Petice.com

Petice Gymnázia Ostrov

Kontaktujte autora petice

#51 Nov 29, 2013, 01:07

Re:

#49: -

Co čekat od nuly, která se jen honí za placenými funkcemi? Doufám že to v příštích volbách bude znamenat konec střadatelům placených funckí, kteří bezohledně kvůli svému osobnímu profitu likvidovali vše co nás činí lidmi..

Nepřihlášený uživatel#52 Nov 29, 2013, 15:06

Fialky

Na tuto školu jsem chodila já, sestra i můj tatínek, neznám lépe strávené roky, než zrovna na Gymnáziu v ostrově, kvalifikovaní profesoři, perfektní přístup :)

This comment has been removed by the person who wrote it.

Nepřihlášený uživatel#54 Nov 29, 2013, 21:02

Re:

#21: -  

a posílí dělnickou třídu - která bude míň kecat takovýmhle lidem do toho, jaký vyváděj nesmysly

Nepřihlášený uživatel#55 Nov 29, 2013, 21:36
Gymnázium patří mezi nejlepší školy v kraji a rodí se zde ty nejlepší studenti. Měl jsem čest tuto školu navštěvovat a vystudovat.Byla by škoda zničit líheň skvělých žáků.
Nepřihlášený uživatel#56 Nov 30, 2013, 11:01

Jsem bývalou studentkou tohoto gymnázia a vím, že i v době mého studia vykazovalo toto gymnázium výborné výsledky. Většina spolužáků po ukončení úspěšně absolvovala vysokou školu. Pokud je situace taková, že počet zájemců o studium překračuje počet přijímaných studentů, je tento krok naprosto zbytečný. Navíc i v současné době je znát z naplněnosti prvních tříd ZŠ, že počet zájemců bude růst. Umožněte talentovaným žákům vyrůstat v podnětném prostředí i vzhledem k dalším návrhům shora postupně omezit zvláštní (praktické, speciální) školy a tyto žáky s problémy a nižším intelektem včlenit do ZŠ, čímž samozřejmě bude úroveň ZŠ klesat.

Pavlína Čermáková (rozená Kutilová)

Nepřihlášený uživatel#57 Dec 01, 2013, 14:55
Petici gymnázia Ostrov jsem ráda podepsala, jako bývalá absolventka. Myslím, že vzdělání je potřebné a toto gymnazium i v naší době dalo základ znalostí pro další studium na VŠ. Dagmar Šašková - Rácová

Nepřihlášený uživatel#59 Dec 01, 2013, 19:41
Ať žijí osmiletá gymnázia, jediná pozitivní změna v popřevratovém školství. Hanba levici, že jim neustále ukládá o život
Nepřihlášený uživatel#60 Dec 01, 2013, 20:43
skutečně dobrá škola (RNDr. V. Vít; Mgr. I. Machek...)
Nepřihlášený uživatel#61 Dec 02, 2013, 09:10
Jelikož jsem studovala na této škole a dojížděla z Mariánské,vím, jaký byl problém, hlavně v zimním období. Zrušit jednu třídu,jen protože to někdo nesmyslně navrhne, je opravdu, promiňte to slovo, blbost. Občas byl problém s dojížděním a to pouze do Ostrova, natož, kdyby se student nedostal na Gymnázium v Ostrově, nedokáži domyslet dojíždění do K. Varů. Rodiče by pak pravděpodobně museli přistoupit k variantě, internátu a to by se jim pak velmi hodně zúžil rodinný rozpočet. Proč ne, že??? Krásné Vánoce a přeji ostrovskému gymnáziu, ať vše dobře dopadne.
Michal Ambrož#62 Dec 02, 2013, 12:20

Redukce vzdelanosti jako v dobach normalizace

Jsem absolventem gymnazia v Ostrove a jsem spokojen jak mne tato skola pripravila na vysokoskolske studium.
Bylo by mi lito, kdyby ji meli komuniste v ramci jakehosi normalizacniho utlumovani vzdelanosti na zapade Cech zredukovat v podstate o tretinu.
Nepřihlášený uživatel#63 Dec 02, 2013, 15:23
Záměry pana radního jsou zřejmé: pan hejtman si přilepšil v rámci ROPu výstavbou ISŠTE v Sokolově a teď musí tento nesmyslný gigantický projekt naplnit žáky, aby nemusel vrátit dotace. Tunel Blanka i ISŠTE v Sokolově mají stejného jmenovatele (megalomanská stavba, kde se topí peníze).
Nemáme nic proti zrušení nesmyslně založených záchytných škol s obory typu domácí hospodyňka, podnikání apod., ale jsme proti rušení tradičních a zavedených škol (průmyslovky, víceletá gymnázia), poskytujících kvalitní vzdělání.
Nick#64 Dec 02, 2013, 17:01
Nevidim duvod, proc nezrusit jednu primu, alespon to konecne bude skutecne vyberova skola a ne nejaka fraska, jako tomu bylo doposud.
MArtin Šimek#65 Dec 02, 2013, 20:54

Re:

#64: Nick -

Nebude, protože až ubyde 40% žáků tak se hodně věcí změní. Třeba propustí učitele. Nebo si snad myslíte, že stát/kraj/někdo bude dávat škole pořád stejný peníze? Výběrovost školy určujě příjimací řízení a obtížnost studia, ne její kapacita. Vy jste ráčil absolvovat, že tak dalekosáhle hodnotíte náročnost Ostrovskýho Gymplu? Ale chápu, že jste asi placený za to abyste to napsal.

Nepřihlášený uživatel#66 Dec 03, 2013, 11:04
slučování škol a rušení je blbina!!!
ABC#67 Dec 03, 2013, 16:55

Re:

#64: Nick -

Gymnázium v Ostrově mělo vždy dobrý zvuk a maturita na něm rozhodně nikdy nebyla pouze formální záležitostí!  Znalosti absolventů gymnázií jsou zpravidla mnohem větší, než maturantů na různých typech odborných učilišť.

(A to neberte jako útok proti učilištím - je to logické - počet všech hodin, tedy hodin jazyků, matematiky a dalších předmětů, z nichž lze maturovat,  je na gymnáziu mnohem vyšší než na učilištích, kde jsou obsahem výuky i odborné předměty a nutné praxe. Takže maturanti gymnázií MUSÍ být na maturitu připraveni lépe, než učňové...)

Ostrovské gymnázium JE výběrovou školou - počet uchazečů o studium  VŽDY přesahoval počet přijímaných studentů, zvláště velký zájem  je pak právě o absolvování  osmiletého studia, tedy o přijetí do obou prim. Odmítnutí žáci  se pak někdy na gymnázium přeci jen dostávají po deváté třídě, ale většinou je vidět velký rozdíl mezi "prváky" a "kvintány" v jejich znalostech a přístupu ke studiu.

A to, že v případě ostrovského gymnázia  jde o výběrovou školu, dokazují také mimořádné výsledky talentovaných studentů ve vědomostních soutěžích na všech úrovních - okresních, krajských, celostátních a dokonce i mezinárodních!

Gymnázium letos v říjnu oslavilo 60 let, čili dostává od kraje opravdu "pěkný" dárek ke svému jubileu... Rušit u tak kvalitní školy jednu z prim znamená připravit v budoucnu mnohé další talenty z Ostrova a okolí  o šanci na lepší a náročnější úroveň vzdělání.

Proto prosím  krajské radní: NEDĚLEJTE TO!!!

Lucky#68 Dec 03, 2013, 19:21

Nekažte nám prosím naši snahu zachránit gymnáziu druhou primu tím, že píšete do seznamu vymyšlená jména a vulgární výrazy.
Vypněte komp a jděte si dát panáka nebo pivo, ať jste zítra čerstvý v práci u lopaty...
Možná, že kdyby vás kdysi vzali na lepší školu, mohl jste mít lepší práci a nezávidět gymplákům jejich vzdělání a nedělalo by vám takovou radost, že jednu primu chtějí zavřít.
Asi vám nedochází, že zavřením primy přijdou právě třeba vaše děti nebo vnoučata o šanci líp studovat a díky tomu mít i lepší práci ...
Nemusíte nás tuto petici podporovat, ale alespoň nám to prosím nekažte.

This comment has been removed by the author of the petition.