NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!


Nepřihlášený uživatel

#651

2012-05-31 13:38

Všchno ukradli lidem.
hudry

#652 NESOUHLASÍME S DAROVÁNÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

2012-05-31 17:53

Opravte si název ankety, ten původní totiž nevystihuje právní podstatu připravované odklonové (=zlodějské) transakce ...

Nepřihlášený uživatel

#653

2012-06-01 14:53

Členové církve jsou falešní samozvaní služebníci Boží, kteří se líně modlí a touží po majetku a moci. Často jsou to pedofilové. Na to, abych se pomodlil k Bohu, takové podvodníky nepotřebuji. Z dokumentů a historických pramenů je jasné, že církve budˇ majetek nevlastnily (jak to chtěl Ježíš Kristus) či ho získaly válkami, velmi hrubým násilím (upalování) a podváděním, v němž jsou velmistry.

Nepřihlášený uživatel

#654

2012-06-01 17:22

Je ostudou církví a hlavně té římskokatolické, že tak moc baží po majetku a penězích, že je natěšená neopodstatněně převzít majetek, který nikdy nevlastnila. Je mi líto, že se císař Josef II. bude muset - v případě, že si to tato ostudná vláda troufne zrealizovat - v hrobě obracet.

Nepřihlášený uživatel

#655 Ohrožení demokracie

2012-06-06 22:04

Mám dojem, že zde dochází k propojení katolické církve s některými politickými stranami.
Politici přihrají katolické církvi velké majetky a ta je na oplátku bude dlouhodobě financovat.
Katolická církev dále využije majetek pomocí školství na upevnění vlivu na mládež, tudíž připraví nové voliče pro tyto strany.
Rýsuje se zde naprosto nebezpečné propojení,které může dlouhodobě poškodit vývoj demokracie v naší zemi.

Nepřihlášený uživatel

#656 tady už nepomůžou petice , ale jen otervřený nekompromisní boj všemi prostředky za slušnost a rozum.

2012-06-07 14:53

hudry

#657 "Majetek ROZDEJTE chudým" !!!

2012-06-08 09:30

Jako každá velká ideologie, tak i církev ŘK něco (velmi krásného) teoreticky hlásá a něco úplně jiného (velmi škaredého) prakticky koná. Ježíš svého času vyhnal kupce z chrámu. Ježíš hlásal "Majetek rozdejte chudým!" a ne "Hamoňte a HAMOŇTE !!!" Přesto staletá praxe ukazuje, že hromadění majetku a to i vyloženě zločineckými(!!!) postupy se stalo jednou z hlavních činností ŘKC. Ježíš chodil v hadrech a podívejte se na zlaté hábity církevních bossů. Atd. atd. V tomto sprostém lhaní si v ničem nezadají s další zločineckou, komunistickou ideologií. Ti také měli krásné řečičky o tom, jak nádherné to bude až, až ... Při tom mordovali jinak smyšlející "kacíře" (úplně stejně jako "svatá" církev) a sprostě lhali. Prý "Lid je zdrojem veškeré moci ve státě". Cha-cha! A pokud se týká tzv. restitucí, tak je zcela evidentní, že vůbec nejde o žádné restituce. Jde o velmi průhledné ODKLONĚNÍ značného společného majetku několika prefíkaným firmám a vyču...ým jedincům. Řadový věřící z toho bude mít stejně KULOVÝ - snad kromě ěkolika drobečků, které padnou pod stůl. A je velmi smutné, že je velmi pravděpodobné, že tato nejdrzejší zlodějna a lumpárna století parlamentem projde. Projde přes negativní postoj značné části národa. Je to pojištěno na více místech. Např. i tak že do důležité funkce ministra kultury, byla na krátkou dobu ÚČELOVĚ posazena neškodná a poslušná družinová husička, která umí pouze papouškovitě zopakovat to, co jí napíšou na papírek. A nejsmutnější na tom je to, že český národ si zase nechá tentit na hlavu (kromě pindání v putykách a na netu), místo toho, aby ty novodobé zlodějské kupce po vzoru Krista vyhnal z "chrámu" svi...ým (nikoliv svatým!) krokem !!!

Melichar Petr

#658 Nesouhlas už proto že by ještě více se podporovali pedofilní spolky.

2012-06-08 11:25

Melichar Petr 7. 6. 2012 22:56(!) Reagovat (@) 194
Co si zaslouží církve? To co s námi dělali ve středověku!dověku
INKVIZICE !!! Děkan Lautner,město Šumperk,obec Velké Losiny,a pověstný nechvalně proslulý inkvizitor Jindřich Boblig z Edelstadtu. a to je jen jednotlivý výběr a kolik do světa vyslal Vatikán inkvizitorů? desítky ba stovky těchto zrůd jako byl Bobling. A omluva těm desítek tisícům co zemřeli při mučení a na hranici?
To je chabá kompenzace to vyřiďte panu poslanci Bendovi který se v pořadu neobhájil tvz."odpustky". Ty miliardy co se jim mají vracet církvím by byl pakatel co si nahrabali,oproti tomu co měli těm ubožákům co zaplatili životem vrátit+penále. Ale církevní lichváři to neuznají že to byly také lidé. Je možné že ti co tady reagovali budou říkat že nevim o čem mluvím,ale ví,stačí si přečíst "Kladivo na čarodějnice" a budou vědět kam mířím tímto dialogem.
hudry

#659 Už Jan Hus

2012-06-08 13:29

ve svých kázáních a literatuře kritizuje a poukazuje na rozpory mezi církví a chováním kněžích, které se neshodovalo s tím, co kázali z Bible. Mimo jiné pak také kritizoval hamižnost a nadměrné bohatnutí církve(!!!) na úkor chudých měšťanů a obyčejných lidí. Nejvíce ale Jan Hus napadá odpustky, které s Biblí a učením Bible neměly nic společného a jen potvrzovaly hamižnost církve. Církev Jana Husa za jeho učení nazývá kacířem a snažila se ho zneškodnit. Po označení kacířem byl uvržen do klatby. I přesto káže dál a Prahu opouští až poté, co padla výhrůžka, že pokud Jan Hus Prahu neopustí, bude nad ní vyhlášen zákaz konání církevních obřadů - interdikt. Opustil tedy Prahu a uchýlil se na Kozí Hrádek a do Krakovce. Zde stvořil několik svých psaných děl, například O církvi (De ecclesia), ale nezapomněl ani kázat zdejšímu venkovskému lidu.
Hus byl prohlášen za nebezpečného kacíře, lháře a narušitele církve a odsouzen k trestu smrti upálením. Dne 6.7.1415 byl postaven na hranici a upálen ... inu "Miluj bližního svého jako sebe samého" !!!

hudry

#660 Docela zajímavé názory

2012-06-10 11:17

na heslo "Co bylo ukradeno - to se musí vrátit!"
v rozhovoru M.Veselovského s historikem J. Rychlíkem si můžete na webu ČRo poslechnout zde:
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2593144


Nepřihlášený uživatel

#661

2012-06-11 00:11

Blíží se konec katolické církve? - též křesťanství?

K prorokům a proroctví jsem skeptický, vyjma proroka aproroctví Sibyly , však po níže uvedených krátkých dokumentech jsem si vybavil Nostradamovo proroctví ve kterém Nostradamus určil, že v pořadí 265 papež bude posledním papežem. Vše nasvědčuje, že se nemýlil.

Nepřihlášený uživatel

#662

2012-06-11 12:14

Vždyť to všechno nakradli

Nepřihlášený uživatel

#663

2012-06-15 12:51

Církev okrádá lidi už od jejího počátku, bere si peníze i životy. Proč bysme my, kteří s ní nemáme nic společného měli platit? Ať platí věřící, ať si platí ti, co navštěvují úřad jménem kostel. Církev s.r.o. je největší podvod, jaký na této planetě vznikl.

Nepřihlášený uživatel

#664

2012-06-15 12:56

Bylo by naprosto správné a logické, aby bylo jen tolik církevních hodnostářů a zaměstnanců, kolik jich dokážou věřící uživit.

Nepřihlášený uživatel

#665

2012-06-15 13:03

Cokoliv je lepší než nic nedělání..Snad to pomůže a tato nekompetentní vláda alespoň v tomto případě víc škody nenadělá..

Nepřihlášený uživatel

#666

2012-06-15 13:04

V pozadí je prolomení Benešových dekretů ,že pane ministře zahraničí a spol. Kardinál Tomášek prohlásil restituce pro církev za vyřízené,tak proč když se změní politická garnitura to chce nškdo měnit ve prospěch cizáků a ne české republiky.Jde především o pozemky a byznys,jako to bylo na Slovensku,proto je potřeba se poučit,když víme,jak církev majetky nabývala. vlastnictví,jak je navrženo Vatikánem je nemravné ,amorální,odsuzující a pokud to poslanci schválí,měli by býtí trestně stíháni.Proto byl pan Rath umlčen na politickou objednávku i věcech zdravotnického tunelu,co nyní předvádí nynější ministr Heger ,Drábek a spol.

Nepřihlášený uživatel

#667

2012-06-15 13:05

Nic nevracet nepatři jim tio.

Nepřihlášený uživatel

#668

2012-06-15 13:06

zasadně jsem proti.
Věřící

#669

2012-06-15 14:02

Věřím v boha ale nenávidím faráře, protože kdyby se katolická cirkev řídila BIBLY, UČENÍM JEŽÍŠE
KRISTA a APOŠTOLU sama by musela odmítnout jakýkoliv majetek a žádat jeho využití ve prospěch chudých, nemocných, sirotků,atd. Jenomže oni s křesťanstvím nemají již nic společného, zneužívají UČENÍ JEŽÍŠE KRISTA jen v prospěch svůj a Vatikánu, kterému i USA odstavila bankovní účty z důvodu praní špinavých peněz a spolupráci s mafii.

Nepřihlášený uživatel

#670

2012-06-15 14:29

Církve a sekty ať vrátí majetky lidem,kterým to sprostě ukradli před 48.r.,zničily ve jménu boha nespočet životů! Ať zaplatí za správu,údržbu kostelů za ty roky a pak bych jim je možná svěřil do péče.
Nikdy podle žádného zákona jim nepatřily!!!

Nepřihlášený uživatel

#671

2012-06-15 17:15

Nedomnívám se že tato petice bude něco platná,ale nechce se mi jen neůčinně sedět,mlčet.

Nepřihlášený uživatel

#672

2012-06-15 18:48

Dobrý den
Žiji v České republice, věřím, že existuje duchovní energie, jejíž existence je pro mě přirozená, nepochybuji o její permanentní dobrotě, ani o její absolutní přítomnosti.
Zjednodušené slovo, pro označení této spirituální veličiny je bůh.
Mám ho rád, pomáhá mi nezištně, komunikuji s ním často a jaksi mimoděk.
Nepotřebuji k této pocitové komunikaci nic ... Pouze tu víru, že něco existuje,
že mě to slyší, nebo nějak jinak vnímá a že moje duchovní " esemesky" mají zpětnou vazbu.
Jsem tedy věřící občan Českého státu. A jako takový velmi důrazně odmítám plošné církevní restituce, stejně tak jako odmítám institucionalizované církve jako nutnou součást mého soukromého i občanského života vůbec.
Pokud je kdokoliv ve víře tak nestabilní, že k ní potřebuje instituci, občanský výbor, resp. politickou stranu v kutně ... není podle mého úsudku skutečně věřící člověk.
V republice máme velmi pravděpodobně 100%ní gramotnost, takže bibli svatou si může přečíst každý. Pokud neporozumí, může se v rámci našeho demokratického systému sdružovat ve spolcích občanů podobného smýšlení a diskusí, nebo společným studiem trávit svůj volný čas. Svůj spolek mohou jeho členové podporovat příspěvky ze svých soukromých finančních zdrojů. A pokud bude takový spolek v souladu se zákonem České republiky, mohou mu jeho příznivci samozřejmě říkat například církev.
Potud rozumím a byť já osobně takovou instituci k životu nepotřebuji, chápu že jiný člověk potřebu sdružování se souvěrci má a naprosto ji respektuji.
Co ale naprosto nechápu je fakt, že by měl tuto občanskou potřebu dotovat kdokoliv jiný, než sám ten člověk - občan, který se činnosti spolku související s jeho vírou chce dobrovolně účastnit. To je podobně úchylná myšlenka, jako kdybych já požadoval od svých sousedů v domě finanční podporu pro svůj každodenní poslech vážné hudby (což je zase moje hobby).
Objekty, úrodná půda, lesy a rybníky, které církve od našeho státu ... to znamená od nás všech - požadují, mohou buďto generovat produkty a zisky pro nás všechny, nebo pro pro úzkou skupinu jedinců, které naprostá většina občanů v České republice NECHCE a NEPOTŘEBUJE. Vyjadřují to dnes a denně pomocí demokratických mechanizmů, které mají k dispozici. Proč to nestačí ?
Mají snad námi volení politici opět ten svůj všeobecně dobře známý pocit, že vědí lépe než my sami, co vlastně chceme ?
Mě tento přístup k mému volebnímu hlasu nevyhovuje a proto se co nejvážněji ohrazuji proti jakékoliv plošné církevní restituci.
Pokud by občanské spolky věřících tzv. církve měli na základě doložitelné potřeby cokoliv dostat v České republice k užívaní, nechť je to tedy realizováno formou správy za kterou bude církev kraji, okresu, nebo obci platit smluvní nájem formou obecně prospěšných služeb, nebo smluvní částky.
Ježíš Kristus, Jan Hus i mnoho duchovních osobností, které mnohdy církev nejprve odsoudila a po mnoha staletích prohlásila za svaté, kritizovalo shromažďování majetku církvemi. Jak to, že už na tyto historické zkušenosti svět okolo nás opět zapomíná ?
Ve skutečnosti totiž podle mého názoru nejde o pomoc člověku v duchovní sféře, ale o moc nad ním a o ovládnutí další části našeho soukromí mocnou institucí, která ho bude řídit, ovlivňovat jeho názory a diktovat mu způsob života pod pohrůžkou trestu věčného zatracení.
Je to zrůdné a já sám za sebe toto kompletně odmítám a protestuji proti tomu, aby byla z peněz daňových poplatníků takováto instituce podporována.
Budu se svým malým, privátním způsobem bez prostředníka modlit k bohu,
aby k církevním restitucím v České republice nedošlo
Roman Steffl
hudry

#673 Když jsem v TV poslouchal Zaorálka

2012-06-16 09:07

a tu Langšádlovou, tak jsem měl místy dojem, že každý hovoří o úplně JINÉM zákoně. Což mě uvedlo ve zmatek. Nebylo by proto od věci, kdyby místo mlácení prázdné slámy, skupina nezávislých právníků tento zákon detailně a pro laiky srozumitelně rozebrala a upozornila na všechny možné (tj. i diametrálně různé) "právní výklady". Čili zda je skutečně garantováno, že bude pouze a jedině vráceno to, co církev PROKAZATELNĚ vlastnila (tj. neměla jenom v pouhé správě) k 25.2.48 a co na základě politického rozhodnutí (podloženého tehdejšími zákony, ať se nám to líbí nelíbí, tak na to byl vydán zákon - a už i Josef II. na to vydal zákon) bylo po 25.2.48 zestátněno.
A grandiózní "finanční náhrady"? Jaké milionové náhrady dostali od státu zemědělci (kulaci) za to, že 40 roků nemohli využívat svoji (do JZD povinně převedenou) půdu? Jaké?
A proč, když už by byl majetek "vrácen" a byly by vyplaceny první miliardové "kompenzace", tak proč by stát (tj. my všichni) měl ještě po 30 let NEOMEZENĚ(!!!) vykrmovat ty jejich šamany - pardón, pastýře? Dostanou vyplacené peníze, tak ať je na to použijí! To by ale nezůstalo pro ty různé kamarádíčky co v tom taky jedou, není-liž pravda?


Nepřihlášený uživatel

#674

2012-06-16 11:53

Hromadění majetku je proti původnímu programu a hlásání křesťanských církví. Rovněž způsob nabytí většiny majetku není v souladu s křesťanskými zásadami.

Nepřihlášený uživatel

#675

2012-06-17 00:06

Rozhodně nesouhlasím s navrácením majetku církvi.  V současné době, kdy Česká republika je v ekonomické krizi, je požadavek církve nemorální a katolická církev a její hodnostáři se nám ukazují ve své pravé podobě a v celé své chamtivé "kráse". O tak vysoce závažné věci by mělo rozhodnout referendum. Podle toho, jak to v zemi vypadá, nemají lidé oprávněně důvěru v prolhané, zkorumpované a nedůvěryhodné politiky, kteří ani v tak závažném případě nemají vůbec snahu vykonat řádný a velmi důkladný audit nárokovaného a pouze církví vyčísleného majetku. Většina občanů České republiky s navracením majetku církvím nesouhlasí! Z hlediska vyššího principu mravního, vzhledem k historickému vývoji a ekonomickým vztahům k historii, stát, tedy občané, církvím nic nedluží! Ostatně, ať církev dokáže, že kdy legálně nějaký majetek získala a řádně zdanila. Leda za Svaté inkvizice!