Petice Gymnázia Ostrov

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice Gymnázia Ostrov


Nepřihlášený uživatel

#26

2013-11-26 12:41

Když ušetří na občanech (školství, kultura, sport, sociální podpora atd.) zbyde víc peněz na lumpárny.

Nepřihlášený uživatel

#27

2013-11-26 13:37

Nechce se mi vůbec věřit, že někoho napadlo tak výrazně omezit studium na tak skvělém gymnáziu.Věřím, že zdravý rozum zvítězí.Držím palce!!!Monika Bukovská

Nepřihlášený uživatel

#28

2013-11-26 14:42

Ostrovské Gymnázium vždy patřilo k těm nejlepším školám široko daleko a to díky učitelům.Je teď věcí nás občanů Ostrova abychom bojovali za dobré věci ve městě.Nikdo jiný to totiž za nás neudělá.

Nepřihlášený uživatel

#29

2013-11-26 15:47

Jsem zcela rozhořčena záměrem zrušit víceleté gymnázium v Ostrově!!!Gymnázium má výborné ohlasy, všichni moji kolegové dávají svoje děti na gymnázium do Ostrova a ne do Varů!!!Moje 2 děti navštěvují tuto školu a jsem s výukou i přístupem vyučujících velmi spokojená.Je jasné, že někdo potřebuje zvýšit počet uchazečů na jiných školách v kraji!!!Odmítám přijmout fakt, že se má rušit výborná škola. To je možné asi pouze v Čechách!!!

MUDR. Jaroslava Cikhardtová

Nepřihlášený uživatel

#30

2013-11-26 15:57

jedna z nejlepších zdejších škol, "optimalizovat" právě tady může jen ignorant, ale co můžeme čekat od soudruhů...

Nepřihlášený uživatel

#31

2013-11-26 16:35

JE ZCELA NESMYSLNÉ UZAVÍRAT či OMEZOVAT KVALITNÍ ŠKOLY !!! A pan Sloup...škoda mluvit o jeho "vhodnosti" ve funkci odboru školství !!!!

Nepřihlášený uživatel

#32 Gympl Ostrov

2013-11-26 16:41

Tuto školu jsem studoval od primy. Díky snaze profesorů gymnázia Ostrov jsem byl velmi dobře připravený na navazující studium na 1.LF UK...
Zdravím a hodně štěstí gymple!
MUDr. Hynek ml.

Nepřihlášený uživatel

#33

2013-11-26 19:59

Rád bych upozornil vtipálky, jež vytváří falešné podpisy s falešnými jmény, aby s tím urychleně skoncovali, protože my zde podporujeme vážnou záležitost a ne žádné věci k smíchu.

Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re:

2013-11-26 20:05

#25: - Re: R Prospěch zde straně děláte svou hloupostí snad jen vy, pokud opravdu chcete pomoct škole přestaňte sem psát. Děkuji.

MArtin Šimek

#35 Re: Re: Re: Re:

2013-11-26 20:57

#34: - Re: Re: Re:

Když už jste tak chytrý, nebo chytrá, může te mi vysvětlit co je na mně tak hloupého? Já se klidně podepíšu. Jsem Martin Šimek, maturoval jsem 2005. Za to co jsem napsal se nestydím a nevidím v tom nic projevujícího hloupost nebo urážky někoho jiného. Možná pár překlepů.

Na gymplu mi záleží, protože to je pro jeho absolventy vstupenka do světa vědy. I jiných oborů, ale pro mě to byla věda. Nenechám se tady urážet od nějakého anonyma. Pro gympl jsem dělal spoustu věcí. Do dnes se tam občas vracím zjistit co je nového a dát o sobě vědět, aby učitelé měli zpětnou vazbu.

Škola možná nebyla dokonalá po technické stránce, ale postupně vidím jak vzkvétá. Když zrušíte primu tak to po pár letech znamená zrušení 2/5 žáků. Z toho automaticky plyne nadbytek učitelů a propouštění. Menší škola znamená méně peněz do rozpočtu a tak zastavení modernizace a obnovy vybavení.

Na gymnázuim chodí ti, kteří potom míří na vysokou školu a chtějí se stát odborníky ve svém oboru. Tito lidé potom rozvíjí celý stát kupředu. Pokud nebudeme mít školství, můžeme rovnou celý stát zrušit. Ano někteří odejdou do zahraničí, ale většina zůstane tady. A ti odejivší se po čase vrátí a přinesou cenné zkušenosti. Tím, že donutíme jezdit děti daleko do školy jim ubíráme energii, kterou by jinak mohli věnovat učení. Nevím zda jste si toho všimnul/a, ale děti musí jezdit autobusem nebo vlakem, což je časově i energeticky dost náročné. Tak proč rušit 240 studijních míst, pro většinu v místě bydliště?

A jestli nemáte odvahu reagovat věcně a otevřeně sem do fóra, můžete si na mě vyžádat jiný kontakt. Určitě vám ho rádi dají. A já si od vás nechám vysvětlit jak strášně jsem hloupý a omezený.


Nepřihlášený uživatel

#36

2013-11-26 21:18

Dle mého názoru je v Ostrově nejkvalitnější gymnázium v kraji!

Nepřihlášený uživatel

#37

2013-11-27 05:19

Neničte to, co výborně funguje!

Nepřihlášený uživatel

#38

2013-11-27 08:25

Dobrý den,

jak již jsem četla u jiných přispěvovatelů, pokud bude odbor školství v Karlovarském kraji veden bývalým komunistickým politrukem, tak se není čemu divit. Držím palce, aby tato petice uspěla a počet tříd na GO se nesnižoval.

Nepřihlášený uživatel

#39

2013-11-27 11:04

Toto jsem vyštrachal na internetu a z obsahu je zřejmé. že je to věci jen a jen krajů. Zásadně jako občan tohoto města n e s o u h l a s í m s pochybným a nepodloženým návrhem této naší krajské instituce. Nechť se laskavě zeptají ředitele, kolik dětí mělo a má zájem o tuto školu. Položme si tedy otázku k čemu je Karlovarský kraj? Odpovím snad i za ostatní, že k ničemu.


Nezávislý anonym


Ministerstvo školství zpracovalo model ideální sítě škol. Nejprve jsme sice uvažovali o modelu ideální školy, ale při jeho přípravě zjistil kvestor Libor Svoboda z Vysoké školy ekonomické, že hlavní problém je velká síť středních škol. Proto jsme se na ni zaměřili a její analýzu jsme předali krajským hejtmanům.

V čem spočívá tato analýza sítě škol?

Je to materiál, který mají k dispozici zatím jen hejtmani, takže podrobnosti o něm nemohu poskytnout. Principiálně jde ale o to, že kvestor L. Svoboda zpracoval tuto analýzu na základě údajů Českého statistického úřadu. Odtud převzal demografická data i jejich vývoj, připojil strukturu oborů středních škol, a to vždy v jednotlivých krajích, a také parametry rámcových vzdělávacích programů. Za výchozí stav je přitom brán školní rok 2009/2010. Kdyby byly i nadále střední školy stejně naplněny, měly stejný počet žáků i pedagogů, pak by byla tato síť jakžtakž ufinacovatelná. Ovšem demografický vývoj ukazuje jednoznačný trend klesajícího počtu náctiletých, tzn. žáků ve věku od 15 do 19 let. Proto je potřeba udělat redukci, ať už škol, nebo jen oborů. A tento materiál by měl být hejtmanům při ní nápomocen.

K čemu tedy ministerstvo kraje nabádá?

V podstatě k tomu, aby v souladu s klesající demografickou křivkou provedly kraje svoji vlastní úvahu o tom, které obory, či školy redukovat. Samozřejmě s ohledem na svá krajská specifika. Ministerstvo nemůže krajům direktivně nařídit, co mají zrušit, zda technické obory, nebo naopak například služby. Kraje mají samosprávu a o rušení škol rozhodují samy. My jim můžeme tímto materiálem pouze pomoci v jejich rozhodování. Navíc mají naši podporu i v tom, že budeme dělat další kroky, a to také ve spolupráci s nimi. Například změny ve financování škol.

Ministr školství Josef Dobeš se v médiích vyjádřil, že ministerstvo nebude podporovat vznik dalších středních škol, a to ani soukromých. Je to tak?

Soukromé školy mají samostatného zřizovatele, ale koneckonců i tyto školy jsou zařazovány do rejstříku škol, jsou součástí sítě škol a měly by zapadat do dlouhodobého záměru vzdělávací soustavy kraje a státu. To znamená, že pokud nebudou zapadat do těchto koncepčních materiálů, ministerstvo je nepovolí.

Optimalizace sítě středních škol probíhá již řadu let, ale zatím se moc nedaří. Máte ještě nějaké jiné páky, jak ji prosadit? Pokud ano, kdy by měla proběhnout?

Devadesát osm procent optimalizace sítě škol musí být na krajích. Při jednáních s hejtmany jsem měl ale pocit, že panuje naprostá shoda v tom, že je se sítí škol opravdu potřeba něco udělat.

A kdy by měla proběhnout? Podle mého názoru, pokud má k optimalizaci sítě škol v jednotlivých krajích dojít, pak to musí být nejpozději do dubna příštího kalendářního roku.

Nepřihlášený uživatel

#40

2013-11-27 14:31

Co k tomu říci ... V Ostrově jsem studoval mezi lety 1968-1972, zažil stávku v roce 1968 a zažil i to, jak nejlepší z profesorského sboru byla odejita a svoji karieru ukončila jako výhybkářka v Dalovicích. Důvodem byla stížnost podprůměrné studentky na paní profesorku, která neokřikla studenty otevřeně neschvalující vstup vojsk SSSR a spol. na naše území ... J.K.

Nepřihlášený uživatel

#41

2013-11-27 15:22

Byla by to velka chyba kdyby to sjednotili nesouhlasim s tim co chteji udelat

Nepřihlášený uživatel

#42

2013-11-27 15:53

škola je výborná.....moje dcera sem dojíždí z K.Varů a do Varů na gymnázium nechce.....je tu kvalitní výuka a mladý progresivní a kvalitní profesorský sbor.....mohu porovnat starší dcera chodila na gym. v K.V.,tam je to dost konzervativní a profesoři starší ročníky....Petra Szebenyiová

Nepřihlášený uživatel

#43

2013-11-27 17:43

Již při rušení 4.Zš klínovecká jsem členům městského zastupitelstva do očí řekla že ruší školy bez koncepce a na tom si stále trvám. O tom svědčí přez 30 žáků ve třídách,nárust výchovných problémů a šikany a nebudeme si nic nálhávat i potíží z drogami na našich školách. Kantoři bohužel v tomto počtu dětí nemohou toto vše ohlídat a podchytit a věnovat se individuálně dětem jak jim to nařizuje RVP.Do toho nám naši politici zcela odtržení od reality ještě přidávají integraci postižených dětí a dětí ze soc. slabých poměrů. Těmto se pak přizpůsobuje výuka v zš. Děti nadanější a nadané pak nemohou v těchto třídách dosáhnout svých vzdělávacích maxim, jak jim to nyní umožňuje gymnázium . Proto páni radní, poslanci a naši zákonodárci vemte již konečně rozum do hrsti. Přestaňte přilévat peníze do svého a začněte se konečně starat o naši budoucí generaci. Vždyť v té je naše budoucnost

 a kvalita našeho stáří !!!!!!!!!!!!!!!!! Monika Píchová

 


Nepřihlášený uživatel

#44

2013-11-27 18:42

Mé děti na této škole úspěšně odmaturovaly a dnes studují na VŠ. Jsem přesvědčen o kvalitě gymnázia v Ostrově nad Ohří a kdybych měl doporučovat gymnázium v Karlových Varech nebo v Ostrově,volba by byla jednoznačná.Aktivity soudruha Sloupa považuji za nekompetentní a alarmující.
Michal

#45

2013-11-27 19:59

Už to pomalu začíná být pravidlem-co funguje a hlavně vychovává úspěšné a vzdělané lidi, tak tomu je třeba přistřihnout křidélka. Pokud má škola přehršle studentů a to úspěšných-proč je rušit a omezovat? Vždyť přece rozhoduje trh- je zájem a výsledky, tak proč rušit? Nemělo by to být naopak? Někdy mám pocit, že naši ekonomiku a stát řídí podobní krátkozrací diletanti!
xxx

#46

2013-11-27 22:28

Nastoupila jsem na tehdy ještě 7-leté gymnázium dva roky po revoluci. Tehdy jsme byli druhým ročníkem žáků, kteří mohli přestoupit ze základní školy. Opravdu dlouho jsem tehdy váhala, zda tento krok udělat a dnes jsem moc ráda, že mě tehdy spolužačka přemluvila. Tato škola mě očarovala přístupem učitelů k nám studentům a velmi dobře připravila na vysokou školu a tím i na mou stávající profesi a díky vzoru přístupu k práci a zodpovědnosti, které mi tato škola ukázala a vštípila, si troufám trochu neskromně tvrdit, že svou práci dělám dobře. Jestli jsem někdy v životě udělala správné rozhodnutí, pak to bylo právě toto. Dopřejte i dalším stejnou možnost volby. Ostrovské gymnázium si svou dobrou pověst drží a neustále si jí obhajuje v podobě spokojených studentů, obětavých učitelů, úspěchů dětí v olympiádách a soutěžích, v přijetí na VŠ a čest mu dělají i během své práce. Tato škola by se naopak měla krajem podpořit, aby mohla dál vychovávat, motivovat a nadchnout pro vědění další a další studenty a dělat tak dobrou reklamu i Karlovarskému kraji.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-11-28 07:00



Nepřihlášený uživatel

#48

2013-11-28 08:24

Prohlížela jsem právě krajské noviny, kde je článek o tom, jak JUDr. Sloup předával ocenění úspěšným žákům a studentům karlovarského kraje.
Nepočítala jsem, kolik oceněných studuje gymnázium  v Ostrově, ale ostrovské gymnázium mělo vždy úspěšné studenty, kteří reprezentovali svou školu, své město a vlastně i kraj na mnoha vědomostních soutěžích, a to i celostátních či mezinárodních!!!
A mezi oceněnými je také moho dalších dětí, které reprezentovaly ostrovskou Základní uměleckou školu a zároveň navštěvují ostrovské gymnázium, což ale v článku není uvedeno.
Zaráží mne, že tentýž pan radní, který ostrovské studenty chválil a ocenil, zároveň navrhuje i uzavření jedné primy, tedy omezení počtu studijních míst pro nadané studenty z Ostrova a okolí...


Doufám, že tento záměr radou kraje nakonec schválen nebude!!!


Děkuji autorovi petice za jeho snahu a také děkuji všem, kteří tuto petici svým podpisem podpořili.
Držím ostrovskému gymnáziu palce! :-)


Nepřihlášený uživatel

#49

2013-11-28 11:59

Zdroj: http://vary.idnes.cz/gymnazium-v-marianskych-laznich-zustane-fp1-/vary-zpravy.aspx?c=A131127_2005024_vary-zpravy_kol

Autor: Jana Plechatá

Vážení,
v tomto posledním odstavci článku v dnešním iDnes významný politik našeho kraje souhlasí s omezením počtu žáků. On neví, že žáků v Ostrově dlouhodobě neubývá...



Hejtman prý chápe protesty škol i starostů proti změnám ve školství, zároveň však připomněl, že žáků ubývá. "Co se týče prim osmiletých gymnázií, souhlasím s omezením počtu žáků, nicméně zdůrazňuji, že nemám na mysli rušení prim," podotkl.


dcest

#50 Takovouto hloupost

2013-11-29 00:51

bych nečekal ani u pro nechopnost odvolaného exministra školství Dobeše. Pokud se komunisté i nadále touží aktivně účastnit ve službách veřejnosti a mít podporu občanů, měli by se lidí jako je soudruh Sloup co nejrychleji zbavit a nahradit je těmi co dokázali se zbavit stigmat minulého století. Soudruh Sloup jedná hůř než komunistický aparátčík z doby normalizace.
On si měl včas zjistit předpokládaný počet nových žáků středních škol a podle toho dohodnout se školami potřebný počet tříd. Že to neudělal je jeho problém a důkaz o jeho nekompetentnosti. Žáci ani jejich rodiče za to nemůžou, a to že se své kroky ještě snaží před těmi, kterých se to nejvíc týká utajovat znamená, že se svoji neschopnost pokouší přerazit papalášstvím. Hejtmane konej a odvolej neschopného úředníka, volby se blíží..