Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu


Nepřihlášený uživatel

/ #138 Re: Re: Co dál?

2013-04-26 08:55

#132: Michal Popluhár - Re: Co dál?

Právní forma asociace je občanské sdružení. Jeho založení a registrace není nijak složitá záležitost. Posílám odkaz na stránky, kde je postup založení vysvětlen: http://www.obcan.ecn.cz/index.shtml?w=u&x=132554

Myslím, že je třeba si nejprve odpovědět na základní otázky:

Jaké budou cíle asociace? Jenom bránit zájmy v případech jako je tento? Nebo poskytovat další služby? Kdo bude cíle asociace naplňovat? Myslím, že je časově náročné sledovat např. připravovanou legislativu… Budou členové asociace platit nějaké příspěvky? Budou s činností spojeny nějaké náklady? Samozřejmě je možné asociaci založit co nejjednodušším způsobem, s jedním cílem a později její činnost emancipovat a stanovy postupně měnit. Nebylo by účelnější získat nějaké zastoupení v Česmad? Možná je osobní doprava auty do 9 osob natolik specifická, že to se zaměřením Česmad nejde spojit, to nejsem schopná posoudit. Ale alespoň bych je zkusila kontaktovat a situaci s nimi probrala.  Stejně tak s Asociací sanitek. Už máte jasno, jaké problémy sanitky mají? Jak to řeší?

Máte-li ujasněnou podobu Asociace, stačí se ve třech lidech sejít a jako přípravný výbor vtělit ideu do stanovJ Registrace se následně podává na Ministerstvo vnitra. Do té doby, než je občanské sdružení registrováno, jedná za něj přípravný výbor.

Více než veřejné protesty, blokování dopravy a hledání argumentů v ústavě mi přijde účelné začít obcházet ty, kteří mají možnost podat návrh na změnu přijatého zákona. Tzn. poslance, senátory, Ministerstvo dopravy a Krajská zastupitelstva (ta by na to mohla slyšet). Před tím je ale třeba jasně formulovat a vyargumentovat požadavky.

A samozřejmě je důležitá správná medializace problému – to, že byl vydán zákon, se kterým dopravci nesouhlasí, to nikoho moc nezajímá. Ale příběh babičky sepisující smlouvu se záchranářem před tím, než nastoupí do sanitky, která je registrována jako vozidlo taxi…. Tak absurdní příběhy media milují.