Petice za záchranu stromů na sídlišti Struhlovsko, Hranice

Petice za záchranu stromů na sídlišti Struhlovsko, Hranice / Oznámení / Setkání se starostou a zástupci města ve středu 18.7.2018 v 10:00 / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2018-07-18 14:20

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak to dopadlo. Doufám, že stromy v co největší míře zůstanou ...

Anonymous

#2 Odpověď

2018-07-18 21:13

Dobrý den, přeposílám.

STRUHLOVSKÉ STROMY 

VÝSLEDEK JEDNÁNÍ 18.7.2018:
Ze 16ti označených stromů ke kácení se dnešním dnem rozhodlo o pokácení pouze 1 stromu! Tento strom se nachází ve stavu, který už není hodnotitelný jako zdravý. V tuto chvíli víme, že 10 stromů zůstane dál stát na svém místě a tím těšit i naše životy. V otevřeném jednání zůstává osud pěti stromů, z nichž 4, které měly být sraženy k zemi díky budoucímu parkovišti, mají velmi velkou šanci se pokácení taktéž vyhnout. Našla se nadějeplná alternativa realizace parkování bez zásahu do této zeleně. Osud posledního stromu, břízy u hřiště, je na dalším odborném posouzení, které bude následovat. Možný a velmi reálný výsledek - Z ŠESTNÁCTI 14 ZACHRÁNĚNÝCH STROMŮ! Tímto bych upřímně chtěla moc poděkovat panu starostovi Jiřímu Kudláčkovi, který dnes opravdu bojoval na naší, lidské straně, byl otevřený a velmi vstřícný k našim požadavkům zeleň ponechat. Za stromy, za životní prostředí, za nás, za HRANICE, mockrát děkuji pane starosto!

Za stromy bych ale k dnešnímu dni chtěla veřejně poděkovat zejména Honzovi Horákovi za skvělé jednání, které zajistilo pozitivní výsledek. Dále panu Ctiradovi Juráňovi za jeho velký přínos díky dendrologickým znalostem a nakonec všem občanům, kteří podepsali důležitou petici, jež vše rozběhla a má nyní přes 200 podpisů za pár dnů Děkujeme také těm, kteří se osobně účastnili jednání a podporovali, včetně "Pirátů" 

DÍKY ZA TO, ŽE MÁTE SRDCE!