Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku / Oznámení / Pojďme bojovat za otevření škol ještě v tomto roce / Komentáře

Anonym

#51

2020-04-14 13:32

Takže tahle petice se zabývá pouze ekonomickým hlediskem? Proč chcete poslat všechny děti do škol? Ve výše zmíněných případech jako jsou matky samoživitelky, rodiče na ošetřovném.., to vše se dá řešit jinak. Pro petici by se dal zvolit příhodnější název a požádat ministerstvo školství o pomoc. Pomoc by obnášela dobrovolnost v chození do školy, stačil by první stupeň základních škol, nebo něco jako družina. To by rodičům umožnilo chodit do práce a děti by měly sociální kontakt, po kterém podle Vás tolik prahnou. Znovu připomínám, že v případě, že se dítě nakazí se mu “vlastně nic nestane”, ale bude skrytým přenašečem, který může nakazit rizikové skupiny. Pokud však nemáte sdílenou domácnost, nebo snad máte nepříjemnou tchýni, tak chápu, že je Vám to vlastně jedno. Avšak je nutné si uvědomit, že těch 100 tisíc lidí, kteří podepsali petici pro otevření škol v září sdílenou domácnost mají. Já a mnoho mých přátel bychom museli, kvůli Vašemu rozhodnutí, opustit své domovy a odstěhovat se na ty hloupé 2 měsíce jinam, abychom nikoho nenakazili. Myslím si, že by Vám nikomu nebylo příjemné, kdybyste “zavinili” smrt rodinného příslušníka. Je mi jasné, že se můj komentářem stane cílem kritiky a výsměchu, protože “Epidemie není”, ale zkuste se zamyslet nad mým řešením, které jsem uvedla výše. Tudíž otevřít jen nějaké třídy pro podporu Vámi zmíněných rodičů a zbytek dětí nechat doma. Přece jen Vám šesťák či deváťák nepodpálí půlku domu.

#1:-

#52 Re:

2020-04-14 13:45

#2: -  

To, že jste sociálně neohrabaný, nemáte ve škole kamarády, všechny nenávidíte a proto byste nejraději školy zavřel na trvalo, je pouze váš problém. Podle své velmi omezené perspektivy posuzujete všechny školáky. Pokud čelíte šikaně, vyhledejte odbornou pomoc. Ani česká gramatika zjevně není vaše favoritka, váš písemný projev je tristní. Proto ještě není nutné naprosto nesmyslně držet zavřené školy pro všechny ostatní, kteří se do školy vrátit chtějí a to co nejdříve. Ostatně - co se změní v září? Koronavirus tady bude stále, vy pořád nebudete mít kamarády, zato evidentní mezery ve vašem vzdělání se pouze prohloubí. Myslete! 

beruška

#53 Re: Neřešte pičoviny, radši běžte řešit odvolání kremelského agenta Ovara z Hradu

2020-04-14 13:47


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re:

2020-04-14 13:55

#48: Xy - Re: Re:  

Bože, vidíš to ho.... :-)


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: patří tam nakonec "y" ... takže školy jsou potřeba...

2020-04-14 13:57

#3: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re: Neřešte pičoviny, radši běžte řešit odvolání kremelského agenta Ovara z Hradu

2020-04-14 13:57

#46: Xy - Re: Neřešte pičoviny, radši běžte řešit odvolání kremelského agenta Ovara z Hradu 

Ať napíše o XY s patřičným názvem - Jsem to největší pako a nezajímá mě nikdo. To bude teprv bžunda :-D


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Re:

2020-04-14 14:06

#52: #1:- - Re:  

Nevím proč se tady do pána navážíte. Děti sice potřebují jisté sociální zázemí, ve kterém se mohou dále sociálně vyvíjet, ale poslat děti (i dobrovolně) není v současné situaci řešení. Výuka v rouškách by byla obtížná pro všechny studenty, tím myslím od základních škol až po vysokoškolské studenty. Žáci na základních školách, kterých se tyto sociální problémy týkají nejvíc, by velice těžko nesli výuku v rouškách, a stejně tak studenti středních škol, jako jsem například já. Mám týdně 28 hodin výuky, a při představě, že budu každou středu sedět ve škole devět hodin s rouškou a k tomu ještě při přesunu do a ze školy. To mi dohromady dělá kolem deseti a půl hodin v roušce bez pořádného jídla (jídelny by nemohly být otevřené) a v nadcházejícím teplém počasí bych se v roušce uvařil. Stačí mi dojít na nákup a už nemůžu. Navíc myslete na děti a studenty s astmatem a brýlemi. Alergie a další dýchací potíže jsou s rouškou krajně nebezpečné. Brýle jsou velice nepříjemné při nošení roušky, takže by dítě buďto nevidělo, nebo by bylo bezprostředním rizikem a porušovalo by hygienické předpisy nenošením roušky. Tolik k problémům studentů spojených s případnými nutnými opatřeními.
Teď k rizikům. Jeden nakažený mezi studenty, který se den či dva bude pohybovat mezi určitým počtem studentů na škole, je obrovským rizikem nejen pro studenty samotné. Studuji na pražském gymnáziu, a jsem jeden z pěti ve třídě, který do školy jede přímým spojem autobusu a cesta do školy mi trvá pouze 20 - 30 minut. Ostatní jezdí autobusy, tramvajemi, vlaky. Pokud se nákaza rozšíří byť jen na jedné škole, nejsou v ohrožení pouze studenti školy. Nakažený student to přenese na další dva lidi ve vlaku, ti na další dva příští ráno po cestě do školy. Rozšíří se to v rodinách lidí co s tím přišli do styku. Doufám, že si uvědomujete, jaké toto je riziko.
Situace je opravdu vážná a není možné situaci po už stráveném měsíci mimo tento, prozatím, dobře se vyvíjející průběh šíření onemocnění. Vystavuje tím nebezpečí jak svoje děti, tak lidi se kterými se vaše děti dostanou do styku, včetně Vás samých. Když je v petici zmíněný psychický dopad, tak si uvědomte, jaký dopad by mělo na dítě, kdyby kvůli jeho chození do školy přivleklo nákazu domů, a jeho blízký příbuzný by pak trpěl na těžké příznaky nemoci. Tahle situace doopravdy není o individuálních potřebách, ale o potřebě kolektivní prevence a sebezapření pro prospěch společnosti. Leč nejsem velkým příznivce Star treku, tak si dovolím říci jedno moudro ze série: "Potřeby většiny, převažují nad potřebami menšiny."
V dnešní době to platí více než kdy jindy.

#1:-

#58 Re:

2020-04-14 14:08

#51: Anonym -  

Ráda bych věděla, které jsou to, podle vás, ty "dva hloupé měsíce" po které se domníváte, že hrozí nákaza. A po těch dvou hloupých měsících bude co? Riziko nákazy zázračně pomine? Celé léto budete držet děti za dveřmi bytu, aby nepřinesly zvenčí smrtící virus a nezavinily smrt rodinného příslušníka? Vy ze stejného důvodu také nebudete opouštět domov? Patrně nechápete, že z hlediska rizika nákazy se posunutím výuky na září nic neřeší. Uvědomte si, že podzimní měsíce, počínaje zářím, jsou naopak typické masivním nástupem celé řady respiračních chorob. Ke koronaviru se tedy v té době přidají další virózy a infekce, atakující imunitu. Skutečně ideální epidemiologická konfigurace k zaplnění školních lavic. 


Nepřihlášený uživatel

#59 Re: Re:

2020-04-14 14:11

#58: #1:- - Re:  

Hloupá myšlenka.

bobby17

#60 :D

2020-04-14 14:13

Co bereš ? to musí být silnej matroš. To chci taky :D


#61 Petice

2020-04-14 14:17

Kdo je, vážení spoluobčané, pro zdraví a ne peníze - adekvátní petice je zde:

https://www.petice.com/signatures/uzaveni_kol_do_konce_kolniho_roku/

#1:-

#62 Re: Re: Nesouhlas

2020-04-14 14:29

#38: - Re: Nesouhlas

Děkuji za rozumný a velmi kultivovaný názor a zároveň respekt k názoru odlišnému. Záleží Vám na Vašem vzdělání, uvažujete samostatně, logicky a věčně. Takto se k dané záležitosti nedokáže postavit ani mnoho dospělých a vzdělaných, jak vidno i v této diskusi. Se studenty jako vy lze hledět do budoucnosti s nadějí. Přeji Vám krásný den!


#63 :-O

2020-04-14 14:30

Někteří idioti zde podepisují špatnou petici - nechtějí otevřít školy v květnu a podepisují se sem. Co dodat...


Nepřihlášený uživatel

#64

2020-04-14 14:42

Tuhle petici nemohl sepsat rodič. Lidi proberte se! Jde tady o zdraví dětí! Podívejte se, jak dopadly jiný státy s rozvolněním. Do září už může být lék a vy to takhle chcete riskovat.

Nepřihlášený uživatel

#65

2020-04-14 14:44

Tuhle petici nemohl sepsat rodič. Lidi proberte se prosím! Jde tady o zdraví dětí! Podívejte se, jak dopadly jiný státy s rozvolněním. Do září už může být lék a vy to takhle chcete riskovat.


Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2020-04-14 14:56

#6: -  

Zas bych to tak nedramatizovala. Děcka obecně nemají moc bouřlivý průběh, jde spíš o to, že mohou nakazit kohokoliv z rodiny. Nakazí se rodiče, kteří se starají o svoje rodiče a hned je tu problém. 

Katka T.

#67 A do kdy budeme čekat doma?

2020-04-14 14:59

Existuje návrh, aby děti šly do škol za měsíc, v půlce května. Má smysl zkontrolovat, co doma děti zvládly a dát šanci dětem, které doma nezvládly vše základní. Prostě situace, že tu nebude ani jeden nemocný a žádné riziko, nenastane ani v létě a už možná nikdy ... Prodavačky, zdravotníci, hasiči, ti všichni riskují. Řada lidí přišlo o práci, mají existenšční potíže, náš svět se ale musí zase rozběhnout a školy s tím souvisí. Uvědomujete si třeba, že jsou matky samoživitelky - třeba zdravotníci?Jejich dítě je teď většinu času samo doma. Co děti jedináčci? Co slabé děti, které potřebují pomoc učitele? Od učitelů bych mimochodem očekávala větší solidaritu, ne že budou myslet zejména na sebe. By mě zajímalo, kolik z nich by odvolalo svůj souhlas s peticí proti otvírání škol, kdyby přestali dostávat 100% platu. Samozřejmě je dobré to organizovat, v odůvodněných případech pokračovat s domácím vyučováním atd., ale hystericky trvat na tom, že se nesmí otevřít školy je nesmysl při stávajícím průběhu epidemie u nás. 

A proč je více petic? Jednakje  demokracie a pak k tomu vlastně vyzvala naše vláda - že se bude řídit peticemi. Stojí za to zvážit, za co vše by šlo peticovalo.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re:

2020-04-14 15:01

#11: - Re:  

Podle stylu vyjadřování se tohle raději množit ani nemělo. Blbost se dědí...


Nepřihlášený uživatel

#69

2020-04-14 15:05

Žádné otevření škol se vzpamatujte!!!!!

#70 Re:

2020-04-14 15:07

#69: -  

Přesně....


Nepřihlášený uživatel

#71

2020-04-14 15:13

Očividně rodiče zjistili, co za děti vychovali, proto je chtějí posílat do školy.

Nevím, přijde mi nelogické teď posílat děti do školy, sedět 7 hodin v roušce, pomalu se nesmět napít a najíst. Navíc jak chcete, aby děti dodržovaly odstupy, když školy jsou už i tak dost plné a o přestávkách při přecházení do jiných učeben se děti na sebe mačkají. To tam bude stát učitelka s pravítkem a měřit to?  Většina pedagogů jsou starší lidé se zdravotními potížemi a otevření škol je pro ně rizikem. Představte si, že vaše maminka nebo babička je učitelka na zákaldní škole. Dobře, děti virus neohrozí, ale přenesou to na pedagogy a jak již bylo zmíněno, ti jsou ohrožení. 

Ohledně matek samoživitelek a hlídání dětí. Co vím Pedagogická fakulta UK a mnoho dalších škol, univerzit a VŠ nabízí hlídání zadarmo. Oni to mají k praxi, vědí jak s dítětem komunikovat a není nic jednoduššího než je poždádat o pomoc. Sami to nabízejí, opravdu jenom chtít hledat.

Děti nejsou mezi kamarády? Žijeme v digitální době. Dlouho už jsem neviděla, že by nějaké dítě šlo s kamarády po škole ven, mají mobily a počítače a tím pádem komunikují přes sociální sítě, Skype a další platformy.

Ano,všem nám školou povinným je jasné, že situace se do září moc nezmění. Roušky budou povinností, dezinfekce a odstupy nejspíš také. Nicméně už budeme dobře vědět, jak postupovat, co dělat a všeobecně budeme ohledně koronavirové nákazy zkušenější. Nákaza nezmizí, ale bude slabší a slabší. 

Zmínila jsem jenom pár bodů z důvodu z vaší petice, ale myslím si, že není reálné otevřít školy, aniž by se nákaza rozšířila. Alespoň ne do konce tohoto školního roku. Děti a studenti pčicházejí do styku se svými prarodiči, rodiči, příbuznými, pedagogy. Představte si, že vaše dítě má koronavirus. Nakazilo vás, vaši starou maminku, třídní, která má rok do důchodu a své kamarády. Vy nemůžete chodit do práce a vydělávat- jste potencionálně nakažení, vaše stará maminka je na tom stejně- ji to ohrožuje na zdraví. Kamarádi dítěte to přenesou na své rodiče, ty na svoje rodiče a tra la lá- virus se šíří vesele dál.

Na druhou stranu chápu, že chcete své děti nechat vzdělávat. Ale co je pro vás důležitější? Zdraví vás a vašeho okolí nebo to, že vaše dítě bude chodit jeden měsíc do školy? Sestavte si každý  své priority, ale například pro mne jako studentku trpící autoimunitním onemocněním je hlavnější zdraví. Učit se mohu doma, stačí jenom správná motivace.

Popřemýšlejte nad tím.

Zároveň přeju všem pevné zdraví, teď je ho potřeba a krásný zbytek dne. 

 

#1:-

#72 Re: Re: Re:

2020-04-14 15:19

#59: - Re: Re:  

Ta vaše jistě hloupá je. 


Nepřihlášený uživatel

#73 Re: Petice

2020-04-14 15:19

#61: - Petice 

Takových chřipek už tu bylo...

Přehnaně se bojíte...


#74 Re: Re: Petice

2020-04-14 15:21

#73: - Re: Petice 

Tohle není chřipka... 

#1:-

#75 Re: Re:

2020-04-14 15:25

#34: - Re:  

Rozumný člověk nepodléhá hysterii a chápe, že v září na tom budeme naprosto stejně, jako teď. Panikáři to ovšem chápat nemohou.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...