Zachraňte kulturu 2013

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#338 Re: Re:

2013-02-09 11:25

#332: Honza73 - Re:

Člověče,

co furt do toho pletete  knížete, dyť je to o něčem úplně jiném (viz p. B. Správcová). Sám jsem téměř neprodávající malíř a chudý důchodce a tak by mi mohla bejt celá tahle petice ukradená. Ale není, protože nejenže  čas od času přispívám (zadarmo) do několika z těch kulturních periodik, která tu žádají o slušnou podporu, ale taky mnohé z redaktorů a šéfredaktorů (i ostatních podepsaných osobností) znám osobně a věru, že to nejsou žádní knížecí lokajové, ale naopak (A2. Tvar, Analogon, atd.)

Bohužel, míra hnoje v komentářích k petici je už tak pozoruhodně vysoká, že to nebude asi samo sebou, nebo jen reakcí na prezidentskou volbu (i když je fakt, že organizovaná servilita ke knížeti byla donebevolající)

Já to vidím tak, že konečně (!!!) nastala strašně dlouho očekávaná a vymodlená příležitost pro frustrované komunistické tudory, kteří tak jízlivě mohou oplatit zvlášť těm kašpárkům (hercům), kteří jim leží v žaludku už od listopadu 89. Stačí se začíst do komentářů, skloňuje se tam a dává za příklad  např. J. Švorcová, atd. Nebo vylézají stvůry typu režimního buhásníka Lubomíra Brožka, atd.

Snůška flusů si nezadá s výlevy z 50. let, včetně těch neustále omílaných mouder, jak vystřižených z A. A. Ždanova nebo L. Štolla. Takže to ani náhodou nejsou reakce autentické levice, které bych si ostatně rád přečetl.

Zdraví

M. Stejskal

Odpovědi

Autentickej tajnej

#341 Re: Re: Re:

2013-02-09 12:10:53

#338: - Re: Re:

1.Na jaře 1968 přišel do Opozičního klubu u "slepýho Klémy" rovnou z tenisu s Muelerem (ek. ÚV),  Mánička Klaus, a ožralému Mlynářovi, hercům, obrodnýim partajníkům a nahatým tanečnicím pravil: "To, o čem tady diskutujete, soudruzi, je podružné. Ze všeho nejdůležitější, je změna vlastnických vztahů!" Vystřiženo jak z Marxe. Milá Boženko a p. Stejskale, ani dnes to nepůjde bez změny vlastnických vtahů! Ale protože Buržo-Ásie,  jak po L.Klímovi razil i Kamil Lhoták, se nikdy nevzdá ani nelegitimního majetku dobrovolně, jako to udělal se státním po 1989 stydlivý Jakeš a kněžna Libuše. Nezbývá než mlčet anebo kňourat.

2. V listopadu 1968, po okupaci, navštívil Filosofický ústav v Praze Jean-Paul Satre spolu se Simone de Beauvoire. V podkroví tehdejšího hotelu Moskva na Příkopech, kam dole chodili hladovějící studenti do Bistra na levný boršč a pirohy. Přítomný Jan Patočka na Sartrův dotaz, zda by jako marxista a existencialista mohl analyzovat s přítomnými historickými materialisty invazi Poláků a Rusů do Československa, odpověděl: "Tady už žádní materialisté nejsou." A jistá Mesjankina dodala, že ani v Rusku. "Ale," podivil se Sartre, "vždyť idea socialismu není z Ruska!? Idea socialismu je západní idea. A moje generace západních intelektuálů  s ní spojila svůj smysl života!?" Patočka překvapeně mlčel. Po stipendiu ve FR. francouzsky mluvící, můj učitel Tretera, zachránil situaci, řka: "Merci, toto stanovisko zastával i náš myslitel Peroutka a jiní levicoví liberálové." Pak se "odklonila" debata k otázce, že když zde nejsou přítomni dialektičtí materialisté, zda tu nejsou místo nich aspoň levicoví tajní?! Všichni se pobaveně smáli, jen já jsem se zbytečně červenal. Holt jsem byl mladý a stydlivý jako Jakeš, i když jsem si bláhově myslel, že jsem James Bond podle Světovky Slovenské tehdy. A za ruku se  mě navíc držela Barbarella od Slepého Klémy.

Honza73

#349 Re: Re: Re:

2013-02-09 16:36:47

#338: - Re: Re:

Obávám se, milý příteli (a aby bylo jasno, já tuhle petici podpořil) že tohle je primárně o knížeti, o "rudých a hnědých prasatech", o "buranství a křupanství" těch "čtenářů Blesku" a "diváků telenovel", kteří jsou "zakomplexovaní", "zamidrákovaní", "tupí", "ochotní zvednout se z gauče u televize leda tak kvůli zdražení piva" a kteří (cituji z otevřeného dopisu Volného sdružení NNO v kultuře a umění (VSNNOKU) a Iniciativy pro kulturu (IPK) předsedovi vlády, ministryni kultury a ministru financí ČR z 31. ledna t.r.) podporují ty, kdo "navrhují jednoduchá, demagogická, populistická řešení". Bohužel platí, že jak se do lesa dlouho volalo, tak se z něj teď pořádně ozvalo. Mě to rozhodně netěší, ale je to zkrátka holý fakt.

 

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/zachran-se-kdo-muzes_260578.html