Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

CK

/ #98 Problém pro cestovní ruch (a nejen)

2013-04-24 06:45

Pro incentivní a kongresovou turistiku, stejně tak pro obsluhu VIP klientů je naprosto nemyslitelné, aby pro ně přijížděla vozidla taxi - nejlépe se svítilnou a taxametrem.

Jedná se o naprosto specifické služby a klient, který přiletí vlastním letadlem, očekává servis na stejné úrovni jako v jiných vyspělých zemí.

Tolik zde diskutovaná zákonná úprava se mi jeví v protichůdném postavení nově projednané Koncepci státní politiky cestovního ruchu v České republice na období 2014 – 2020, kde se mimo jiné hovoří o tom, že "je třeba se prioritně orientovat na podporu příjezdového cestovního ruchu (incoming), a to především na perspektivní trhy Ruska, Číny a Latinské Ameriky."

"Mezi nejdůležitější návrhy koncepce patří srozumitelnější vymezení postavení MMR,, agentury CzechTourism a dalších subjektů jako jsou například kraje. Toto vymezení pak ukončí realizace často protichůdných opatření."

Tento stav přispívá ke klesající výkonnosti cestovního ruchu, nedostatečnému využití možností České republiky ....

http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Ministerstvo/Pro-media/Tiskove-zpravy/2013/Jankovsky-Cestovni-ruch-muze-byt-vyrazne-efektivne