Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Referendum

#326 Moudrý kníže má k umělcům blíže

2013-02-08 13:42

Mohutná aktivistická kampaň pro Karla Schwarzenberga spoustu lidí od volby jeho osoby odradila, nikoliv ovšem novináře: ti se do Karla zamilovali a na Hradě mají pro změnu ideálního nepřítele
K prezidentským volbám už bylo napsáno a řečeno snad vše, tak jen pár krátkých poznámek. Zaznamenala jsem úvahu, že kampaň Karla Schwarzenberga cílila na přesvědčené. To ale není přesné. V mém okolí se řada lidí, kteří jej chtěli v druhém kole podpořit, rozhodla k volbám nejít, nebo dokonce jít a volit jeho protikandidáta. Kromě oficiální kampaně jsme totiž byli bombardování nejrůznějšími virály, emaily a prohlášeními, které měly za cíl přesvědčit nás, že se svou volbou staneme lepšími lidmi, že stojíme na té správné straně.

Vrcholným číslem pak byla aktivistická díla, která zase posunula hranice možného o kousek dál. Vedle těžko uvěřitelné písně Volím Karla se před kamerami z mého pohledu nenadšené voličky ztrapnili slavní rodiče, kteří věří Karlovi. Ovšem předešlé předčila Pěvecká divize Českého PEN klubu (snad jako vděk současné vládě za přihozené dotace) a píseň „Kníže má k lidu blíže“ si našla cestu i do mé domácnosti, kde zlidověla a zpíváme jí v mnoha variantách. Existuje i ve verzi s klipem.
Nadšení sběratelé předvolebních trapností mohou shlédnout i klip Který Karel od Karla Strachoty, nebo „autentické“ video z Moravy.

A tak by se dalo pokračovat ještě docela dlouho. Mnozí moji přátelé se nedokázali přemoci k tomu, aby podporovali zjevný kult osobnosti. Prostě to „nedali“, abych použila výrazu zpěvavé Bereniky. Chápu, že se to jeví jako téma podružné vedle velké politiky, ale ledacos to vypovídá přinejmenším o části české společnosti.

A co na to novináři, kteří by vedle důkladnějších a pomalejších sociologů a antropologů měli reflektovat dění ve společnosti? Když jsem se ocitla v místnosti v pražské Lucerně, kam měli přístup téměř výhradně novináři, bylo tam velice smutno. Občas i nějaká ta slzička ukápla. Ale když dorazil Karel Schwarzenberg, propukli nestranní novináři, kteří prý ještě před třemi týdny povětšinou nevěděli, koho budou volit, v jásot. Skandovali Karel, Karel a tleskali. Bylo to dojemné, taky mě to rozplakalo (bez ironie), přesto jsem to vnímala jako nepatřičné.

Nakonec jsem nevěděla, jaký výsledek by býval pro českou společnost, její vývoj a sociální soudržnost (zjevně dost narušenou) lepší. Na obou výsledcích se dají najít pozitiva a negativa. Jedno velké negativum mě ale napadá v souvislosti s neskrývaným fanděním poraženému Karlu Schwarzenberovi. Čeští novináři mají teď na Hradě novou hračku. Člověka, kterého mohou nesnášet, kterého se mohou bát a projektovat do něj vše negativní. A to jim může brát čas a sílu věnovat se podstatnějším záležitostem, než je český prezident

Nepřihlášený uživatel

#327

2013-02-08 14:26

Dokud ale budou Češi zaseklí pravičáci 19.stol. moc se nezmění...

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-08 14:49


Nepřipuštěný

#329 Re: Re: Milí umělci,

2013-02-08 18:04

#304: - Re: Milí umělci,

Chtěl jsem v Hospodě U Kalicha volit KS (Komunistickou stranu), ale Páter Halík, lobbista Dalík, ředitel Toepfer a nějaký vyjevený strašidlo, kterýmu říkali nepřipuštěnej Hřebejk, mě vodcaď pomocí hmatů a chvatů vyvedli, protože si mysleli, že jsem přišel ukrást zimník. (Josef Švejk)   P.S. Ale já jsem tam šel přece jenom provokovati!?"

Honza73

#330 Re:

2013-02-08 18:55

Honza73

#331 Re: Re: Re: Milí umělci,

2013-02-08 18:56

Honza73

#332 Re:

2013-02-08 19:42

#278: -

Já tu věc v lebce mám a právě proto tahle zoufalá (a troufalá) sofistika na mě nezabírá. Co takhle udělat průzkum mezi těma všema šéfredaktorama a šéfredaktorkama (ať jsme pro jednou genderově korektní) kulturních časopisů (a že jich je!), co jsou totálně závislí na grantové podpoře MK, koho volili? Jestli mezi nima dokážete najít šest nevoličů Karla Schwarzenberga (neříkám voličů Miloše Zemana, ale lidí, kteří v prvním ani ve druhém kole to zkrátka jen nehodili Karlovi), tak si je v tu ránu všechny předplatím.:-)))

Ve skutečnosti většina z nich nejen že Karla volila (nic proti tomu), ale někteří - a to dokonce na stránkách svých dotovaných časopisů - ho otevřeně podpořili (no, proti tomu už bych tedy něco namítal, ale budiž) a v některých případech pěkně po neobolševicku - jako třeba ta koza z Revolver Revue - neváhali plivat a dštít síru po těch, co nedrželi hubu a krok se stádem (což já považuju ze zcela netolerovatelné a neodpustitelné). Víte, já uznávám, že volba nebo i otevřená podpora KS je svatým právem každého kulturníka žijícího z velké části z dotací, na které i já přispívám svými daněmi, a nikomu neberu právo na to být hloupý a nekonzistentní ve svých postojích a hlasovat i jinak jednat proti svým vlastním zájmům a následně se domáhat těchto svých zájmů peticemi, pro které hledá podporu i u těch, na které jen krátce před tím z vysoka naplival. Ale vy uznejte, že ti, kterým po tváři ještě teče ta pomyslná cizí slina, mají svaté právo poslat dotyčné ke všem čertům nebo jim alespoň pořádně od plic říct, co si o nich a o jejich chování a způsobu uvažování myslí. Taková flagrantní nekonzistentnost myšlení není žádná ctnost a když je provázená nebetyčnou zpupností a povýšeneckou arogancí, jako tomu v mnoha případech bylo, pak je taková negativní reakce veřejnosti ještě docela mírný a veskrze spravedlivý trest.


Nepřihlášený uživatel

#333 Re: Re:

2013-02-08 20:58

#319: jiri - Re:

za 9000,- to nejčastěji není slušná, poctivá a už vůbec ne hodnotná práce. V tom je ten problém. Možná akorát tak manuální. :-)


Nepřihlášený uživatel

#334 Re:

2013-02-08 21:03

#322: -

Výborné otázky! A kdybyste na ně znal odpověď a možná ještě pár dalších, nemusely by se psát petice.


Nepřihlášený uživatel

#335 Re: :)

2013-02-08 22:05

#252: - :)

:-(

Za kulturou stojím celou svou bytostí, protože vím, jak moc je důležitá. Souhlasím i s tím, že pravá kultura, která přináší to opravdové a nenahraditelné, není skoro vidět a většina lidí ji bohužel zaměňuje s různými komerčními produkcemi, které je obklopují a které povětšinou vůbec hodnotné nejsou. A také je pravda, že tihle umělci, kteří sami sebe neprodávají a jdou za svým, i když dobře ví, že jejich směr je nepopulární, vůbec nežijí v žádném přepychu, ale v jednom kuse se honí za kusem žvance. Vlastně podobně jako lidé, kteří pracují rukama.

I tak mě tenhle příspěvek opravdu rozesmutnil, protože považuju za nízké psát někomu tímhle způsobem. Taková míra arogance je v naprostém protikladu s moudrostí, kterou bych od kulturních lidí očekávala.

 


Nepřihlášený uživatel

#336 Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

2013-02-08 22:46

#267: - Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

Vy jste to moc nepochopil/a, že ne?

Paní Správcová o svém platu píše proto, aby uvedla na pravou míru situaci, ve které se většina lidí z oblasti kultury a umění nachází. Aby tu konečně přestaly padat argumenty typu, že my se máme nějak extra dobře. Nejde tady o majetek pana Chrenka ani o žádný jiný, protože tu nejde jen o vlastní prospěch. Jde o to, že pravá kultura opravdu zaniká a potřebuje nikoli nadbytek financí, ale potřebné finance k tomu, aby mohla nějak fungovat. Jinými slovy peníze, které by splnily svůj účel jako jeden z prostředků k udržování určitých hodnot ve společnosti. Nikoli peníze, které by chtěl někdo zbůhdarma hromadit. To Vy si myslíte "šťastný a bohatý". Proto jediné, co jste doopravdy postřehl/a v textu paní Správcové, byla zmínka o jejím platu. Kdybyste tyhle dva stavy tak důsledně nespojoval/a, možná byste se dočetl/a o mnohem hlubších hodnotách, které paní Správcová vyjadřuje.

Božena Správcová

#337 Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

2013-02-09 02:36

#324: - Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme... 

 My se známe? Že takové familiérnosti...

Jistěže vím, kolik bere uklízečka, nebudu tady přece plácat nesmysly jako mnozí z těch, co se nepodepisují. Aby bylo jasno, nechtěla jsem ze sebe dělat chudinku - koneckonců, pracovat za tu smutnou sumu bylo moje vlastní rozhodnutí a pořád ještě věřím, že mělo smysl. Spíš jsem se snažila ctěným anonymům vysvětlit, o co tady jde: Celebrity většinou o dotace nežádají (mimochodem celebrity z některých herců a zpěváků dělá právě vox populi, tj. zde tak hlasitě nadávající "vobyčejní lidé" - a to zejména hleděním na telenovely a kupováním Blesku). Přesto je od celebrit hezké, že svými podpisy i ony podporují to, co bez podpory prostě nemůže existovat -  onen základní "kulturní provoz", o který se většina civilizovaných evropských států zcela samozřejmě stará, aniž by se kvůli tomu muselo každý druhý rok demonstrovat a čelit tak nehorázné zášti, zakomplexovanosti a křupanství, jakým se např. tato diskuse jen hemží. Pro představu o sumách - veškerá podpora české literatury (včetně knih původní české prózy, poezie, ale také překladových titulů, časopisů a festivalů) stála v roce 2011 daňové poplatníky přesně tolik jako 4 metry tunelu Blanka či jako 1 zásah proti Czech Tecu (více viz Tvar 21/2011). Ne, že by to tenkrát bylo pro literáty k přežití, ale teď se to má ještě o polovinu snížit. Proto ten povyk.

A ještě jedna věc: Ono se řekne granty na literaturu. Jenže většinu z těchto prostředků stejně spolknou tiskaři, víc než polovinu z prodejní ceny knihy distributoři a knihkupci, taky nakladatel se většinou neošidí, a autor (tvůrce, původce toho celého) má být rád, že mu kniha vyšla. Poslední dobou se dokonce tak nějak předpokládá nejen to, že se vzdá honoráře, ale i že si peníze na knihu nějak sežene a dodá sám. (Nemluvím o žádných grafomanech, slyšela jsem takové věci i od renomovaných básníků.) Řeči o přepychu a o "opravdické práci" jsou prostě trapné, nehledě na to, že napsat něco tak, aby to mělo hlavu a patu  dost velká práce je - to mi potvrdí každý, kdo to někdy zkusil.

Já prostě nechci, aby za touto generací zůstaly jenom telenovely, Blesky a knihovnička po rodičích. Vy ano?

BS

 

 


Nepřihlášený uživatel

#338 Re: Re:

2013-02-09 11:25

#332: Honza73 - Re:

Člověče,

co furt do toho pletete  knížete, dyť je to o něčem úplně jiném (viz p. B. Správcová). Sám jsem téměř neprodávající malíř a chudý důchodce a tak by mi mohla bejt celá tahle petice ukradená. Ale není, protože nejenže  čas od času přispívám (zadarmo) do několika z těch kulturních periodik, která tu žádají o slušnou podporu, ale taky mnohé z redaktorů a šéfredaktorů (i ostatních podepsaných osobností) znám osobně a věru, že to nejsou žádní knížecí lokajové, ale naopak (A2. Tvar, Analogon, atd.)

Bohužel, míra hnoje v komentářích k petici je už tak pozoruhodně vysoká, že to nebude asi samo sebou, nebo jen reakcí na prezidentskou volbu (i když je fakt, že organizovaná servilita ke knížeti byla donebevolající)

Já to vidím tak, že konečně (!!!) nastala strašně dlouho očekávaná a vymodlená příležitost pro frustrované komunistické tudory, kteří tak jízlivě mohou oplatit zvlášť těm kašpárkům (hercům), kteří jim leží v žaludku už od listopadu 89. Stačí se začíst do komentářů, skloňuje se tam a dává za příklad  např. J. Švorcová, atd. Nebo vylézají stvůry typu režimního buhásníka Lubomíra Brožka, atd.

Snůška flusů si nezadá s výlevy z 50. let, včetně těch neustále omílaných mouder, jak vystřižených z A. A. Ždanova nebo L. Štolla. Takže to ani náhodou nejsou reakce autentické levice, které bych si ostatně rád přečetl.

Zdraví

M. Stejskal

Černoprdelník

#339 Re: Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

2013-02-09 11:26

#337: Božena Správcová - Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

Boženko nešťastná! (Když tak "familiární" ne familiérní, tak to říkají křupani, to jen na okraj). Zvu Ťě na maškarní ples do barokního sálu kláštera sv. Jiljí.  příští sobotu. Považuj toto za pozvánku. Přijdou i celebrity, v našich myslích president K.S., kníže J.L., literáti L.V., divoch M.H. z jihočeské arcidiecéze, hladovějící studenti a studentky, i Vlastency z PENu, budou "zpívati" "Blíže" na polku. Dále páter T.H. i generální sekretář biskupů T.H. i sám Monsignore D.D. a fotbalisti, hokejisti, modelky. Přijdou i Vznešení majitelé televizí, kromě Měkoty, ten teď Šmoldasovi na Pětce zavřel h..u. I paparazzi smozřejmě a tanečníci a tanečnicev trikotech jako živé umění. Bude to gaudium a Autodafé velkolepější než Ples v Opeře a než Pláč v LucernaBáru. Švédské stoly, pití hojnost! Až se vyspinkáme (máme pokojíčky v Jiljí  za 400 osoba a noc), tak zvu Tě familárně v Neděli na slavnostní hostinu u Premonstrátů  v klášteře Na Strahově v refektáři spojený s prohlídkou Filosofické knihovny a veselou "poutí" se svícny jak v La Dolce Vita po bývalých tvůrčích kasematech literárních teoretiků a historiků, kancelářích, knihovnách, rejstřících, celách a mučírnách ÚČSL ČSAV (Ústavu pro českou a světovou literaturu neblahé paměti) spojenou s Vysvěcením a Vykropením bývalých hříšných prostor. Pak do večera Diskuse, večer Nešpory, pomodlíme se, a je tu hned volná zábava v jeskyních pod Petřínem. (Dnes už vytápěno, s vinárnou a Pelíšky...) Doufám, Boženko nešťastná, že Ti nejejn zlepšíme náladu, ale přimějeme tě i k lkavé "upřímné zpovědi" neliterární. Exorcismus jen vlastní žádost. I nomine Patris, et Filii et Špiritus Sancti, Amen!

Ibsen

#340 Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 12:00

Člověk, který odhalil švýcarské konto ODS je dnes v emigraci.Konstatuje, že vše v republice patří zahraničním bankám. A je v emigraci. Nevidí jedinou pozitivní perspektivu žití v této zemí. Žilkovým , Kostkovým, Trojanům a Ebenovým to zatím nedochází a nedocvaklo.Kulturní fronta vůbec nechtěla pochopit sarajevský atentát. Podpořila lupiče a tuneláře v demolici našeho národního hospodářství. Následkem toho máme 1,7 bilionu dluhů. A jednou nám naši kamarádi, Němečtí a jiní, řeknou, abychom jim postoupili díky dluhům naše vlastní území.Německo to už vzkázalo Řekům. To bude závěr privatizace i roku 1989. Totální nesvoboda a totální otroctví našich občanů. A naše kulturní duševně vybrakovaná kulturní fronta naši národní tragédii ještě nepochopila. Má miliony, bazény, auta, je na výsluní TV a propaguje lživou úspěšnost tohoto režimu. Nezabývají se tragédií bezdomovců. Tragédií 800 000 nezaměstnaných .Tragédií lupičských nájezdů exekutorů. Oni nežijí s obyčejnými lidmi této země. Tragédie o pseudodemokracii Nepřítel lidu nebo Návštěva staré dámy , to jakoby neznají a nechtějí zahrát.
Autentickej tajnej

#341 Re: Re: Re:

2013-02-09 12:10

#338: - Re: Re:

1.Na jaře 1968 přišel do Opozičního klubu u "slepýho Klémy" rovnou z tenisu s Muelerem (ek. ÚV),  Mánička Klaus, a ožralému Mlynářovi, hercům, obrodnýim partajníkům a nahatým tanečnicím pravil: "To, o čem tady diskutujete, soudruzi, je podružné. Ze všeho nejdůležitější, je změna vlastnických vztahů!" Vystřiženo jak z Marxe. Milá Boženko a p. Stejskale, ani dnes to nepůjde bez změny vlastnických vtahů! Ale protože Buržo-Ásie,  jak po L.Klímovi razil i Kamil Lhoták, se nikdy nevzdá ani nelegitimního majetku dobrovolně, jako to udělal se státním po 1989 stydlivý Jakeš a kněžna Libuše. Nezbývá než mlčet anebo kňourat.

2. V listopadu 1968, po okupaci, navštívil Filosofický ústav v Praze Jean-Paul Satre spolu se Simone de Beauvoire. V podkroví tehdejšího hotelu Moskva na Příkopech, kam dole chodili hladovějící studenti do Bistra na levný boršč a pirohy. Přítomný Jan Patočka na Sartrův dotaz, zda by jako marxista a existencialista mohl analyzovat s přítomnými historickými materialisty invazi Poláků a Rusů do Československa, odpověděl: "Tady už žádní materialisté nejsou." A jistá Mesjankina dodala, že ani v Rusku. "Ale," podivil se Sartre, "vždyť idea socialismu není z Ruska!? Idea socialismu je západní idea. A moje generace západních intelektuálů  s ní spojila svůj smysl života!?" Patočka překvapeně mlčel. Po stipendiu ve FR. francouzsky mluvící, můj učitel Tretera, zachránil situaci, řka: "Merci, toto stanovisko zastával i náš myslitel Peroutka a jiní levicoví liberálové." Pak se "odklonila" debata k otázce, že když zde nejsou přítomni dialektičtí materialisté, zda tu nejsou místo nich aspoň levicoví tajní?! Všichni se pobaveně smáli, jen já jsem se zbytečně červenal. Holt jsem byl mladý a stydlivý jako Jakeš, i když jsem si bláhově myslel, že jsem James Bond podle Světovky Slovenské tehdy. A za ruku se  mě navíc držela Barbarella od Slepého Klémy.


Nepřihlášený uživatel

#342 Re: Re: Re: Re:

2013-02-09 12:45

#341: Autentickej tajnej - Re: Re: Re:

Ale, no tak!

Vidím, že kňourat a práskat vám jde docela slušně, a za autentickej a ještě k tomu tajnej chybnej výkon by se věru nemusel stydět ani Sigmund F.
Ba, ba , bez změny vlastnických vtahů, to dnes opravdu nepůjde!

M.S.


Nepřihlášený uživatel

#343 Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 13:31

#340: Ibsen - Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Kolikrát tu máme opakovat, že to, co vidíte v televizi a v bulvárech, není ta kultura o kterou se touto peticí snažíme zasadit!!!!??? Co se dostane do televize a co se dostane do povědomí široké veřejnosti, to jsou ve valné většině případů jen komerční záležitosti, nic nevypovídající pozlátko, které opravdu bývá duševně vybrakované. Samozřejmě to tak není vždycky a já nechci ukřivdit umění a kultuře, která je hodnotná a je zároveň i vidět. Ale věřte, že většina toho opravdového umění se k lidem skrz populární sdělovací prostředky vůbec nedostane. Je to spíš takové podhoubí. Takže o něm většina občanů ani netuší, že vůbec existuje!!!

PROSÍM, JEDNOU PRO VŽDY V TÉHLE DISKUZI PŘESTANĚTE ZAMĚŇOVAT "kulturu" s KULTUROU !!!! Je téměř pravidlem, že "kultura" je to, co je vidět všude kolem, a přitom je to brak! Pokud mluvíme o KULTUŘE, tak je pravděpodobné, že pokud se po ní nepídíte, tak jste o ní maximálně někdy někde zaslechli, v horším případě o ní - nic ve zlém - ve většině případů vůbec nevíte!

Zmatená

#344 Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 13:49

#343: - Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Nás vždycky katechetka učila, že diskuse se píše se "s", i vyslovuje se "s". Že se "z" mluví jen křupani.  Ale teď koukám, že už kultůra může i se "z" a s "ů"? Jsem zmatená. Jak při prvním příjímání. O biřmování ani nemluvě. Obé ve Velezhradě. Co až budu plnoletá? Co potom!? Kdo mě poučí? Jak mám být á žoure? A "in"? A jak "cool" v plotě? Zatím se svlíkám jak Peak, abych byla aspoň trendy. A fotíme s holkama jako vona v sakristii nahatý kalendář pro Otce Hyacinta a spolu s ministranty čteme 50 odstínů šedi, co vydal dětský Albatros Trendu. Jako Otec Czendlik. A pak se chodíme vyzpovídati.


Nepřihlášený uživatel

#345 Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 15:02

Otakar lll. zvaný pivní a plechový

#346 Re: Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

2013-02-09 15:11

#96: pan Upřímný - Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

Pěkný den pane Upřímný,

ve slovu Vás se píše velké písmeno, jestliže oslovujeme osobu určitou jednotlivou nikoliv obecnou v množném čísle.

P.S. Volil jsem Karla a přitom bych petici nikdy nepodpořil, jsem výtvarník a vždy jsem se uživil sám bez dotací.... Vím velmi dobře, že jde o klientilismus těch co nestydí tímto způsobem přijít k penězům. Dědečkovi gratuluji k dlouhověkosti...:-)


Nepřihlášený uživatel

#347 Re: Re: Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

2013-02-09 15:24


Nepřihlášený uživatel

#348 Re: Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

2013-02-09 15:31

#96: pan Upřímný - Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

Pokud byste si přečetl text petice, pak byste nemohl napsat takové blbiny. A mmch., Vás/vás, má celkem jednoduchá pravidla, akorát o nich nemáte potuchy. Takže já vám teď (zcela zdarma) poradím: Prostudujte si pravidla ČJ, jsou na netu grátis, a ani nemusíte, za pár kaček, do knihovny...

Honza73

#349 Re: Re: Re:

2013-02-09 16:36

#338: - Re: Re:

Obávám se, milý příteli (a aby bylo jasno, já tuhle petici podpořil) že tohle je primárně o knížeti, o "rudých a hnědých prasatech", o "buranství a křupanství" těch "čtenářů Blesku" a "diváků telenovel", kteří jsou "zakomplexovaní", "zamidrákovaní", "tupí", "ochotní zvednout se z gauče u televize leda tak kvůli zdražení piva" a kteří (cituji z otevřeného dopisu Volného sdružení NNO v kultuře a umění (VSNNOKU) a Iniciativy pro kulturu (IPK) předsedovi vlády, ministryni kultury a ministru financí ČR z 31. ledna t.r.) podporují ty, kdo "navrhují jednoduchá, demagogická, populistická řešení". Bohužel platí, že jak se do lesa dlouho volalo, tak se z něj teď pořádně ozvalo. Mě to rozhodně netěší, ale je to zkrátka holý fakt.

 

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/zachran-se-kdo-muzes_260578.html


Nepřihlášený uživatel

#350

2013-02-09 17:10

Je známo, že stát vydává téměř nulové dotace nejen do kultury, ale i vědu, vzdělání a sportu. Čili neinvestuje náš rozvoj a budoucnost státu a společnosti. jde cestou rozvíjející se kapitalistické společnosti 19. století či spíše ještě starší. J. B.