Petice na podporu zavedení krajských dálničních známek

dlouhý Žeryk

/ #21 Re: P.

2013-06-12 16:04

#9: - P.

Doufám, že nikoho nurazím ani nevyvolám poplašnou zprávu nebo nebudu nařčen za protistátního živla, tedy k věci:

Zákon hovoří: ... jezdí se vpravo, nejblíže pravému okraji vozovky, pokud tomu nic nebrání ...

Ústava ČR hovoří: ... provozovatel je povinen provozovat své zařízení jen pokud je bezpečné ...

Já, řidič jsem povinen provozovat vozidlo v dobrém technickém stavu a v povinných lhůtách ho přistavovat k technické kontrole.

Závěr: Vážení zákonodárci, ministři, poslanci, ombudsmani, jak se k tomu postavíte mimo volební kampaň? V jakých jste finančním poměrech, v jakých perfektních vozidlech jezdíte a po jakých komunikacích? Ano, pod červenými a modrými majáčky na perfektních velkých pneumatikách moderních odpružených vozidlech a s vašimi příjmy nemůžete pochopit kličkování obyčejných lidí - řidičů v rámci zákona (ano, zákona, který právě říká, že pokud tomu nic nebrání a ony ty díry v rozteči půl metru na délku i šířku po silnici jsou, ba dokonce i na odbočovacím pruhu z dálnice zeje tu a onde díra půl na třičtvtě metru a hloubky 15 cm a nic se s tím neděje) v prorezlých stařičkých Škodovkách polepených ne zrovna za levno známkou z STK, protože jinak nárazy z děr opotřebovávají celé podvozkové skupiny a tím zvyšují riziko momentální havárii (při kličkování) i budoucí (únavový lom polosy či čepu např.). Jestliže tedy jsem povinen provozovat bezpečně svůj prostředek já, řidič, tak jaký zákon platí pro provozovatele komunikací a jak se dodržuje či donucuje? Já bez STK provozovat nesmím.

Jak bude nakládáno s penězi za dálniční známky ať už kteréhokoliv rozsahu?

Otázka mimo, nikoliv pod pás, protože s námi - lidmi dole - je to naprosto normální - dají Vám podepsat pracovní smlouvu (i dodatečně a nepodepiš  ji, venku jich je dvacet), kde základ je snížen, leckde na minimální mzdu ze zákona (o tom se mlčí) a tzv.osobní ohodnocení se sestává z desítek bodů po stovkách (ano, i tisících, proč ne, že) na které ovšem nemáš milý pracovníku nárok, musíš si je zasloužit (ev. celá firma musí být v plusu), tedy kdy si odsouhlasíte taky zásluhovost? Například berte měsíčně 40 tisíc, podíl na snížení nezaměstnanosti v regionu o 1% ohodnocení 25 tisíc, o 2% 40 tisíc atd atp. Třeba by se potom i státní dluh snížil a vidělo by se, kdo tam něco chce dělat.

Takže jak říkával Werich, za kterého se všichni nahoře po 89.schovávali: Hej pane nebuď líný, přijď mezi lid.... a on taky říkal: a to bychom brzo dokralovali, kdyby se dvojím metrem měřilo.

Souhlasím