Zrusenie povinneho cipovania psov

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#10 Tak to musi platit aj u nas...

2013-02-14 21:48

"Nařízením Evropského parlamentu a Rady č.998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS , které vstoupilo v platnost dne 3. července 2004, jsou stanovena pravidla identifikace některých druhů zvířat ( mj. psů) jako jedna z podmínek pohybu zvířat mezi členskými státy EU a z třetích zemí a to tak, že po přechodné osmileté období od účinnosti nařízení tj. do 3. července 2011 , je zvíře považováno za identifikovatelné, pokud má zřetelně čitelné tetování nebo elektronický systém identifikace (dále jen "čip"), po této lhůtě bude zvíře považováno za identifikovatelné pouze v případě, že bude označeno čipem.

Jestliže zvíře necestuje mezi členskými státy nebo do třetích zemí, toto nařízení se na něj nevztahuje."

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Tak to musi platit aj u nas...

2013-03-13 15:44:38

Žiadny členský štát EU to tak nemá. V ostatných štátoch EU  sa toto čipovanie vzťahuje iba na zvieratá, s ktorými majiteľ cestuje a ktoré chodia na výstavy a podobne. To len u nás je treba spraviť z tohoto zárobkovú činnosť. Ak mi neveríte, prosím overte si to, práve som telefonovala so Štátnou veterinárnou správou. Je to pritahnuté za vlasy a zase sa na tom len niekto nabalí.

anka

#282 Re: Tak to musi platit aj u nas...

2013-09-11 09:28:51

#10: - Tak to musi platit aj u nas...

veru tak, EU nariadi čipy a pasy pre zvieratá, ktoré cestujú mimo svojej republiky a naše "úžasné" vlády pápežskejšie ako pápež" vytrieskajú z toho maximum tým, že prekročia nariadenie EU a chcú čipovať úplne všetko ! A ešte nechápem to, že zviera je brané ako vec, nie ako živá a cítiaca bytosť, tak prečo čipovať VEC? to si môžem dať očipovť aj nábytok, aby bol pod kontrolou štátu, nie?