Zachraňte kulturu 2013
ukažme dětem a studentům správný směr!!!
éři
Myšlenka
Podporovatelé knížete Karla
Ať raději knižeti (který má k lidu blíže) sepíší poníženou supliku a neotravují veřejný prostor.
Někdy si říkám, že bychom se možná bez té jejich kultury klidně obešli.
Re: Podporovatelé knížete Karla
#7: B. Zabinski - Podporovatelé knížete Karla
Naprosto souhlasím s Vaším komentářem ...... "kulturní fronta", která horovala pro knížu, následně nazývala občany rudými a hnědými prasaty, nemá jakýkoli nárok cokoli žádat. Protože ti, které nazývá prasaty se již prostě nehodlají skládat na "umělecký život" těch knížecích slouhů!
Nakakat vám na hlavu,vy pijavice!
Plnou hubu pravicovosti a knížete (mnozí) a ruku nataženou po státních penězích.
Běžte se klanět nějakým mecenášům nebo jděte makat k soustruhu.
Re: Podporovatelé knížete Karla
#7: B. Zabinski - Podporovatelé knížete Karla
děkuji,, nemusím opakovat.
Re: Re: Podporovatelé knížete Karla
#8: - Re: Podporovatelé knížete Karla i já souhlasím s názorem , že taAto petice je zpozdilá. PETENTI. měli dosti času protestovat proti krokům pravicové vlády ve které seděl léta spící kníže SCHVARZENBERG, který veškeré asociální zákony vlády schvaloval, vč. opatření v oblasti kultury a školství.. KNÍŽETE JSTE ADOROVALI, TAK VÁM NYNÍ NEZBÝVÁ NIC JINÉHO, NEŽ SKUTEČNĚ SESMOLIT SUPLIKU, A SNAD VÁM NĚJAKÉ FIN. PROSTŘEDKY PŘIHODÍ ZE SVÉHO.
Re:
Myslíte, že je "volba Miloše Zemana" a "souhlas s politikou MK Nečasovy vlády" spolu nějak neodmyslitelně spojena?
Pravice a kultura
Povedený je rovněž podpis miliardáře Michala Horáčka pod touto peticí.
Re: Pravice a kultura
Milý pane Tůmo, jestli si interpretujete podporu Karla Schwarzenberga ze strany NĚKTERÝCH ČLENů české kulturní fronty jako "pravicový postoj", je to Vaše věc. Já si ji tak neinterpretuji, já si ji interpretuji jako podporu OSOBĚ K.S. Navíc Vaše logika pravice rovná se pohrdání státní podporou je také trochu mimo. Pak by totiž např. ultraklausista Milan Knížák nemohl deset let stát v čele NG, protože by prostě "pohrdal státním platem" - jenže to on nikdy nedělal...
Re: Pravice a kultura
K osobě M. Horáčka: nesouhlasím s názorem M. Horáčka na rovnou daň - podle mého názoru by měla být progresivní. Ale souhlasím s ním v názoru na tuto petici - proč bych nemohl?
Je jasné, že i v oblasti umění je třeba hledat i další způsoby financování. Je skoro nemožné spravedlivě rozhodnout, na co peníze dát a na co ne, co je "umění" a co je Umění... Stát by měl - dle mého - nějaké peníze na něco dávat (nebo ať zruší ministerstvo kultury a část daní). Ale jsou i jiné možnosti - např. mecenáši, sponzorink, ... Ale to já rozhodnout neumím, přiznávám, že občas se mi také zdá že nějaký adorovaný umělec, který "je nepochopen" je jen packal s šikovně vybudovaným mediálním obrazem... Že je inflace i v umění se zdá jasné (tolik hudby, filmů, textů, maleb, ...) nikdy v dějinách nebylo a tolik způsobů prezentace a šíření už vůbec ne, ale co je a není dobré ukáže asi až čas... Nicméně - chci mít možnost si vybírat a umění peníze nevyrábí, umění je spotřebovává a podle toho se musí společnost chovat.
JJ
| This discussion has been closed. |
děkuji za tuto petici
Martina Špačková