Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Všichni lžou jen kníže je pravdomluvný.......

#3526 Nepřihlášený uživatel #3525 PhDr. Václav Rameš, archivář

2013-01-24 11:48

Pane doktore jsem rád za Váš článek. Mohl byste nám objasnit. jak rod Schwarzenbergů obhospodařoval koncentrační tábor v Letech u Písku ?

http://www.holocaust.cz/cz2/history/camps/lety
Podle ustanovení táborového řádu bylo povinností vězňů pracovat. Především se jednalo o práce na stavbě silnice na trase Plzeň-Ostrava.

Dále vězňové pracovali na odklízení lesních polomů a v zemědělství. ???????????

Při práci na vzdálenějších místech byli vězňové ubytováni mimo tábor. To sice na jedné straně skýtalo lepší možnost útěku, ale na straně druhé prchající vězeň musel opustit příbuzné, kteří zůstali v táboře. Na těchto dislokovaných pracovištích pracovali vězňové pro místní podnikatele, kteří si tuto levnou pracovní sílu objednávali u velitelství tábora. Získané peníze za práci nebyly vypláceny a měly sloužit k úhradě nákladů spojených s provozováním tábora.
------------------------------------------------

http://www.nevolimkarla.cz/karel-miluje-cikany-eskymaky-stejne-jako-jeho-otec/

/ zde je možnost si stáhnou celou knihu Paula Polanského - zajímavý dokument .

Na toto téma, pracovní a posléze sběrný tábor v Letech, totiž napsal knížku Bouře Američan Paul Polansky a už v roce 1999 ji vydalo nakladatelství G+G Fedora Gála, aniž by to vyvolalo diskusi.

“Přestože většina zde vylíčených incidentů a událostí se stala, všechny postavy jsou smyšlené.” Z předmluvy knížky Bouře, kterou přeložila Vladmíra Žáková.

“Paul Polansky, ve spolupráci s Lubošem Zubákem a Markusem Pape, našel a vyslechl svědectví několika desítek Romů přeživších genocidu na českém území, a mnohdy také českýma rukama. S buldočí umanutostí vyhledával a nacházel informátory a dokumenty. Narazil přitom na informace a indicie o české vině za válečný úděl Romů a židů.” komentuje Fedor Gál na jeho blogu.

p.s. díky moc za to, jak jste se postarali o tyto archívy !!!!!! Kde teď jsou ?????



Nepřihlášený uživatel

#3527 Lidumil Karel .......

2013-01-24 11:58


“Už od 18. století jsme budovali různá sociální zařízení pro lidi, kteří na našich pozemcích pracovali. A nikdy jsme je nerozdělovali podle toho, k jaké národnosti nebo náboženství se hlásí, všichni měli stejná práva, stejné výhody… Vždycky jsme se také starali o archivy. Schwarzenbergové jsou prostě střízliví správci.” Karel Schwarzenberg

http://www.nevolimkarla.cz/karel-miluje-cikany-eskymaky-stejne-jako-jeho-otec/

Knížka Bouře vyšla dokonce po druhé, v roce 2008. Pravá jména byla uvedena v doslovu knihy. Tehdy o tom referoval pouze Prague Post a Blesk.

“Jestliže to, co Polansky říká, je pravda, (Schwarzenberg) bude muset s něčím přijít a usmířit se se svojí minulostí.” Místopředseda Senátu Petr Pithart k opětovnému vydání Bouře pro týdeník The Prague Post.

Nepřihlášený uživatel

#3528 Re: Nepřihlášený uživatel #3525 PhDr. Václav Rameš, archivář

2013-01-24 12:07

#3526: Všichni lžou jen kníže je pravdomluvný....... - Nepřihlášený uživatel #3525 PhDr. Václav Rameš, archivář

Umíte číst? Asi ne. Protože jinak byste si o tom něco přečetl a vyhledal sám. Papouškovat nějakej zamindrákovanej web, ale nedá tolik práce, že? Kniha Polanského není žádný dokument. Je to tendenční výmysl. Ale třeba zrovna teď se hodí.


Nepřihlášený uživatel

#3529 Místo paní Baborové jiný komunista

2013-01-24 17:29

Tak asi paní Baborová odstoupí, ale žádná velká radost pro studentíky. Přijde jiný komunista, chlap, a ten bude snad mít pevnější nervy. Bude asi ,studentíci, potřeba další petice.....
prd.

#3530 Re: Vítězslava Baborová mě učila

2013-01-24 17:31

#53: - Vítězslava Baborová mě učila

a co má bejt, nepřihlášený uživately, seš magor, a nemůžeš za to, nech magistru napokoji, zmetku, ona má pravdu a je to výborná učitelka.

MIP

#3531 Komunistická babizna konečně potáhne!

2013-01-24 17:36

Je to dobrá zpráva: babizně se snad ze sebe samotné udělalo konečně šoufl a tak ze zdravotních důvodů..... Boj tím sice nekončí, ale přece jen je to dobrá zpráva. Prvek přímé demokracie, po které volá ostatně i Falmer-Filip, dříve donašeč, nyní předseda KSČM, tedy odvolatelnost "zvolených" politiků, skutečně funguje!

Pravicový zmetku.

#3532 Re: Komunistická babizna konečně potáhne!

2013-01-24 17:49

#3531: MIP - Komunistická babizna konečně potáhne!

Seš nedemokratickej zmete, hnuse, ksčm je demokratická strana, a paní Baborová je výborná učitelka.

Jste jak plíseň, která každého dožene k zoufalství, fuj vám.


Nepřihlášený uživatel

#3533 Lidumil Karel .......

2013-01-24 18:42


“Už od 18. století jsme budovali různá sociální zařízení pro lidi, kteří na našich pozemcích pracovali. A nikdy jsme je nerozdělovali podle toho, k jaké národnosti nebo náboženství se hlásí, všichni měli stejná práva, stejné výhody… Vždycky jsme se také starali o archivy. Schwarzenbergové jsou prostě střízliví správci.” Karel Schwarzenberg

http://www.nevolimkarla.cz/karel-miluje-cikany-eskymaky-stejne-jako-jeho-otec/

http://vtipy.netroof.eu/item/9862/my-divadelni-umelkyne-volime-naseho-karla/

Nepřihlášený uživatel

#3534 Re: Místo paní Baborové jiný komunista

2013-01-24 18:43

#3529: - Místo paní Baborové jiný komunista

Si říkám, co se asi honí hlavou té slepici ódéesácké, co šéfuje třeboňskému gymplu. Jestli ona si nedělala zálusk na koryto radní a ono jí to nejspíš nevyjde. S jakou municí se vytasí teď?

náš děda a náš král

#3535 Lidumil Karel bude mít harém

2013-01-24 19:29

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Proboha-Nejpitomejsi-video-na-podporu-Schwarzenberga-jede-po-internetu-260678

Volím tebe Karle, tak hobluj a vař,
postavím ti harém, Buď náš poklad a náš šperk,
buď prezident Schwarzenberg.
Buď náš děda a náš král,
buď ten Karel, co to dal.".
Polož spící hlavu ke mně do klína,
a pak až tě zvolej, vem mě do kina,"

Buď náš poklad a náš šperk,
buď prezident Schwarzenberg.
Buď náš děda a náš král,
buď ten Karel, co to dal."

Nepřihlášený uživatel

#3536 #3528 Re: Nepřihlášený uživatel #3525 PhDr. Václav Rameš, archivář

2013-01-24 19:31

Tak si to pořádně přečti a můžeš vložit Karlovi hlavičku do klína, třeba zezadu.

Nepřihlášený uživatel

#3537 Stop fanatizaci studentů!

2013-01-24 20:36

Začnětě konečně respektovat výsledky voleb! To si opravdu myslíte, že když bude ta vaše hlasitá totalitně smýšlející smečka hodně dlouho štěkat, všichni vám nepohodlní nakonec podlehnou a začnou poslouchat na slovo?!!!

Nepřihlášený uživatel

#3538 Re:

2013-01-25 00:06

#3525: -

Pane doktore děkuji Vám za docela srozumitelný výklad a hlavně za historický náhled na problematickou věc, která je opravdu manipulována tak, jak se nyní každému hodí do krámu.

Velmi by mne zajímalo, jak by dnešní (stávající) prezident řešil politické problémy, jaké byly v letech 1938, 1948 nebo 1968. Opravdu bych chtěl vidět gesto pravého vlasteneckého presidenta. V současné době nám pouze vzkázal, že činy a kroky za posledních 20 let, kterých se dopustil se svými stoupenci jsou neodmyslitelně požehnány stávající amnestií, a že se s veřejností o svém kroku nebude bavit. Je velmi zajímavé, že na tento krok nemají stejný názor právníci, kteří by měli být nezávislí. S velkým zklamáním zjišťuji, že v roce 2013 opoziční smlouva stále přežívá a rozdýchává život "opoprezidenta".

Dobrá politika, ať se nám to líbí, nebo nelíbí je opravdu velká nekonečná debata o možných kompromisech, jednáních a názorech, ale v mezích slušnosti, tolerance a vyzrálosti rozumného lidu, a ne v bouři neutuchajícího řvoucího stáda, které neustále dokola vykřikuje a opakuje výmysly a nepravdy.

A jen tak mimo toto téma, doposud mi ten lustrátor z minulého týdne na moji osobu neodpověděl, co jsem kde udělal špatně, nebo co mu po mojí montáži nefunguje, stále čekám na odpověď.

Dík.

Krýdl Petr České Budějovice

 


Nepřihlášený uživatel

#3539 Re: Re: Místo paní Baborové jiný komunista

2013-01-25 09:04

#3534: - Re: Místo paní Baborové jiný komunista

Bingo, už dlouho jí " podezírám "  z toho samého. Každopádně je hnus, co studenti a Rosocha udělali. Doufám, že se jim to jednou vrátí. Na každou svini se jednou vaří voda.....

S čím se vytasí teď? To je jasné, teď budou sepisovat novou petici, proti novému komunistovi . Víte, čemu se divím? Myslela jsem, že fakani chodí do školy, aby se učili a ejhle třeboňský Oxford mě přesvědčuje o opaku. Za co děti dostanou známky teď v pololetí? Podle toho, kdo podepsal, kdo byl na všech trapáckých demonstracích? Rosocho, Rosocho, ty jsi opravdu skvělý kantor. Komenský se v hrobě obrací !!!!


Nepřihlášený uživatel

#3540 Z deště pod okap

2013-01-25 09:08

Jihočeští studenti, "zvítězili" jste, ale je to trpké vítězství. Zničili jste člověka, a to vám ke cti sloužit nemůže. A pokud se zamyslíte nad dopady svého jednání (a samozřejmě vašich příznivců), snad uznáte, že jste si pomohli "z deště pod okap". Nástupcem paní Baborové bude patrně opět člen KSČM, právník. Učitelka by jistě měla větší předpoklady k vedení rezortu po stránce odborné. Ale -jak říká přísloví - "Kdo chce kam, pomozme mu tam!" A nebuďte naivní ohledně změny koalice, to si počkáte nejspíš do příštích voleb.

Nepřihlášený uživatel

#3541 Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

2013-01-25 09:19


Nepřihlášený uživatel

#3542 Re: Re: Re: Místo paní Baborové jiný komunista

2013-01-25 09:22

#3539: - Re: Re: Místo paní Baborové jiný komunista 

 Soudružko, Váš slovník je vskutku oku lahodný:-))


Nepřihlášený uživatel

#3543 Re: Z deště pod okap

2013-01-25 09:35

#3540: - Z deště pod okap 

 Ano, máte asi pravdu, pro hejtmana Zimolu je koryto, kraté komunisty, zdá se prvořadé, takže si počkáme...:-) Ale jedno je už jisté, mladí se zvedli, začali se zajímat a vyjadřovat své názory...tady v JČ ohledně účasti komunistů ve vedení kraje, celorepublikově podpořili většinově K.Schwarzenberga před komunistou Fischerem a před velkým spoluautorem Opoziční smlouvy a tím i spoluhrobníkem české politické slušnosti, spravedlnosti a morálky, panem Zemanem.

Přesto p. Zeman teď zřejmě vyhraje a stane se naším prezidentem ( i proto, že ani p. Schwarzenberg není pro mnohé zcela ideální ), takže po arogantním chmatákovi, budeme mít na hradě hospodského lháře a hulváta...a bude ještě chvíli naplňovat ten nejhorší a nejstrašnější handl v dějinách politiky, Opoziční smlouvu ... ale už jen chvíli:-)

Věřím, že v příštích volbách tuhle celou garnituru mladí smetou ... přeju jim to, protože pak budou mít šanci žít v zemi, kde právo a spravedlnost existuje. Věřím, že si také dokáží najít svého "Václava Havla"....


Nepřihlášený uživatel

#3544 Re: Re: Z deště pod okap

2013-01-25 10:24

#3543: - Re: Z deště pod okap

Obávám se, že dnešní mladá generace (samozřejmě to neplatí o všech) zrovna moc slušná není. Ano, můžu mít jiný názor, ale budu ho vyjadřovat slušně, což se ovšem neděje.  Viz příspěvky na těchto stránkách, pomalovaný plot u Jandáka nápisem ZRÁDCE a pěticípá hvězda atd.  Co se týče opoziční smluvy... nevím, co je lepší, zda menšinová vláda  či nefungující koalice se stranou LIDEM, kterou nikdo nevolil.

Necháme se překvapit. Pan Schwarzenberg je sice slušný pán, ale nemůžu se ztotožnit s jeho názorem na církevní restituce, zákon o původu majetku, anonymní akcie. Morálka sama nestačí. Je potřeba mít zákony, které budou postihovat "zloděje ve velkém".


Nepřihlášený uživatel

#3545 Re: Re: Re: Z deště pod okap

2013-01-25 12:48

#3544: - Re: Re: Z deště pod okap 

 Za postříkaný plot nějakým pitomcem nemůžete odsoudit přece celou generaci mladých?.-))...navíc, je jisté, že jej postříkal někdo mladý?.-)

Myslím, že současná generace je stejná, jako jsme byli my, když jsme byli mladí ( samozřejmě s ohledem na dobu, ve které se žilo a žije nyní ). A samozřejmě, na generaci jejich rodičů a prarodičů se podepsal život v totalitním státě ... společnost je stále rozpolcená, učí se demokracii ... a to se odráží i do výchovy...

Tak v tomto je to zcela zřejmé...Opoziční smlouva byla největší politické svinstvo v polistopadové historii ( doporučuji Vám shlédnout dokument Erika Taberyho " Vládneme, nerušte " ) a oba její aktéři, V.Klaus a M.Zeman nastolili systém klientelismu, korupce a  děsivé morálky, který tolik nyní doléhá na společnost. Pro mne nemá p.Zeman vůbec žádné právo být prezidentem. O tom, že lže v každé třetí větě, má hospodské chování,... ani nemluvím...

Ano, i pan Schwarzenberg má své slabiny, to nepochybně....ale morálně zcela jistě nad p. Zemanem vyčnívá...

Ano, naprosto souhlasím. Chybí nám kvalitní zákony a vymahatelnost práva. Opět neblahý pozůstatek Opoziční smlouvy, bohužel...

Snad bude jednou lépe...

 

 


Nepřihlášený uživatel

#3546 Re: Re: Re: Z deště pod okap

2013-01-25 13:00

#3544: - Re: Re: Z deště pod okap 

 ...ještě doplním svůj názor:

- církevní restituce ... samozřejmě vrátit ukradené ! Co je problém, je způsob, netransparentnost, neexistující soupis majetku, kvalifikované ocenění,... Také je pravdou, že zaspaly všechny předchozí vlády, měly dávno a s rozmyslem a postupně, po částech řešit...celá léta se věc odkládala a teď nevíme, jestli je vše v pořádku...

- původ majetku ... již dnes existují zákony, kterými je možné postihovat...ale náš systém spravedlnosti byl velmi nefunkční ( od doby Opoziční smlouvy a dosazení svých lidí do aparátu ). Zákon o zveřejnění majetku není samospásný, pokud bude možné vše obcházet, zajišťovat si vlastní odhady, falšovat je,.... Je třeba zásadní změny v právním systému, vymáhat právo,....

- anonymní akcie ... myslím, že by stačilo, pokud by o státní zakázku nesměly hlásit akciové společnosti s anonymními akciemi.


Nepřihlášený uživatel

#3547 Re: Komunistická babizna konečně potáhne!

2013-01-25 13:22

#3531: MIP - Komunistická babizna konečně potáhne!

Jásáš předčasně. Pokud jste uštvali paní Baborovou, dojde na vás dřív nebo později. Dočkáš se spravedlivého soudu. Prokurátorka Polednová si taky myslela, že na ni nikdo nemůže. Počítej s tím, že tvoje hodiny už tikají.


Nepřihlášený uživatel

#3548 Re: Re: Re: Re: Z deště pod okap

2013-01-25 13:45

#3545: - Re: Re: Re: Z deště pod okap

Dokument Ericha Taberyho je vrchol propagandy, Goebels by jásal . Opoziční smlouva nebyla ideální, ale rozhodně nebyla příčinou vzniku korupčního prostředí.

Mezi současnými politiky opravdu vyčnívá Karel Schwarzenberg. Je nejnečestnější a nejkřivější a to v prostšedí, kde je v tomto "konkurence" veliká.

Příklady: aféra Čunek a jeho "řešení" tím, že objednám "posudek" od někoho ačkoliv sedím ve vládě a vedle mne je ministr vnitra s spravedlnosti, podpora všech rozhodnutí současné vlády, snaha se od těchto rozhodnutí distancovat, Kalousek je můj přítel, příště Kalouska neznám, s amnestií souhlasím, příští den s amnestií nesouhlasím, při hlasování o amnestii raději odejdu, abych nemusel ukázat, zda souhlasím nebo nesouhlasím, "Vlastenecky uvědomělí důchodce umírá včas", koncentrační tábor Lety a objasnění okolností okolo něj, Benešovy dekrety, atd. atd.  Daleko nejnečestnější člověk šíroko daleko ....

Žádné takové prasárny Zeman neudělal.

Fanatismus části současné mladé generace připomíná Německo, 1933. Za počmáraný plot může současná hysterie, kterou K.Schwarzenberg ani v nejmenším netlumí.


Nepřihlášený uživatel

#3549 Re: Re: Komunistická babizna konečně potáhne!

2013-01-25 14:28

#3547: - Re: Komunistická babizna konečně potáhne! 

 ...no konečně pravá bolševická rétorika:-)) ... tohle je vaše skutečná tvářička:-))


Nepřihlášený uživatel

#3550 Re: Re: Re: Re: Re: Z deště pod okap

2013-01-25 14:29

#3548: - Re: Re: Re: Re: Z deště pod okap 

 ...a teď tu o Sněhurce, soudruhu:-)))