Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Quoted post

Monika

#1701 Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

2013-01-02 14:42

#1698: Veronika - Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

Paní chytrá : studujte, a ještě i o Bílé paní...musíte se víc učit.

Erkinger ze Seinsheimu (13621437) zakoupil panství Schwarzenberg a začal se psát ze Seinsheimu na Schwarzenberku a s vynecháním prvního jména ze Schwarzenberka. V letech 142021 se účastnil válečné výpravy proti husitům. Tím jakož i značnými půjčkami získal od krále Zikmunda zástavu měst Žatec, Kadaně a Berouna. Roku 1429 byl povýšen do stavu svobodných pánů ze Schwarzenbergu. Jeho potomci rod rozdělili na několik linií, např. bavorskou, stefansberskou, hohenlandsberskou, lutyšskou, západofrískou a nizozemskou. Mnohé z těchto větví vymřely.

V roce 1599 obdržel Adolf Schwarzenberg za vítězství nad Turky v bitvě u Rábu titul říšského hraběte a polepšení erbu (pole s hlavou Turka, kterému vyklovává oči krkavec). V roce 1654[1] získali Schwarzenbergové inkolát v Čechách a roku 1670 byl Jan Adolf ze Schwarzenberka povýšen na říšského knížete a stal se maršálem. Prvním trvalým majetkem v Čechách bylo panství Třeboň získané roku 1660, dále pak Hluboká nad Vltavou. Kníže Jan Adolf I. navštívil svá panství v dubnu 1661.

Nákupem statků a dědictvím po Eggenbercích vytvořili rozsáhlou državu v jižních a severních Čechách (např. Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Netolice, Prachatice, Volary, Vimperk, Orlík) a připojili ji k územím drženým v Bavorsku, Dolních Rakousích a ve Štýrsku. V roce 1723 získali titul krumlovských vévodů.

Diplomat Karel Filip (17711820 působil v Petrohradě a Paříži, snažil se odvrátit válku od Rakouska, jako velitel rakouského sboru doprovázel Napoleona při jeho výpravě do Ruska, když se rakouský postoj k Napoleonovi změnil, stál v čele spojeneckých vojsk, která porazila Napoleona v bitvě národů u Lipska.

V 19. století působil kníže Felix Schwarzenberg (18001852) ve funkci rakouského ministerského předsedy, zasloužil se o potlačení revoluce 1848. Karel III. (18241904) se stal zemským i říšských poslancem, patřili k představitelům a tvůrcům programu české konzervativní šlechty, hájil českou otázku. Jeho syn Bedřich (18621939) pokračoval v otcových vlasteneckých myšlenkách, předsedal Společnosti Národního musea či Národní besedě a České zemědělské radě. Jeho starší syn Karel toto nadšení nesdílel.

Před 1. světovou válkou vlastnily dvě větve rodu (hlubocko-krumlovská a orlická) jen v Čechách 176 146 ha půdy s významným lesním, polním a rybničním hospodářstvím, doly, pivovary, cukrovary, vápenkami a jinými podniky.

Před rokem 1918 patřili Schwarzenbergové k nejbohatším rodům v Evropě. Kromě 200 tisíc hektarů zemědělské a lesní půdy vlastnil rod více než tucet zámků v Rakousku, Čechách a Německu, kromě toho značné podíly v pivovarech, pilách, cihelnách a v jiných podnikatelských oblastech.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1702 Re: Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontrol

2013-01-02 15:23:57

#1701: Monika - Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

Jéé, Vy umíte kopírovat, že by to byla Wikipedie? Vážná slečno/paní, ve Vašem příspěvku jste zamíchala jablka a hrušky. Erkinger nebyl kníže, to jen takový detail a původně byla snad řeč o knížeti, že? Navíc jsem psala, že v 15.století zde Schwarzenbergové nebydleli !!! Nezkopírovala jste všechno, chybí Vám tam asi 10 významných členů rodu, ale to je jasné,když hlupačka něco kopíruje a neví  o tom ani prd, tak je jasné, že pak vynechá Jana Adolfa II, který dal Hluboké dnešní podobu, ale Vy jste vynechala i jediný manželský pár, který spolu oslavil zlatou svatbu, a tím jste mě fakt zklamala, takže si,prosím, doplňte znalosti o Adolfa Josefa a Idu, ale posledního majitele Hluboké jste tam napsat mohla, byl to JuDr.Adolf s manželkou Hildou.

Vy jste fakt hloupá,naučí Vás Rosocha z Třeboně? .-))))




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...