Petice PRO ZACHOVÁNÍ Okřídleného lva na pražském Klárově


Nepřihlášený uživatel

#51

2014-10-14 18:46

Jste si jistí,odkud fouká vítr? Na kterém státě jsme ekonomicky závislí a v kterém národě chlapce bojujícího proti nevídanému zlu dodnes nazývají der Bandit?

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2014-10-14 18:56



Nepřihlášený uživatel

#53

2014-10-14 19:22

Doufám,že nově zvolený pražský magistrát zaujme kladné stanovisko a petice snad nebude potřebná

Nepřihlášený uživatel

#54

2014-10-14 19:44

dostatečná ostuda už je, že jsme ho nebyli schpný postavit my, ale že ho postavili Angličani. Nechat pomník odstranit, je nejen nejen nevděčnost vůči nim, ale i pošlapání památky lidí kteří za nás byli ochotní nasadit své životy

Nepřihlášený uživatel

#55

2014-10-14 20:12

Byla by to ostuda národa zrušit onen pomník neb není toho mnoho co tento stát pro letce udělal.

Nepřihlášený uživatel

#56 Re:

2014-10-14 20:29

#51: -  

 Jsem si jistý, že ,,JAKÝSI" člověk, v tomto případě Vy, se tu o ,,cosi" snaží. A čisté to nebude, že. Tato petice je o pomníku naším hrdinům, nikoli o ,,číchsi" politickoekonomických zájmech a přihřívání sis jejich ,,nechutných polívčiček". Možná Vás za to ,,kdosi" nejméně poplácá po zádech, pokud Vás za to přímo neplatí! Za koho že ,,kopete". Možná už Váš podpis pod Vaším ,,příspěvkem" by stačil, na to jste však zbabělec a využíváte Vaší anonymity. Ani nejste schopen dát odkaz, o vůbec nějaké Vaší odpovědi na předchozí dotaz jiného při spěvatele do diskuze ani nemluvě. Hlavně to však cosi vypovídá o Vašem charakteru. Pro mne pravděúpdobně spíče dosti špinavého. J. A. Jiroudek

PS.: Někdo se tady také ,,nevhodně" k této petici vyjádřil vyjádřil již před Vámi, ale ten člověk pak přiznal, že se zmýlil a omluvil se. Na co se ,,zmůžete" VY?!


Nepřihlášený uživatel

#57

2014-10-14 20:59

Nechápu iniciativu o odstranění Okřídleného lva z původního místa, kde byl v Praze odhalen. Tak nějak mi to bohužel připomíná doby, kdy Němci za II. sv. války a komunisté po roce 1948 likvidovali sochy nepohodlných osob a památníky věnované jim nehodícím se historickým událostem. Vím, že tady jde o jiný problém, ale uvědomme si, že se na tento monument čekalo dlouhé desítky let a nyní, když je konečně odhalen, místo abychom na Okřídleného lva mohli být patřičně hrdí, řešíme jeho odstranění ... to je přinejmenším HODNĚ smutné!!! VlB

Nepřihlášený uživatel

#58

2014-10-14 21:27

Jen abyste měli představu o jiném názoru: nejde o to, že by všichni odpůrci pomníku zpochybňovali jeho smysl - památky letců si, myslím, většina lidí váží. Jde o to, že ten pomník je nechutně patetickej a hnusnej, s prominutím (řečeno méně subjektivně absolutně umělecky nezajímavej)


Nepřihlášený uživatel

#59

2014-10-14 21:42

#58: -  

 Památkové zóny, národní hrdost a ,,ředitelé autobusů“. Blog - Jiří Jiroudek (blog.iDNES.cz)

Tady máte jiný názor. Možná, že ,,patetickej a hnusej"je pomník pro ty, kterým vadí nejen historie, na kterou bychom měli být hrdí, ale i ta špinavá, která je tam též připomenuta, že. Kampak patříte vy? J.A.J.


Nepřihlášený uživatel

#60 Re: Re:

2014-10-14 22:01

#56: - Re:  

 Ale,ale,ale, milý pane, važte slova. Většina příspěvků se snaží řešit "proč, kdo,co za tím. Pokud vás uráží, že jsem vyjádil svůj stručný názor o problému, kdo za snahou zrušit památník stojí, tak se Vám omlouvám, ale je to spíše Váš problém. Jen se nesnažím vidět věci pouze z jedné strany mince. A velmi důrazně Vás upozorňuji, aby jste si odpustil poznámky typu "placený agent". Já jsem si kdysi za své názory od tehdy vládnoucí garnitury užil celkem kopec srandy.

Pokr. příště

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#61 Re:

2014-10-14 22:08

#6: -  

 Ti, kdo se ozývají proti pomníku, nejsou vždycky jen nepřátelé. Někdo má důvody pouze architektonické, výtvarné, to je nutné rozlišovat. Je ovšem pravda, že svatý Václav v době svého vzniku taky leckomu z architektů vadil... Škoda, že se neudělala předem veřejná anketa a veřejná diskuse.... Jenže teĎ, když čtu, kolika lidem, jejichž památce je pomník určen, se taky líbí, už je pozdě. Proto podepisuji. Ne z důvodu estetického nadšení, nechci urážet city těch, kdo se o nás zasloužili. Jana Červenková 


Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Re:

2014-10-14 22:23

#56: - Re:  Pokr 2

Jen se divím, že syn letce RAF se snaží odpoutat pozornost od názoru, že největší zájem na odstranění památníku mohou mít také Němci. Letos jsem se přesvědčil, že názory aspoň těch Němců, s kterými jsem se bavil, se mnoho neliší od vykřičených hesel  Dr Goebbelse. Aspoň, co se týče činnosti letců RAF.


Nepřihlášený uživatel

#63

2014-10-14 22:28

Snaha úředníků o odstranění památníku je skandální a slušní lidé by se tomu měli vzepřít a památník ubránit

Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: Re:

2014-10-14 22:41

#60: - Re: Re:  

 ,,Jste si jistí,odkud fouká vítr? Na kterém státě jsme ekonomicky závislí a v kterém národě chlapce bojujícího proti nevídanému zlu dodnes nazývají der Bandit?" -toto je Váš příspěvěk,pod. č.51.

,, Jsem si jistý, že ,,JAKÝSI" člověk, v tomto případě Vy, se tu o ,,cosi" snaží. A čisté to nebude, že. Tato petice je o pomníku naším hrdinům, nikoli o ,,číchsi" politickoekonomických zájmech a přihřívání sis jejich ,,nechutných polívčiček". Možná Vás za to ,,kdosi" nejméně poplácá po zádech, pokud Vás za to přímo neplatí! Za koho že ,,kopete". Možná už Váš podpis pod Vaším ,,příspěvkem" by stačil, na to jste však zbabělec a využíváte Vaší anonymity. Ani nejste schopen dát odkaz, o vůbec nějaké Vaší odpovědi na předchozí dotaz jiného při spěvatele do diskuze ani nemluvě. Hlavně to však cosi vypovídá o Vašem charakteru. Pro mne pravděúpdobně spíče dosti špinavého. J. A. Jiroudek PS.: Někdo se tady také ,,nevhodně" k této petici vyjádřil vyjádřil již před Vámi, ale ten člověk pak přiznal, že se zmýlil a omluvil se. Na co se ,,zmůžete" VY?!" Toto byla moje reakce na Váš příspěvek!č.56

,, Ale,ale,ale, milý pane, važte slova. Většina příspěvků se snaží řešit "proč, kdo,co za tím. Pokud vás uráží, že jsem vyjádil svůj stručný názor o problému, kdo za snahou zrušit památník stojí, tak se Vám omlouvám, ale je to spíše Váš problém. Jen se nesnažím vidět věci pouze z jedné strany mince. A velmi důrazně Vás upozorňuji, aby jste si odpustil poznámky typu "placený agent". Já jsem si kdysi za své názory od tehdy vládnoucí garnitury užil celkem kopec srandy. Pokr. příště" ,- a toto Vaše reakce. pod č. 60.

Tak si to laskavě porovnejte! Kdo že do petice a diskuze k ní co směšuje?!Ostatní si to mohou pochopitelně  též přečíst, a udělat si svůj úsudek.


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re: Re:

2014-10-14 22:46

#62: - Re: Re:  

,,Dobrej" pokus. Kdo chce od čeho odvést pozornost? Jste čitelnej jak svého času jistý placht.výtisk jednoho bolš.plátku.


Nepřihlášený uživatel

#66 Re: Re:

2014-10-14 23:18

#61: - Re:  

 Možná není na škodu si připomenout, co a jak tvůrce pomníku sdělil, tedy proč zvolil takovouto podobu, ,,soklu". Šlo mu též o stilistické napodobení části konstrukce, resp. trupu a provedení povrchu letounu.

A rovněž dobře podle mého názoru zvolil i lva. A ty nápisy jsou též jasné a patřičné.

...jako projev úcty a uznání těm, kteří si to skutečně zasloužili, ale i jako memento! Téměř v ,,srdci“ státní moci. Hrad, vláda, senát, parlament v jeho okolí, to samo o sobě je více než symbolické. Lva máme ve znaku a lze si tam najít i z Nerudových Písní kosmických: ,,Jak lvové bijem o mříže…ONI totiž skutečně o ně bili. Za VLAST a SVOBODU. Mnozí z nich za cenu nejvyšší. A jak se jim pak ,,ta vlast“, na generace pro změnu infikovaná rudým morem, za to odvděčila, to je také známo. Proto i to MEMENTO!

To, jak se komu toto dílo zdá estetické, či kompozičně správné, to je záležitostí vnímání a právo názoru každého člověka. Já pomník vnímám jako celek a považuji je za více  než vhodný ve všech směrech.


Nepřihlášený uživatel

#67

2014-10-15 05:33

...je ostuda,že se o tomto tématu,vůbec musí vytvořit petice.

Nepřihlášený uživatel

#68

2014-10-15 05:44

Jestli bude pomník odstraněn ,musí být také odstraněny všechny sovětské pomníky v Praze.

Nepřihlášený uživatel

#69

2014-10-15 07:59

Tohle jsou věci, s nimiž by se nemělo od jejich první instalace na vybrané místo již nikdy hýbat. Vyžaduje to úcta k lidem, na jejichž počest byl Okřídlený lev na Klárově umístěn. Je to památné místo. Pokud si dovolí někdo jen uvažovat o přemístění, je to velmi smutné a ubohé.

Nepřihlášený uživatel

#70

2014-10-15 08:19

Je třeba tento pomník chránit i silou,proti idiotským úředníkům ( ze slovníku pana prezidenta )

Nepřihlášený uživatel

#71

2014-10-15 08:39

,,malý dodatek“: Všem, kteří si při této příležitosti chtějí honit své politické bodíky, osobní, či partikulární zájmy vzkazuji, a považuji to za své právo i svou povinnost to vzkázat, nejen za sebe, ale i svého otce a jeho kolegy a kamarády: CHRANˇ VÁS RUKA PÁNĚ!Jiří Jiroudek


Nepřihlášený uživatel

#72

2014-10-15 08:55

Souhlasím s tím,že ti co bojovali za 2.světové války si zaslouží naší úctu a aspoň tímto pomníkem jim vyjadřujeme tuto úctu a dík za to co obětovali.

Nepřihlášený uživatel

#73

2014-10-15 09:40

My žijící máme nesplatitelný dluh vůči válečným letcům R A F a proto budem tento pomník bránit i silou proti duševně chudým úředníkům.Vladimír Vopalecký Č.Budějovice
Vaníček Vratislav

#74 Lev pod Hradem

2014-10-15 10:32

Myslím že lev v britském stylu s křídly, vzbuzující otázku (apel na paměť, co znamená), se docela hodí k svouocasému lvu českému, který je symbolem historické národní státnosti. Kdyby se zde objevil např. po roce 1945, byl by jen odstraněn a pak zase obnoven. Je to vcelku noblesní příspěvek k velkolepému Hradu před ním, na rozdíl od křiklavé plastiky s barevnou vlajkou v sousedství, která působí na první pohled křiklavě a šovinisticky. Mělo by se spíše přemýšlet, co dát místo ní, protože se jedná o cenný prostor, který předtím vypadal trochu banálně. Uvažujme, že Praha je evropský symbol kultury, ne jen místo pro nacionální exibice. Vymysleme zde něco, co by oslovovalo rovněž kulturní turisty, kteří od úrovně Prahy něco očekávají (ne vysloveně trapné "muzeum tortury" u Karlova mostu). 


Nepřihlášený uživatel

#75 Re:

2014-10-15 11:12

#1: -  

 

Zase máme jako národ z osudy kabát. Čípak zakomplexovaná hlava ten nesmysl vyplodila?! Opět někdo sbírá politické body?!

Okřídlený lev je nejen krásný. Je docela smutné, že s ním museli přijít Angličané a nikoliv my. Navíc je v místě, kde krásně harmonizuje s pomníkem druhého odboje. Úžasná paralela - doma, v tehdejším protektorátu v ilegalitě bojovali naši předci za osvobození vlasti od nacistické okupace, ale bojovali i čs. občané na západní i východní frontě. A právě část té západní symbolizuje okřídlený lev. Rozhodně odmítám jeho přenesení. Cizina nám děkuje za pomoc v bitvě o její svobodu a co dělají někteří naší "chytráci"... V této zemi se snad úplně ztratil zdravý rozum.