Petice za možnost zrušení, či omezení poplatků ČT


Nepřihlášený uživatel

#26

2016-07-02 16:38

Naprosto správná a dávno očekávaná petice : ČT a v ní Železný , Dolanský , Karas , Písařovicová , ale i Tvarůžková mají naprosto skreslené a lživé zprávy a navíc naprosto zesměšňují našeho presidenta a některé další politiky , kteří jim nejdou do noty a jednička je v tomto Dolanský a Karas . Pustíte si Slovenské zprávy a vše je jinak .

Nepřihlášený uživatel

#27

2016-07-04 08:01

Podepíšu. Jen mám obavy z toho, aby opět každých 15 minut proběhla v programu blbá reklama. Bohuslav Váňa

Nepřihlášený uživatel

#28

2016-07-04 14:12

Televize vysílá samé nesmysly a oblbuje tím lidi. a pokud se dá na něco dívat, tak musí sáhnout hluboko do televizního archívu. Na současné pořady se nedá dívat.

Nepřihlášený uživatel

#29

2016-09-17 19:01

Ano, chci abychom zrušily veškeré poplatky, které zatěžují naše české spoluobčany, jako jsem, já.
Prostě MUSÍME JE ZRUŠIT, JINAK NÁM HROZÍ OBROVSKÁ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽ, A DLUHY ZBYTEČNÝCH PENĚZ DO STÁTU.

Karel

#30 Srovnání s ostatními médii veřejné služby

2016-11-23 08:40

Podle mého názoru nemá smysl řešit jeden program nebo jeden pořad, ale srovnávat ČT se zahraničními veřejnoprávními TV - např. BBC, ARD, TVP, ... Opravdu platí, že tyto televize nedávají programy o vaření nebo horrory?

Mmmch dostupnost ČT :D - je v multiplexu 1 a 3 a Česke radiokomunikace tvrdí, že mají pokrytí 96% obyvatel ČR ...

.

#31 Havlovize

2018-03-15 06:01

Pročistit ČT od kolaborantu a zidohavloidu. Pořádně vydesinfikovat savem a pak to bude v pořádku. 

pitomio kanimůra

#32 Re: Na ČT mi vadí nejvíce:

2018-03-15 15:03

#1: Milda - Na ČT mi vadí nejvíce: 

Úžasný počin. Zrušte ČT, ČR, Respekt a další demokratické žumpovní zdroje. Zaveďte povinné sledování TV Barrandov, četbu Pallamentních listů a Aeronet.cz. Pan Soukup by měl být ministrem kultury. Každý , kdo umí číst a má příliš vysoké IQ (100 a více), bude odeslán na převýchovu pod osobním dohledem p. Ovčáčka. Jedině tak splníme naše cíle - vystoupit z EU i NATO, stát se satelitem Ruska a Číny. Ať žije nová ideologie našeho státu - babišismus - zemanismus - okamurismus. Na věčné časy a nikdy jinak...

Vladimír

#33 Naprosto nesouhlasím!

2018-03-15 15:37

Veřejnoprávní televize není dokonalá, ani u nás, ani jinde ve světě. Ale srovnání s jinými, u nás vysílajícími TV, je naprosto nemožné. Pokud někdo považuje za objektivní zpravodajství černou kroniku na Nově, nebo až úchylné vlezdoprdelství páně Soukupa na Barrandově, tak je buď slepý, hluchý nebo vážně duševně nemocný. Popřípadě vše dohromady!

Vladimír

#34 Pro ty, co se na ČTV nikdy nedívají

2018-03-15 17:09

Protože je zjevné, že nejvíce fňukají nízkopříjmové a tzv. stupidpeople skupiny občanů, uvádím pro jejich informaci, že nic platit nemusí. Stačí, když na níže uvedeném formuláři požádají od osvobození od poplatků:

https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/osvobozeni.pdf

Na dalším formuláři se mohou ti, co mají jiné zájmy, než čumět na televizi, odhlásit:

https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/evlist_domacnosti.pdf

Je to jednoduché a nic to nestojí. Dokonce bych řekl, že je to jednodušší, než jen pitomě žvanit!


Nepřihlášený uživatel

#35

2018-03-19 12:15

Švýcarsko  v  této věci uspořádalo referendum.  V něm Švýcaři zrušení TV poplatků odmítli.

Olinlitoměřicko

#36 Re:

2018-04-02 09:45

 

 

Olinlitoměřicko

#37 Re:

2018-04-02 09:52

#4: -  

Souhlas-všechny televizní stanice jsou soběstačné a platit takový ulhaný vyžírky...

Zdenda

#38

2018-05-02 10:32

Veřejnoprávní média jsou (sině zažitým) přežikem. Ale komu chybí např. veřejnoprávní noviny?

Pokud se nějaké občanské sdružení/ skupina občanů, nebo kdokoliv rozhodne provozovat svoje vysílání, nechť si zakoupí či pronajme, nejlépe v internetové aukci s jediným kritériem- nejvyšší cena, volné vysílací pásmo, a při respektování zákonů bez jakýchkoliv dalších podmínek a povolení si vysílají,  co se jim zamane. Financování ať je jen jejich věcí (reklama, poplatky předplatitelů, příznivců) a ne těch, kteří jejich produkt (vysílání) kupovat nechtějí. 

Teď asi naštvu většinu čtenářů těchto komentářů.

Vůbec není důležitá "hodnota" vysílání, na ní se nejspíš ani dva lidé zcela neshodnou, pro každého spočívá v něčem jiném. Někdo se rád vzdělává, jiný se chce bavit, další miluje umění nebo žije sportem. Jediné spravedlivé hodnocení je zisk- ať od inzerentů (televize bez diváků reklamní čas neprodá), nebo např. předplatné (nikdo nechce platit za zmetek). 

Veřejnoprávní média jsou přežitkem z doby počátku vysílání, kdy jiná média nebyla (nesměla být). Majitel přijímače nemohl sledovat nic jiného, vázání poplatku na  vlastnictví přijímače mělo logiku. S příchodem dalších médií tento předpoklad padá, divák má mít možnost volby, co a od koho za své peníze kupuje.

Proto tvrdím:

Veřejnoprávní média jsou přežitkem.

Vymáhání výpalného za vlastnictví přijímače je nemorální mafiánská praktika.

Přílišná regulace médií snižuje jejich konkurenci a tím kvalitu.

Zdenda

#39 Re: Naprosto nesouhlasím!

2018-05-02 11:14

#33: Vladimír - Naprosto nesouhlasím! 

Nelze srovnávat tv společnosti, když nemají rovné zákonné postavení.

Veřejnoprávní televize má příjem jistý, nemusí řešit sledovanost. Proto se může např. dumpingovými cenami podbízet inzerentům, neadekvátně předraženými pořady divákům a zadusit  konkurenci. Český trh je malý, aby uspěla další, např. zpravodajská, nebo publicistická tv veřejnoprávnímu bumbrlíčkovi navzdory. Takhle skončila Z1. Na Slovensku je TA3 lepší než veřejnoprávní. 

Zdenda

#40

2018-05-02 11:31

DVBT2 umožňuje zakódování/zpoplatnění jednotlivých kanálů. Satelitní a kabelové vysílání též. Nebo mohou média získávat peníze z reklamy. Mohou se ucházet o dobrovolné příspěvky od svých příznivců. 

Není tedy důvod plošně vybírat mafiánské výpalné z vlastnictví přijímače. 

 

VYDARENÝ

#41 JEBAL

2022-06-08 19:53

 Advokát zároveň upřesnil, že ČT poskytla jen průměrnou cenu za výrobu všech publicistických pořadů ve výši 141 000 Kč za hodinu, v kterých se částka na pořady Václava Moravce rozplynula. „Pokud vedení České televize nezmění přístup, jsem proti tomu, aby lidé byli nuceni v době rozšiřující se bídy platit na Českou televizi víc,“ dodal Zdeněk Koudelka. K snad jedinej člověk který má rozum!! ČT 24 SE NEDÍVÁM,MINIMÁLNĚ OD SAMCOVÉ REVOLUCE SAMÉ LHANÍ A VYMEJVÁNÍ MOZKU,  ! PLATIT MUSÍM ,ALE NEJRADĚJI BYCH JAKO VĚTŠINA OBČANU ZRUŠIL ČT NEBO ALESPON POPLATKY! STÁT JAK BUDE PODPOROVAT TAKOVÉ POŘADY NIKDY SE NEZBAVÍME TOHO SMRADU CO ZDE VLÁDNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!