Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu


Nepřihlášený uživatel

#76

2013-04-23 09:07

Naše služba se liší ve všem a rád bych upozornil nejde naši službu provozovat dle tyhle novely a pro nás to bude mít likvidační následky. Je to zcela holý nesmysl a tohle psal člověk, který absolutně nevědel o čem píše! Nejsme taxikaři a nikdy nebudeme. Michale to sdružení udělat za to se postaví všichni. Není přece možné aby se jen přihlíželo. k čemu je registrace našich vozů když si přece všichni platíme silniční daň?

Jen do toho nevzdávat se.
Češi do ulic

#77

2013-04-23 11:30

Máš v něčem pravdu Leo,jsme národ Svejku který čtyřicet let remcal v hospodách a teď může i na netu,který sežral sametovou revoluci a který si pod vedením Klause nechal rozprodat a rozkrast republiku pod prdelí,ale záleží opravdu na nás co si zas necháme líbit a jak dlouho, vždyť příště můžou nařídit,ze kdo prodava a vozí rohliky tak bude muset i mléko, a je to taky prakticky neslučitelné.. já osobně jsem na tento zkorumpovanej a prohnilej stát tak nasranej,ze kdyby to bylo k něčemu, pro naše děti tak si i klidně půjdu sednout třeba za "defenestraci"..ale něco už prostě musíme udělat, přece nebudem zas jen hloupé ovce..vždyť toto tluče do očí, ze je to lobby,korupce...copak se nedá, zažaloval stát u nějaké euroinstituce??....tak pojďme psát udání,stížnosti na magistrát, živnostenský úřad treba za vytlačování z pruhu, nebezpečný jízdy,ohrožování pří jízdě atd. Posílat cas,SPZ a kde..vždyť jezděj jak kdyby jim patřila evropská a ať mi nikdo neříká, ze jim nebo jemu neseberou licence atd..my máme výhodu, nejsme vidět oni jo...prostě oficiální stížnosti,denně.
Tom

#78

2013-04-23 12:11

A co tedy děláte? Mimo petice.. Čekáte co bude nebo si vyrizujete prukazku a evidujete auto(což pak znamena dvojnasobnou pojistku)?

Nepřihlášený uživatel

#79

2013-04-23 16:25

Dle sdeleni pracovnika sekretariatu reditele odboru judr.Michalcika, ma byt zakon k dispozici ve ctvrtek 25.4. Na dotaz jake ma mit nalezitosti ramcova smlouva s firmou me bylo sdeleno ze ji klidne muzu mit ale na kazdou jizdu stejne musi byt pisemna smlouva, opatrena razitkem,podpisem,poctem osob,jmeno + x,cenou a cilem cesty.

Nepřihlášený uživatel

#80 Re:

2013-04-23 17:53

#79: -

Tudiz ramcova smlouva byt vlastne vubec nemusi? a co znamena jmeno x? musi tam byt opravdu jmena vsech osob?


Nepřihlášený uživatel

#81 Re: Re:

2013-04-23 19:04


Nepřihlášený uživatel

#82

2013-04-23 19:06

ramcova smlouva je na nic, staci jedno jmeno +x pocet osob, podle úředníka

Nepřihlášený uživatel

#83 Re:

2013-04-23 19:22

#82: -

ted jde o to, aby to tak bylo podle kazdeho urednika, nekde psali, ze by tam mela byt jmena vsech pasazeru..

stejne je to svinstvo, ze si zmeni takovych veci, ze si clovek nemuze auto pujcit, ten kdo ho ma na leasing ma problem atd..

me osobne se nejvic dotyka ta dvojita pojistka za auto, kdyz je evidovano jako taxi..

Zahradnik to pry dal k ustavnimu soudu, tak jsem zvedavej jak rozhodne..

Češi do ulic

#84

2013-04-23 19:36

Na rovinu, ať jdou do hajzlu, budu mít smlouvu na celý rok vč dodatků,do ceny je každýmu hovno jelikož nejsem veřejná doprava a vozím lidi pro cestovni kancelare které mi proplaci fa a ne lidi co vezu,tem je to uprdele,protože tom maji zaplacené v "balíčku celkové ceny" a nejsem taxikar ktereho si zastavili na ulici a maji mi zaplatit cestu a kongresy které pořádá farmaceutická firma a doktory které vozím z letiště a na večeře fakt cena nezajímá, protože jsou tu na pozváni a neplatí ani korunu...tak že co tedy??.. prostě nic,budu mít u sebe co budu a ať jdou do prdele...a ať se mi za takové rovné podnikání nestaví nikdo do cesty,jak už jsem psal,mam toho to zkurvenyho státu plné zuby a ať mě nechaj na pokoji..

Tomáš

#85

2013-04-23 19:57

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/224053-soukrome-sanitky-se-musi-stat-taxiky-a-nelibi-se-jim-to/
Opravdu, ať jdou opravdu do hajzlu. Ve čtvrtek jdu na ty zkoušky a mám obrovské obavy, abych to tam psychicky ustál a něco neprovedl. Na dotaz, kde a jak se máme naučit taxametr, když jsem ho viděl asi 5x životě a to ještě cca v 6h ráno, mi milá paní Kučerová odpověděla, že to neví, ale co třeba projet se taxikem, aby nám to ten člověk vysvětlil.

Nepřihlášený uživatel

#86

2013-04-23 20:09

Ano, naprostý souhlas s celým textem!!!Nikdo si jistě nebude nalhávat, že se nejedná o Prahu, ano, je to o Praze,výsledek konání, nebo spíš nekonání pražského magistrátu.Po letech i "jako pokus" bývalého primátora v přestrojení najímajícího si taxi - okraden... vyznívá hodně uboze!Už jen to, že správní orgány vystaví jedné osobě licenci taxi a současně koncesi na smluvní dopravu bylo do nebe volající!!!Nyní to jen zase vypadá, že poctivost se musí náležitě potrestat !!!
Slávek

#87

2013-04-23 20:19

hanba zákonodárcům, hanba všem, co se podepisují pod zákon, kde pravá neví, co dělá levá!!!

Nepřihlášený uživatel

#88

2013-04-23 20:33

Kvasnička chce ovládnout Prahu,kokot jeden veksláckej,co okrádal lidi na nádraží!!!

Nepřihlášený uživatel

#89 Re: Re:

2013-04-23 21:12

#83: - Re:  

 

Ty to budes pojistovne hlasit? Ktery zakon ti to narizuje? Mas auto bez taxametru.tak co bych to hlasil?
Michal Popluhár
Autor této petice

#90

2013-04-23 21:14

Tak se nam to koukam pekne rozjelo, uz v tom mame i soukrome zachranky a to me do ted vubec nenapadlo, jestlipak uz si na MD drbou hlavy.. Cekame do zitrka a pokud se zadna s oslovenych instituci neozve, nebo nevyjadri, opravdu zvazuji zorganizovat "stávku" presneji protestni jizdu Prahou konanou den pred, nebo po 1.5. Podrobnosti zitra.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-04-23 21:26


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-04-23 21:34



Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Re:

2013-04-23 21:35

#89: - Re: Re:

no kdyz uzaviras pojistku, tak je k jakemu ucelu bude vozidlo vyuzivano, a pokud tam je zadano taxi, tak jeto jednou tak drazsi.. klobouk ani taxametr mit nebudu, ale kdyz to auto bude v evidenci taxiku, tak pokud se neco stane, tak co ja vim jestli to pojistovna nemuze zjistit a pak se mnou vy.....

Michal Popluhár
Autor této petice

#94

2013-04-23 21:44

Prosim vsechny, kdo maji kamarady nebo zname pracujici v soukrome zachrance o zaslanim nasi petice. Zahrnu je a jejich pripominky do textu petice.
Dekuji Michal

Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Michale

2013-04-23 21:47

#93: - Re: Re: Re:

Někoho znám celý život ale nemám na něj už tel. zítra zjistim. Našel jsem ti tedy alespoň tohle.http://www.asociacesanitek.cz/

Tam když se dokážeš domluvit s velitelem, zítra to po rádiu vědí téměř všichni.

Leo

Ps: Pak by to chtělo změnit i název petice aby tam bylo to slovo sanitní. Ale to zřejmě nepujde.


Nepřihlášený uživatel

#96 Re: Re: Michale

2013-04-23 23:25

Jako stvoritel muzu snad vsechno:), myslim, ze jsou smluvni preprava pod stejnou zivnosti jako my a neni to podstatne, dulezite je, ze nam jde o stejnou vec. A spis se to tyka asistencni sokrome sanitky, myslim ze zachranky jako talove se to nedotkne, i kdyz soukrome mozna. Vsak oni nam to brzy napisi.

Nepřihlášený uživatel

#97 Re:

2013-04-24 05:04

CK

#98 Problém pro cestovní ruch (a nejen)

2013-04-24 06:45

Pro incentivní a kongresovou turistiku, stejně tak pro obsluhu VIP klientů je naprosto nemyslitelné, aby pro ně přijížděla vozidla taxi - nejlépe se svítilnou a taxametrem.

Jedná se o naprosto specifické služby a klient, který přiletí vlastním letadlem, očekává servis na stejné úrovni jako v jiných vyspělých zemí.

Tolik zde diskutovaná zákonná úprava se mi jeví v protichůdném postavení nově projednané Koncepci státní politiky cestovního ruchu v České republice na období 2014 – 2020, kde se mimo jiné hovoří o tom, že "je třeba se prioritně orientovat na podporu příjezdového cestovního ruchu (incoming), a to především na perspektivní trhy Ruska, Číny a Latinské Ameriky."

"Mezi nejdůležitější návrhy koncepce patří srozumitelnější vymezení postavení MMR,, agentury CzechTourism a dalších subjektů jako jsou například kraje. Toto vymezení pak ukončí realizace často protichůdných opatření."

Tento stav přispívá ke klesající výkonnosti cestovního ruchu, nedostatečnému využití možností České republiky ....

http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Ministerstvo/Pro-media/Tiskove-zpravy/2013/Jankovsky-Cestovni-ruch-muze-byt-vyrazne-efektivne


Nepřihlášený uživatel

#99 Re: Michale

2013-04-24 07:12

#98: CK - Problém pro cestovní ruch (a nejen)

Michale, jestli se dokážeš domluvit s dopravci záchrnné služby. Bylo by dobré vymyslet jednoduchou výraznou nálepku na vozdla ůčastnící se případné jízdy aby jsme se poznali a předešli případné kolizi.

Pak sepsat čeho by jsme chtěli dosáhnout. Tudíž přiblížit se trochu zákonu který ministerstvo dopravy navrhlo.

Např: Že nám nevadí přeskoušení ale nesmí se jmenovat TAXI

Ať máme registrovaná vozidla, ale jako vozidla osobní dopravy a ne jako TAXI

Ať si mužem vozidla pujčovat od pujčoven jen ať nemají Tk starší než 1 rok

Ať chodíme na technickou jaždý rok ale ne jako TAXI ale jako vozidlo osobní dopravy, naše vozidla nejezdí na třísměný provoz a většinu roku stojí.

(Registrace limuzím jako TAXI bude znamenat velký propad jejich ceny při prodeji)

Bla bla, vždyť víš.

Pak jsem vymyslel jak ůčině zbrzdit dopravu a zřejmě nikdoby  za to nemohl být sankcionován. Na magistrále by byl vhodný systém jako pás tanku, kdy pravé dva pruhy by stála a ty zezadu by je levým předjížděli a zařazovali se před ty přední, tím by 2 třetiny aut stáli a přejeli dopředu jen jednou za čas. Další nápad je blokovat Malou stranu když jdou poslanci do práce do senátu což bude některá z jejich několika budov. Když tam najede několik set aut, stačí když na jednu zelenou barvu na semaforu projede jen jedno auto a vznikne pěkný masakr a nikdo nemůže říct, že jsme někde trvale stáli a překáželi dopravě.(Jen vyjdeme ministerstvu vstříct a pojedeme pomalu a bezpečně) Blokovat letiště mi přijde jako největší blbost, co když někomu kuli tomu uletí letdlo. A stráví tady několik dalších nechtěných dní. Leo


Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: Michale

2013-04-24 08:07

#95: - Re: Michale 

 To se ale týká i dopravy tělesně postižených včetně vozčkářů, smluvní dopravy dětí do soukormých školek a škol a řady dalších dopravců, kteří poskytují služby ve sféře sociálních služeb. Těch se záležitost obslužnosti letiště v Praze naprosto netýká. Na tom by si Nova mohla smlsnout.