Zrusenie povinneho cipovania psov

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrusenie povinneho cipovania psov

anoným

#1 nie so za to

2013-02-02 09:31

ale na niečo by to bolo aj dobré. Ak niekto vyhodí psa na ulicu, tak majiteľ má problém.

Nepřihlášený uživatel

#2 mon

2013-02-02 15:05

Viete velmi dobre,ze vacsinou u ciganov pobehuju psy a oni to aj tak psom davat nebudu.Zase chcu len brat peniaze od slusnych ludi.V clankoch sa aj pise,ze si lahsie skontroluju dane.A chcu vytvorit centralny register zvierat.Neskor pristupia na centralny register ludi aj potom poviete,ze je to dobre?Uz aj na deti to skusaju,lebo boli akoze unosy deti,tak zeby sa nam deti nestratili.Psi maju znamku,su zaockovany,zapisany,nevidim dovod preco by mali nasilim proti ludskej voli to davat zivemu tvorovi.V ustave sa pise,ze tu ma byt slobodna volba a pravo slobodne sa rozhodnut!Tak sami hlupaci si porusuju ustavu...

Nepřihlášený uživatel

#3 čipování

2013-02-02 20:12

Dobrý večer,přesně tak jako u nás v Ostravě.Cikáni a bezdomovci čipovat samozřejmě nebudou,jsou přece sociálně slabí.Zase to odnesou slušní lidé kteří se o své psíky starají a nechtějí mít nepříjemnosti.Je třeba se dát dohromady a donutit lidi na magistrátu aby tyto nesmysly přehodnotili.Snad se v Ostravě něco pohne k lepšímu.Držím vám na Slovensku palce.
mon

#4

2013-02-04 00:49

Mate uplnu pravdu...a dakujeme, vam drzime tiez palce:)
Dedahad

#5 Odpověď čipovací fanynce !

2013-02-04 14:05

Dedahad

#152 Re: Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......
2013-02-04 13:12

#146: ČIPOVÁNÍ - Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......

Dobrý den ,

vůbec nikdo z nás vám určitě nebránil v čipování vašich 4 psů / platíte za všechny poplatky a jsou i přihlášeni ?/ ! Vy nám zase nebraňte vyjadřovat zde svůj názor a požadovat zrušení předmětné vyhlášky či spíše vyžadovat dobrovolnost čipování ! Stejně jako byla zrušena povinnost u t.zv. II. pilíře důchodového pojištění a podobná povinnost u sKaret , žádáme totéž u vyhlášky 9/2012 ! A pokud se mi zaběhne pes , je to jen můj problém , ne Váš, ten potom budu muset řešit ! Budu ho však řešit sám a nemusím k vůli tomu mít psa čipovaného - to je rozhodnutí chovatele, který také za psa zodpovídá ! Nechci dělat ramena , že se mi to nemůže stát , ale jít třeba na Silvestra ven se psem bez vodítka , tak to se mi opravdu nemůže stát.

Důvodů , proč odmítáme čipování je mnohem více a není to jen otázka / nezanedbatelná / financí . Siláckých slov o neškodnosti či bezbolestnosti čipování jsem slyšel kromě od vás mnohem více , ale pokud vím , je v ČR pouze jediný člověk, který čip vyzkoušel POD vlastní kůží a to ne na levé straně krku , ale na předloktí . Nepřejte si slyšet , jak to hodnotil , ale to by pro vás asi nic neznamenalo - vždyť vyhláška je jen pro psy / ne kočky , křečky, ...../ a čip je asi něco jako TP pro auto - tak to je zase názor jedné takychovatelky psů , který odvysílal i rozhlas. Nebo co říci na čipování nemocného či starého psa , u něhož si chovatel nemůže být jistý , zda se s ním nebude muset brzy rozloučit a zase - zaplať chovateli ! A případné zdravotní komplikace po zavedení čipu včetně ojedinělého , ale možného vzniku nádoru , o tom nevíte ? O škodlivosti hormonální antikoncepce pro ženy a jejich úmrtích/ Francie / jsme se také dozvěděli teprve před cca 14 dny ! Tak je třeba se alespoň více zajímat a ne jen kritizovat . A znovu : kdo to zaplatí ?

Snad bych vás chtěl jen požádat , že pokud nechcete pomoci , tak alespoň neškoďte a respektujte i rozdílné názory spoluobčanů a ne jen názory těch , kteří na této vyhlášce resp. na čipování chtějí vydělávat ! Věřte nebo ne , není jich málo , čipovací lavina se šíří nejen v ČR už nejméně 8 roků ! No a vy jim jen přihráváte k vyšším ziskům ! A už vůbec nic vám nebrání v sepsání " PETICE - CHCI ČIPOVAT " ! Zatvrzelost s níž mnozí chtějí již teď "upravenou"vyhlášku protlačit "zuby-nehty" o mnohém napovídá !

Hezký den Dedahad
http://www.petice24.com/petice_proti_trvalemu_oznacovani_-_cipovani_psu__ted_ostrava

Nepřihlášený uživatel

#6

2013-02-04 18:38

Ja si tiež myslím že čipovanie psov je o plnení vrecák niekoho.... a nie pre dobro zvierat. Tak prečo nám chcú nanútiť blbosť za ktorú ešte zaplatíme?! . Veď je to moje zviera ktoré žije vo veľkom dvore so záhradou, do kontaktu s okolím neprichádza a keby sa mi stratil tak by som chcela vidieť ako mi ho budú hľadať podľa čipu haha.

Nepřihlášený uživatel

#7 Re: nie so za to

2013-02-08 00:55

#1: anoným - nie so za to

Hej čo s malimi vyhodami ked nevyhody su večie ale im nejde až tak o poriadok a tak ide im totiž o to aby sme si osvojili čipy až pride čas kedy ich budu nutit ludom ale to sa račej do basy neham zavriet.


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2013-02-08 00:57

#6: -

chapeš ide predovšetkym o to aby sme si adaptovali implantovane čipy do života proste aby to postupne mohli nanucovat aj nám


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re:

2013-02-09 22:41

#8: - Re:  

 presne tak..niekto vymyslel blbost o cipovani, v mediach sa ohanaju preplnenymi utulkami..tak si vymyslia bic na normalnych ludi, ktori aj platia, aj sa o svoje psi staraju...predsa ak mne utecie pes, je to moj problem,nie problem statu..co sa do toho stara? co spravia s nasimi spoluobcanmi v osadach, kde psi behaju kade tade? tiez im naparia pokuty alebo to stat za nich zaplati? ja mat psa, cip mu nedam. nie som ovca, ktora nerozmysla.


Nepřihlášený uživatel

#10 Tak to musi platit aj u nas...

2013-02-14 21:48

"Nařízením Evropského parlamentu a Rady č.998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS , které vstoupilo v platnost dne 3. července 2004, jsou stanovena pravidla identifikace některých druhů zvířat ( mj. psů) jako jedna z podmínek pohybu zvířat mezi členskými státy EU a z třetích zemí a to tak, že po přechodné osmileté období od účinnosti nařízení tj. do 3. července 2011 , je zvíře považováno za identifikovatelné, pokud má zřetelně čitelné tetování nebo elektronický systém identifikace (dále jen "čip"), po této lhůtě bude zvíře považováno za identifikovatelné pouze v případě, že bude označeno čipem.

Jestliže zvíře necestuje mezi členskými státy nebo do třetích zemí, toto nařízení se na něj nevztahuje."

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: nie so za to

2013-02-22 19:51

#1: anoným - nie so za to

Anoným, ti si nič viac "len ovca"


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-02-23 15:30


Ja mám mačku, ktorá nevychádza nikdy von, takže sa nemôže stratiť. Okrem toho je hystericky bojazlivá, takže by ani z domu nešla, aj keby mohla.
Ak je dôvod pre čipovanie možnosť nájsť strateného psa či mačku, celkom by postačilo vytetovanie čísla alebo kódu, podľa ktorého sa dá majiteľ nájsť!!

Nepřihlášený uživatel

#13

2013-02-23 19:24

Už pri prvých pokusoch s čipovaním laboratórnych myší dochádzalo k vytvoreniu nádorov v okolí čipu.Nielenže boli nádory zhubné,ale často infiltrovali v okolí svalového tkaniva metastázy do pľúc,pečene,žalúdka,pankreasu.Vedci však toto nebrali do úvahy a čipy schválili ako bez problémové.A tak naši politici schválili zákon o čipovaní zvierat.Ja s tým zákonom nesúhlasím, ak si chce niekto dať zvieratko začipovať dobrovoľne , tak nech tak urobí.Kto dá čipovať zvieratko dnes? Zajtra dá aj seba??
pavel

#14

2013-02-24 12:24

Ak tomu dobre rozumiem,ak sa mi po očipovaní zatúla pes,tak mi ho člen poľovného združenia miesto zastrelenia privedie domov. Alebo tomu nerozumiem a psa aj tak viac neuvidím?

Nepřihlášený uživatel

#15

2013-03-01 11:07

hlupost aj ked moj psik je cipovany ale len koli tomu ze je somnou v zahranici nesuhlasim s cipovanim.
KLÁRA

#16

2013-03-01 19:12

TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA KLAUSE, NEČASE : http://klaus-necas-trestni-ozn.blog.cz
Lena

#17 ˇPovinné čipovanie - týranie zvierat

2013-03-01 23:00

Pre nezodpovedných majiteľov nebude problém vyrezať čip psom, ktorých sa chcú zbaviť, čiže miesto určenia majiteľa psa čip spôsobí zvieraťu len ďalšiu bolesť, keď mu ho nejaký zloduch bude odstraňovať. Preto čip nesplní funkciu identifikácie zvieraťa o nič lepšie, než tetovanie alebo údaj na obojku, či náušnica v uchu. Zato je v skrytosti omnoho nebezpečnejší. Mikročip obsahuje jedovaté lítium. Pri rozbití skleného mikročipu sa lítium rozleje v tele a zviera bolestivo zomrie. Tiež čip spôsobuje zhubné nádory, môže cestovať v tele a zapríčiniť smrť, keď sa dostane napr. do hlavy, k štítnej žľaze v hrdle, alebo ku končatinám, či inde. Sú dokázateľné prípady, kedy psík zomrel, lebo čip sa mu presunul do hlavy, alebo ostal krívajúci, alebo mu hlava ostala naboku a nemohol ju už vyrovnať. Vedci, lekári vôbec vážne neriešili tieto negatívne dôsledky a postihy. Zľahčujú negatíva, utajujú informácie o záporoch čipovania, robí sa mu len demagogická reklama o jeho výhodách. Toto čipovanie je zdravotne nebezpečné, s dokázateľnými prípadmi poškodených zvierat, je to rizikový akt, ktorý spôsobuje zvieraťu bolesť už pri vpichnutí, je to krutá a zbytočná záležitosť. Len pre obchodníkov, zarábajúcich na výrobe a predaji mikročipov, čítačiek, len pre nich je to bohatý biznis. Ako nariadené z EÚ to naši poslanci aj povinne schválili napriek tomu, že príkaz o čipovaní zvierat porušuje slovenský zákon, zakazujúci týranie zvierat v akejkoľvek forme. Čip nie je malý ako zrnko ryže, aj tu klamú - je dlhý 12 mm, čo sú aspoň 4 zrnká ryže. Je to predmet pre malé plemeno psa, napr. čivavu asi tak veľký, ako je pre človeka veľký horčičný pohárik. Tak nech si dajú naši poslanci takýto veľký predmet vpichnúť do krku a potom môžu rečniť, aké neškodné a humánne je čipovanie zvierat ! Čo nejdú vlastným príkladom a neukážu tým psíkom, aké je to bezbolestné ? Týmto nariadením o povinnom čipovaní sa porušuje ústava slovenského štátu, pretože toto nariadenie bráni pod hrozbou vysokých finančných pokút ľuďom chrániť si vlastný majetok pred újmou. Pretože keď naše zákony považujú zviera za vec, je táto vec - pes, majetok jeho majiteľa a ten má základné právo si ho chrániť. Ale toto nariadenie mu toto právo odníme a prikazuje mu, aby si svoj majetok nechal poškodiť - konkrétne spôsobiť mu bolestivú újmu s rizikom ublíženia jeho zdravia do budúcna. A toto riziko je potvrdené a vedecky dokázateľné ako reálne, podložené množstvom prípadov poškodených zvierat zo zahraničia.. Toto nie je demokracia, je to teror na zvieratách a násilný nátlak na slušných majiteľov zvierat, ktorí si poctivo platia všetky dane a poplatky. Prečo vedci nezavedú bezbolestnú identifikáciu zvieraťa na povrchu kože laserovou technikou ? Určite by to bolo humánnejšie, bez zdravotných rizík a bez cudzieho nebezpečného predmetu v tele. Zdravé zvieratá nepotrebujú mať v sebe cudzie predmety, takže porovnávať čipovanie s implantáciou umelých orgánov chorým ľuďom - je bezpredmetné. Chorý človek potrebuje možno umelý orgán, ale malé šťeňa nepotrebuje cudzí predmet v krku pri štítnej žľaze. Myslím si, že čipovanie je týranie zvierat.
mon

#18 Necipujte zvieratka

2013-03-02 01:08

http://www.necipujtenas.cz/ Tak tato nova stranka vznikla pre vsetkych priaznivcoch a milovnikov zvierat,ktori este maju zdravy rozum a kaslu na hlupe zakony.Mozte tam napisat svoje skusenosti,poznatky,ako to je vo vasom meste atd...autor bude len rad,a dufam,ze ludi,ktori tam budu prispievat bude cim viac:)
mon

#19

2013-03-02 01:55

"Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.

Když přišli čipovat pejsky v Ostravě, mlčel jsem - nebyl jsem přece pejskař.

Když přišli čipovat malé děti a důchodce a nemocné lidi, mlčel jsem - nebyl jsem přece ani dítě, důchodce ani nemocný.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat a postavit se za mne."

Volně podle Martina Niemöllera (nar. 14. leden 1892, Lippstadt, zemř. 6. březen 1984, Wiesbaden), německého teologa, luteránského pastora a jednoho z nejvýraznějších protestantských odpůrců nacismu.
dobre vam tak

#20 Love

2013-03-02 12:25

Ludia tu ide len a len o peniaze, zas zbohatne urcita skupina ludi na vyrobe osadeni apodobne. tu nejde o psov. Je to pripadne test pre cipovanie ludi, ak si nato zvykne zviera a neutonie daju aj ludom :D a to mam doma dvoch psikov


Nepřihlášený uživatel

#21 Na nieco dobre??

2013-03-03 21:18

Na nieco to je dobre?? Diskutoval niekto? Povedal aj opacne pohlady? Aj atomova energia je dobra ... a sme tam kde sme ..
rozhorčený

#22 spravme niečo

2013-03-03 21:20

Aj ja mám psíka a keď som sa to dozvedel, že aj na Slovensku je povinnosť čipovať psíkov,prešla mnou hroza a strach. Dnes sú to naši domáci štvornohí členovia rodiny a zajtra to budeme my. Prosím nebudme k tomu ľahostajní, pretože može sa nám to vypomstiť tak spravme niečo proti čipovaniu psíkov a nebudme ako ovce, ktoré sa nechávajú zastrašovať a tlačiť do otroctva ktoré je už na tomto svete alarmujúce.Nech sa dajú začipovať tí čo to schválili a vymysleli.


Nepřihlášený uživatel

#23

2013-03-03 22:51

Nezmyselný úradnícky zákon ! Bez opýtania sa občanov SR a chovateľov zvierat !
stefan

#24 Re: ˇPovinné čipovanie - týranie zvierat

2013-03-04 00:55


Nepřihlášený uživatel

#25

2013-03-04 12:15

Čipovanie je zase jedno z opatrení, ktoré je schopné riešiť iba legislatívne otázky, poprípade dôkazové podklady sporov, ale nie kvalitu chovu, alebo kvalitu života zvierat, poprípade kvalitu spolužitia ľudí alebo zvierat. Finančne to ale odnesú tí finančne najslabší, resp. chovatelia, ktorí majú veľa zvierat. Prínos - o,oo.