Petice PRO ZACHOVÁNÍ Okřídleného lva na pražském Klárově


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-10-11 21:04

Myslím, že netřeba další komentář. Podpis této petice hovoří jasnou a neoblomnou řečí.

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-10-12 05:17

Je třeba pomník zachovat na místě , kde se nyní nachází. To nepotřebuje více komentovat.

Nepřihlášený uživatel

#3

2014-10-12 08:54

Konečně se někdo ozval proti zvůli úředníků a současných politiků.

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-10-12 10:26

S peticí souhlasím. Zároveń však velmi varuji před těmi kteří by tuto záležitost chtěli využít/zneužít.A proto můj dodatek:
Všem, kteří si při této příležitosti chtějí honit své politické bodíky, osobní, či partikulární zájmy vzkazuji, a považuji to za své právo i svou povinnost to vzkázat, nejen za sebe, ale i svého otce a jeho kolegy a kamarády: CHRANˇ VÁS RUKA PÁNĚ!Jiří Jiroudek

Nepřihlášený uživatel

#5

2014-10-12 10:39

Není co komentovat

Nepřihlášený uživatel

#6

2014-10-12 11:03

Co nejdůrazněji při této příležitosti protestuji proti postupu úředníků nejrůznějších státních institucí, kteří se domáhají odstranění památníku z místa, kde byl dne 17. 6. 2014 slavnostně odhalen. Jako dcera jednoho z legendárních pilotů 311. čs. bombardovací perutě RAF předmětné snahy vnímám nejen jako osobní urážku a znevažování odkazu jak mého otce, tak i všech jeho kamarádů-bojovníků, kteří během 2. sv. války bojovali a umírali za svobodu našich národů. V neposlední řadě jde zároveň o morální degradaci těch, jenž se o tento pomník osobně zasloužili a financovali jej. Argumentují-li pracovníci předmětných institucí a zejména Památkového ústavu např. tím, že se jedná o poměrně frekventované místo či místo, kde se nalézá více památníků, a proto je již další obdobná připomínka co do lokality nežádoucí, já takový důvod považuji za irelevantní, ba až nepřístojný, neboť prioritou takových památníků je právě osvěžování paměti našeho národa v co nejširším měřítku. Proto je i ono zvolené místo tím správným, neboť jej uvidí mnoho lidí a o to přece jde! Mnoho nomenklaturních kádrů se v minulosti opakovaně dopouštělo záměrného překrucování historie a znevažování statečnosti i skutků (nejen) našich letců. Ti za to jen trpěli i s celými rodinami. Já sama takovou zkušenost mohu jen potvrdit. Zřejmě to některé choré mozky ,,baví" i nyní, tudíž se tento nejapný bojkot stal úmyslným záměrem několika ,,zamrzlých bolševiků" sedících na svých teplých místech v oněch úřadech. A je-li v oné lokalitě více památníků? Tím lépe! Alespoň se uctění památek těm či oněm obětem může vzájemně plynule propojit. Sama za sebe tedy apeluji touto cestou na předmětné úředníky a co nejhořčenějším tónem k nim volám: jistě ani jeden z vás na onen překrásný a úctubudící památník nepřispěl jedinou korunou ze svého jistě úžasného platu. Tak když už vám není svatá památka všech hrdinů, přestaňte je alespoň tím, co děláte, urážet. Začněte konečně myslet hlavou a ne spodní částí těla! Takových je totiž v naší republice pořád až dost! A nejlépe ze všeho byste - vy, úředníci - udělali, kdybyste šli vůbec tzv. od válu, případně ještě dál. A vy, kteří za památník bojujete, bojujte dál, věřím v rozum a aspoň ten zbyteček vlastenectví, který ve vás i nás samotných ještě zůstal. K tomu vám dopomáhej Bůh. V nejhlubší úctě vás proto v tomto směru zdravím a co nejpevněji držím všechny palce. Iveta Irvingová (mj. členka Svazu letců ČR).

Nepřihlášený uživatel

#7

2014-10-12 11:37

Nejsem z Prahy, ale cítím, že Klárov je místo, který okřídleného lva unese. Co naši letci v letkách RAF pro nás udělali popsal ve svých vzpomínkách i Přerovan a sokol Rudolf Lukaštík. Za svá poznání pak trpěl v komunistickém kriminále. Vydržel nezlomen.

Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2014-10-12 12:29

#6: -  

 

Vážená paní. Nejprve Vám a Vaší rodině pozdrav a vzpomínku na Vašeho otce a mnohaletého velkého přítele a kolegu mého táty Miroslava Jiroudka

,,Tanečky“ okolo pomníku ,,zavánějí“ lecčím. Od účelovosti, kde pomník se pro mnohé může jevit jako ,,dobrý nástroj“, či záminka k čemusi jinému, až po opravdu snahu o odstranění pomníku. Osobně nevylučuji cokoli. Od ,,války úředníků“ mezi sebou, až po snahu se mnohými ,,zviditelnit“. Těžko tomu zabránit, je však velmi důležité se ozvat. Pokud by se to ,,dalo dostat“ ve velkém do sděl. prostředků, mohlo by to mít větší ohlas.Osobně se budu snažit, abych i já alespoň trošku ,,svůj hlas“ i své názory vyjádřil. S pozdravem J.A.J.

P.S.: Odkaz na můj příspěvek.Památkové zóny, národní hrdost a ,,ředitelé autobusů“. Blog - Jiří Jiroudek (blog.iDNES.cz) 


Nepřihlášený uživatel

#9

2014-10-12 12:40

Nezapomenme nikdy na ty kteří nedoletěli jejich srdce byla ryzí a čistá jako byli slzy jejich matek které pro ně vyplakali dnes již pro ně nemůžeme udělat nic jen jejich velký dar vzít do svých srdcí a nést ho svým životem. Nenechme zneužívat jejich památku. Okřídlený lev atˇzůstane na Pražském Klárově.
Tomáš Postawa

#10

2014-10-12 13:43

Milí úřednici, jděte a strčte hlavy do záchodu. Budou tam v dobré společnosti. Nebo chcete kvůli hloupému lejstru znectít památku našich hrdinů ?! Styďte se ! 


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2014-10-12 16:21

#8: - Re:  

 Moc a moc děkuji, vzácný příteli. Však jsem si hned myslela, že Vaše příjmení nebude jen tak náhodné či shodné, protože ,,strýček Mireček" se mne při svých návštěvách u nás něco od malička navozil už v kočárku! Všichni jsme ho měli velice rádi. Myslím, že když jde o naše letce, měli bychom nejen my ,,děti" svých otců držet pohromadě! Ještě jednou díky a pokuste se přes ta média o zázrak. Jsem připravena i vystoupit, bude-li třeba, ale předem upozorňuji, že ti, co mne znají, vědí, že servítky si v obdobných případech zásadně neberu! Iveta Irvingová.


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re: Re:

2014-10-12 17:57

#11: - Re: Re:  

 Též děkuji. Moc. :) Rád bych se s Vámi prostř. emailu či tlf. osobně kontaktoval. ,,Hoši" ze Spit.klubu a org. petice na mne kontakt mají, mohli by nám jej zprostředkovat, pokud máte zájem, dejte jim prosím, vědět. ,,Veřejný" prostor na netu, domnívám se, není k tomu účelu vhodný. Děkuji. Se srdečným pozdravem J.A.J.


Nepřihlášený uživatel

#13

2014-10-12 18:06

Jsem pro to, co petice říká,...

Nepřihlášený uživatel

#14

2014-10-12 18:39

Po věech stránkách souhlasím s peticí!!Vůbec nechápu tu českou zkorumpovanou byrokracii!!!Letci RAF-vždyt to byli hrdinové!!To nemůžou mít ani pomník,aby na ně český lid nezapomněl??

Nepřihlášený uživatel

#15

2014-10-12 19:02

 These brave Airmen left this country to fight for the freedom we all now enjoy. Please leave something as a memorial to their endeavors. Many like my Father Left Czechoslovakia at 17 years old to fight for this freedom. The only lasting memory handed down is how they were pers ecuted after the war. What these brave men need is a lasting monument so our children and their children's children will know that someone cared enough for their country to travel across Europe to fight for that right and many also died for OUR freedom. Leave it where it is - Please ! Josef Klesnil son of W/O Josef Klesnil Pilot 311 Squadron


Nepřihlášený uživatel

#16

2014-10-12 20:20

Myslím, že po Praze je víc "nehezkých, tedy neestetických" pomníků či soch. Proč bychom neměli akceptovat tu britskou
snahu poděkovat našim letcům postavením památníku na Klárově? Zuzana Vittvarová

Nepřihlášený uživatel

#17

2014-10-12 22:37

Dovoluji si přidat ještě jeden odkaz:

Národ sobě? Blog - Jiří Jiroudek (blog.iDNES.cz)


Nepřihlášený uživatel

#18

2014-10-13 06:47

Touha po moci, hloupost, arogance a ješitnost je vlastní každému ouřadovi. A taky strach před někým kdo je mocnější: ještě jsem neviděl odstranění černé stavby nějakého mafiána. A že jich je.

Nepřihlášený uživatel

#19

2014-10-13 07:02

Myslím,že jako národ nepředstavitelně mnoho dlužíme našim hrdinům,kteří nasazovali své životy za naši svobodu.Jako jediní v Evropě jsme se jim odvděčili zavřením do táborů a posláním do uranových dolů.Toto je jen malá vzpomínka ,že si jich aspoň dodatečně vážíme.

Hanzal Jiří

Nepřihlášený uživatel

#20

2014-10-13 07:23

A rekamní billboardy, a svítící reklamy v centru Prahy nevadí památkářům ?

Nepřihlášený uživatel

#21

2014-10-13 07:28

Pokus o přemístění Okřídleného lva je zneuctěním památky všech, kterým tento pomník vzdává úctu. Britové, se rozhodli takto vyjádřit své poděkování za účast ve společném boji a my nejsme schopni tento dar s díky přijmout a poskytnout mu odpovídající místo. Někdo kdysi řekl, že národ se pozná podle toho, jak umí ctít své mrtvé. Máme v tomto konkrétním případě co dohánět!

Dagmar Johnson - Šišková
Realizační tým památníku
posádce KX-B
Petten

(dcera genmaj. Aloise ŠIŠKY, pilota KX-B, 311. perut)

Nepřihlášený uživatel

#22 památník Nebeských jezdců

2014-10-13 09:58

Pokud by se památník měl opravdu stěhovat, tak jedině na důstojnější místo. Co třeba 2. nádvoří Pražského hradu :-)
Ale ne, vážně - to, co se děje, je nehoráznost několika úředníků na magistrátu. Pokud tomu dokážeme zabránit, měli bychom se o to pokusit všemi silami.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-10-13 10:02



Nepřihlášený uživatel

#24

2014-10-13 10:48

Věřím, že co nejvíce lidí dobré vůle podpoří tuto petici. Je ostuda, že pomník může v Čechách vůbec někomu vadit.

Nepřihlášený uživatel

#25

2014-10-13 11:33

Odstranovat pomniky....?????
To uz tu bylo...JH