NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

hudry

/ #673 Když jsem v TV poslouchal Zaorálka

2012-06-16 09:07

a tu Langšádlovou, tak jsem měl místy dojem, že každý hovoří o úplně JINÉM zákoně. Což mě uvedlo ve zmatek. Nebylo by proto od věci, kdyby místo mlácení prázdné slámy, skupina nezávislých právníků tento zákon detailně a pro laiky srozumitelně rozebrala a upozornila na všechny možné (tj. i diametrálně různé) "právní výklady". Čili zda je skutečně garantováno, že bude pouze a jedině vráceno to, co církev PROKAZATELNĚ vlastnila (tj. neměla jenom v pouhé správě) k 25.2.48 a co na základě politického rozhodnutí (podloženého tehdejšími zákony, ať se nám to líbí nelíbí, tak na to byl vydán zákon - a už i Josef II. na to vydal zákon) bylo po 25.2.48 zestátněno.
A grandiózní "finanční náhrady"? Jaké milionové náhrady dostali od státu zemědělci (kulaci) za to, že 40 roků nemohli využívat svoji (do JZD povinně převedenou) půdu? Jaké?
A proč, když už by byl majetek "vrácen" a byly by vyplaceny první miliardové "kompenzace", tak proč by stát (tj. my všichni) měl ještě po 30 let NEOMEZENĚ(!!!) vykrmovat ty jejich šamany - pardón, pastýře? Dostanou vyplacené peníze, tak ať je na to použijí! To by ale nezůstalo pro ty různé kamarádíčky co v tom taky jedou, není-liž pravda?