chyba? Proč radnice neseznámila občany se změnami a nenabídla více variant k diskusi, jak to obývá zvykem? Pokud platný územní plán parkoviště jinde nepřipouští, může ho přece zastupitelstvo změnit.

Na parkující auta mezi hrajícími si dětmi není hezký pohled, to je pravda. Přesto však zničení hřiště a znehodnocení parku není podle nás řešením. Preferujeme osazení hřiště zelení a umístění aut mimo park. Lepší návrhy na revitalizaci parku i na vybudování nových parkovišť již existují a náš chystaný spolek by v tomto rád s radnicí spolupracoval.

Nechceme konfrontaci, ale nabízíme spolupráci. Chceme zachování hřiště, ale hledáme i nová parkovací místa. Bylo by však nutné ustoupení od současné nedomyšlené varianty.


Nepřihlášený uživatel

#3

2015-04-23 12:46

Jak je vidět - viz článek v linku http://www.brno-cernovice.cz/wp-content/uploads/2-2015_cernovice-8.pdf, v jiných městských částech umí vedení radnice s občany komunikovat, hledat a také najít lepší řešení. U nás se zakopávají a uchylují k tragikomickým podpásovýcm a nepravdivým prohlášením. Škoda, že se to alespoň staronoví členové koalice za tolik let ještě nenaučili. Nebo že by to spíše už zapomněli...?

Ondřej Štaud

#4 Re: Fakta

2015-04-23 13:39

#1: - Fakta 

Je trochu smutné, že relevantní a věcné připomínky starousedlíků, kteří nabízejí pomocnou ruku při řešení daného problému, jsou Markem Viskotem označeny za "šuškandu". Věci by výrazně pomohlo vyjádření nestranných urbanistů či sociologů, kteří by na problematiku jistě vnesli jasnější světlo. Pokud skutečně bude radnice dále postupovat bez odborných konzultací a bez spolupráce se svými občany, hrozí zde de facto nevratné znehodnocení nejstarší části Řečkovic.

Jana

#5 Jako Úrazovka

2015-04-28 14:06

Tahle kauza zanedbaného hřiště mi připadá trochu jako Úrazovka. Také ji ministr Julínek zakazoval nákupy a opravy tak dlouho, až mohl prohlásit, že je zanedbaná a že ji zruší. Naštěstí se mu to nepodařilo.

Jana


Nepřihlášený uživatel

#6

2015-05-11 18:57

Zeleň v městech často ustupuje urbanistickým zájmům. Ztrátu zeleně za 25 parkovacích míst považuji za dočasné řešení. Za další 5 let bude i tato kapacita nedostačující.
Jsem za jednoznačné zachování parku! Kam by pak chodily maminy s dětmi?

Zdeněk Vojáček

Nepřihlášený uživatel

#7

2015-05-14 10:49

s ženou máme dítě a chceme aby si mělo kde hrát a chodime s kočárkem do parku posedět.(a chtělo b to udělat něco stim aby mezi pískovišti nejezdily auta)

Nepřihlášený uživatel

#8

2015-05-17 09:25

Jsem proti ničení zeleně za betonové plochy.
Petr

#9

2015-05-17 20:09

Takové malé parkoviště nic neřeší!Prostě se jen zaplní dalšími auty a opět nebudou parkovací místa .Pro park je to ovšem zásadní rána!Řečkovické centrum je díky narůstající dopravě čím dál tím hlučnější ,nebezpečnější a špinavější.Ubírat mu jakékoli množství zeleně je naprostá hloupost a nevratná škoda !!!Plochy u hřbitova jsou rozhodně na parkovací místa vhodnější.Jsem rozhodně pro vybudování vhodnějšího prostředí pro děti nebo rozšíření současné zeleně.Ať se ptám ,kde se ptám,ještě jsem nepotkal řečkovického občana ,který by s vybudováním parkoviště souhlasil.Tak kdo ho tady tedy vlastně chce?To by nejen mě opravdu zajímalo!Prosím radnici ať přehodnotí svoje rozhodnutí.Nemohou přeci tak zásadní rozhodnuti o podobě centra Řečkovic rozhodovat sami s vyloučením občanů!!!Spíš bych se soustředil na to,jak dopravu v centru Řečkovic omezit,nebo aspoň zpomalit.Myslím, že úrazů na této komunikaci už bylo dost.Jen tak mimochodem ,jak to ,že městská policie nepokutuje parkující auta u pískoviště,když jindy u blokového čištění je tak aktivní?A pan Starosta se tím ještě v Řeči "pochlubí".Nevím, zdá se mě to celé jakési divné a to tak bývá když odpovědná místa pořádně nekomunikují s občany.Prosím nebuďme lhostejní k tomu ,co se děje okolo nás a pojďme hledat lepší řešení!!!