Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Monika

#1701 Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

2013-01-02 14:42

#1698: Veronika - Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

Paní chytrá : studujte, a ještě i o Bílé paní...musíte se víc učit.

Erkinger ze Seinsheimu (13621437) zakoupil panství Schwarzenberg a začal se psát ze Seinsheimu na Schwarzenberku a s vynecháním prvního jména ze Schwarzenberka. V letech 142021 se účastnil válečné výpravy proti husitům. Tím jakož i značnými půjčkami získal od krále Zikmunda zástavu měst Žatec, Kadaně a Berouna. Roku 1429 byl povýšen do stavu svobodných pánů ze Schwarzenbergu. Jeho potomci rod rozdělili na několik linií, např. bavorskou, stefansberskou, hohenlandsberskou, lutyšskou, západofrískou a nizozemskou. Mnohé z těchto větví vymřely.

V roce 1599 obdržel Adolf Schwarzenberg za vítězství nad Turky v bitvě u Rábu titul říšského hraběte a polepšení erbu (pole s hlavou Turka, kterému vyklovává oči krkavec). V roce 1654[1] získali Schwarzenbergové inkolát v Čechách a roku 1670 byl Jan Adolf ze Schwarzenberka povýšen na říšského knížete a stal se maršálem. Prvním trvalým majetkem v Čechách bylo panství Třeboň získané roku 1660, dále pak Hluboká nad Vltavou. Kníže Jan Adolf I. navštívil svá panství v dubnu 1661.

Nákupem statků a dědictvím po Eggenbercích vytvořili rozsáhlou državu v jižních a severních Čechách (např. Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Netolice, Prachatice, Volary, Vimperk, Orlík) a připojili ji k územím drženým v Bavorsku, Dolních Rakousích a ve Štýrsku. V roce 1723 získali titul krumlovských vévodů.

Diplomat Karel Filip (17711820 působil v Petrohradě a Paříži, snažil se odvrátit válku od Rakouska, jako velitel rakouského sboru doprovázel Napoleona při jeho výpravě do Ruska, když se rakouský postoj k Napoleonovi změnil, stál v čele spojeneckých vojsk, která porazila Napoleona v bitvě národů u Lipska.

V 19. století působil kníže Felix Schwarzenberg (18001852) ve funkci rakouského ministerského předsedy, zasloužil se o potlačení revoluce 1848. Karel III. (18241904) se stal zemským i říšských poslancem, patřili k představitelům a tvůrcům programu české konzervativní šlechty, hájil českou otázku. Jeho syn Bedřich (18621939) pokračoval v otcových vlasteneckých myšlenkách, předsedal Společnosti Národního musea či Národní besedě a České zemědělské radě. Jeho starší syn Karel toto nadšení nesdílel.

Před 1. světovou válkou vlastnily dvě větve rodu (hlubocko-krumlovská a orlická) jen v Čechách 176 146 ha půdy s významným lesním, polním a rybničním hospodářstvím, doly, pivovary, cukrovary, vápenkami a jinými podniky.

Před rokem 1918 patřili Schwarzenbergové k nejbohatším rodům v Evropě. Kromě 200 tisíc hektarů zemědělské a lesní půdy vlastnil rod více než tucet zámků v Rakousku, Čechách a Německu, kromě toho značné podíly v pivovarech, pilách, cihelnách a v jiných podnikatelských oblastech.


Nepřihlášený uživatel

#1702 Re: Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontrol

2013-01-02 15:23

#1701: Monika - Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontroly

Jéé, Vy umíte kopírovat, že by to byla Wikipedie? Vážná slečno/paní, ve Vašem příspěvku jste zamíchala jablka a hrušky. Erkinger nebyl kníže, to jen takový detail a původně byla snad řeč o knížeti, že? Navíc jsem psala, že v 15.století zde Schwarzenbergové nebydleli !!! Nezkopírovala jste všechno, chybí Vám tam asi 10 významných členů rodu, ale to je jasné,když hlupačka něco kopíruje a neví  o tom ani prd, tak je jasné, že pak vynechá Jana Adolfa II, který dal Hluboké dnešní podobu, ale Vy jste vynechala i jediný manželský pár, který spolu oslavil zlatou svatbu, a tím jste mě fakt zklamala, takže si,prosím, doplňte znalosti o Adolfa Josefa a Idu, ale posledního majitele Hluboké jste tam napsat mohla, byl to JuDr.Adolf s manželkou Hildou.

Vy jste fakt hloupá,naučí Vás Rosocha z Třeboně? .-))))

Monika

#1703 Re: Re: Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kon

2013-01-02 16:52

#1702: - Re: Re: Re: Těším se spolu s komsomolkou Veronikou a nikdynebylkomunistou "demo" na výsledky kontrol 

 

: teta z Třeboně- to je odkaz na Wikipedii . Musíš sama hledat, zkopírovala jsem jen to, cos blabolila o příchodu Schwarzenbergerů do zemí Českých. Ostatní si nastuduj samostudiem. Jablka hrušky motá každý, obzvlášt ty, hvezdo. Víc studuj. Oděvkářko.
R.

#1704

2013-01-02 16:56

Ti co po "hadrové revoluci" hlásali demokracii,rozkradli a zadlužili tento stát,oragnizují prostřednictvím "dětí"-studentů takovéto akce.Teď když se jejich "moc" hroutí,tvrdě šlapou po demokracii,hlava - nehlava.Někteří rádoby "novodobí revolucionáři" tak hledají cestu k "státním" korytům.Pozdě,pozdě,máte to spočítané,buď s příchodem jara 2013,nebo volbami.Novoroční projev Klause a "jeho" amnestie,to jen urychlí !!!

Nepřihlášený uživatel

#1705 Re:

2013-01-02 17:01

#1704: R. -  

 

: amnestovaní jsou samí bývalí komunisti, nomenklaturní kadry, dětičky členům UVKSČ( viz Rázlová a další)

Nepřihlášený uživatel

#1706 Re:

2013-01-02 17:09

#1704: R. -

Byli od koryt "odstaveni" a teď pláčou a jako ta prasata se derou ke žlabu. A slavná amnestie? Pamatujete si na Havlovu amnestii, když se dostal na Hrad? V lednu 1990 jsme byli na horách, kam se tihle amnestovaní stahovali, krize. Jak to dopadne? Propustil přes 6000 lidí, kam asi tak půjdou v této době pracovat? I kdyby pracovat chtěli, tak kolik z nich sežene místo? Nebudou mít práci, nebudou mít co do pusy, takže asi tušíme, jak to dopadne. Dal dáreček vězňům, kteří chybovali, kdy dá někdo dáreček nám, kteří tady v tom bordelu roky žijeme ?

VII.ODBOJ

#1707 nemusíme se bát

2013-01-02 20:54

už se nemusíme bát toho fašistického nátlaku na ksčm ...
kreja

#1708 Re: Re:

2013-01-02 22:16

#1687: Veronika - Re:

Klasika... Odpověď žádná a ještě jakási přiblblá výuka češtiny. Milá svazačko, mezerník používám cirka třikrát častěji jak vy... No a hovorově jsem, tak nějak myslel, že byste mohla dotaz pochopit snázeji. Takže k otázce. Kdy studovala ta vaše přítelkyně, s parstrýcem z Jůesej, na gymplu, pokud jste ročník výroby 75'? A ta druhá. Vysvětlete mi ty "Aktuality" pětadvacet let starý. Já je netočil, já se u nich jenom bavil, to vaši soudruzi... Nevypotíte konkrétního vůbec nic...

Veronika

#1709 Kam se poděla slušnost?

2013-01-02 22:28

Pročetla jsem si pár příspěvků tady pod peticí. Obyčejná slušnost mezi lidmi se nám někam ztratila. Snad se časem zase objeví a lidé se k sobě začnout chovat slušně. Některé pisatele nemá cenu rozebírat, neumí se chovat. Kdyby jim rodiče od malička vštěpovali úctu k druhým lidem, nemohly by se tady objevovat příspěvky od MIP nebo Moniky. Můžou tady psát ty svoje nesmysly, můžou tady na ostatní útočit, ale nic tím nezmění. Volby( naštěstí) dopadly, tak jak dopadly a tím,že tady nadále budou psát svoje hlouposti, budou jen ukazovat svoji hloupost. Oba určitě volili ODS a já jim jejich názor neberu, ani nevymlouvám, nepřesvědčuji je, že měli volit jinak, jen mě zaráží, že oni berou ostatním lidem právo na jejich názor. Jasně, jsou zklamaní, že jejich strana volby projela, ale to přece není chyba těch, co volili jinak. Pokud lidé ODS nedali hlasy, tak k tomu měli nějaký důvod. Nebo nás MIP bude přesvědčovat, že ČSSD nutila, uplácela voliče, aby volili jí? To snad ne ! ODSáci mi připomínají malé vzteklé děti,které dostanou hysterický záchvat v oddělení hraček, když jim maminka nechce koupit hračku. Malé dítě dostane na zadek, aby se uklidnilo, ale dospělé lidi přece nikdo bít nebude, i když někteří pisálkové tady by si zasloužili dostat pár..... ( víte kam), aby se vzpamatovali a začali se chovat jako lidé.
Veronika

#1710 Re: Re: Re:

2013-01-02 22:39

#1708: kreja - Re: Re:

Milý pane, považuji Vás za velikého hlupáka,který navíc píše hrubice, ale fakt hrubice, které by nenapsal žák 4.ročníku základní školy  a  nemáte v sobě ani tolik síly, abyste přiznal : Ano, píšu hrubice typu aktuality se natáčelI. O takových lidech, co si myslí, že jsou neomylní, si myslím svoje a věřte mi, že nic hezkého to není.

Já se s Vámi opravdu bavit nemíním, pro mne jste zcela bezvýznamný prosťáček, který sem chodí jen provokovat, ale on Vás nikdo nebere vážně. Zesměšňujete jen sám sebe. Určitě jste ve věku mých rodičů, tak bych předpokládala, že se umíte chovat. A ejhle, neumíte.

Buďte tak laskav a běžte si psát ty svoje pitomosti pod jinou petici. Já vím, že na "vaší" petici už lidi kašlou, že tam už skoro nikdo nechodí, ale Vy si vystačíte sám, Vaše kraviny stejně nikdo nečte.

 

 

Veronika

#1711 Re: Re: Re:

2013-01-02 22:42

#1708: kreja - Re: Re:

A ještě k té češtině, Vy se skoro lepšíte, vidíte, pár měsíců tady a naučíte se gramatiku. Jen ještě upozorním, když někomu, konečně, vykáte, piště Vy. :-))))))))))))))))))))))))))))))))). Mne to to tak baví Vás opravovat:-)))

Jáša

#1712

2013-01-02 23:10

AMNESTIE tak co studenti. Není tady prostor pro vaše názory a protesty. Je všechno v pořádku? Ano?
Podle mého názoru je to HNUS.Ovšem můj pohled může být mylný.
demo

#1713 Re: Amnestie

2013-01-02 23:22

#1712: Jáša -

Také si myslím, že amnestie je příliš rozsáhlá a nepřinese nic dobrého kromě toho, že se uvolní místa ve věznicích. Jak k tomu přijdou oběti trestných činů? Na Slovensku se bude týkat, pokud vím, asi jen 500 lidí.

Marek Novotný

#1714 Vulgarismy "studentů(?)"

2013-01-03 01:46

Fuj, to je sprostoty.... To, co zde v diskusi předvádí studenti z Třeboně a jejich příznivci, nemá v civilizovaném světě obdoby. Už se nedivím, že pojem "gymnazista z Třeboně" začíná mít stejné hodnotové zabarvení jako "právník z Plzně". Všem slušným diskutérům pěkný den.

hana

#1715 Re: http://www.outsidermedia.cz/Oblbly-student-1.aspx

2013-01-03 02:17

#1291: Dominik Hořejší - http://www.outsidermedia.cz/Oblbly-student-1.aspx

fajn,  krásné čtení, výstižné s velkou dávkou humoru, moc jsem se pobavila

Veronika

#1716 Re: Vulgarismy "studentů(?)"

2013-01-03 08:51

#1714: Marek Novotný - Vulgarismy "studentů(?)"

Dobrý den,

chodila jsem na gympl v Třeboni, ale v době, kdy tam byl naprosto skvělý pan ředitel, který by se k tomuto nikdy nepropůjčill. Je smutné, že se po celé republice ujalo : Jsi blbej, jak student z Třeboně. Je mi z toho fakt smutno.

Veronika

#1717 Re:

2013-01-03 08:53

#1712: Jáša -

Amnestie se moc nepovedla, jak je třeba paní, které Darinka zabila manžela? V pořádku to rozhodně není.

MIP

#1718 Re: Kam se poděla slušnost?

2013-01-03 10:26

#1709: Veronika - Kam se poděla slušnost?

Komsomolka Veronika (za to oslovení "komunistická babo" se fakt omlouvám.Uznávám, že si ho ještě nezasloužíš, že se budeš muset ještě pár let snažit jako v diskusi zde, abys měla nárok na stejné oslovení, jako třeba Baborová. Ještě jednou se tedy omlouvám) zase spekuluje, tentokrát ne co jsem zač, ale koho jsem asi volil. Nenávidí ODS a mne nemá ráda také, logicky jsem tedy musel volit ODS. Samozřejmě tě vůbec nenapadlo, že bych mohl být sociální DEMOKRAT, který prostě zásadně odmítá to, co s "výsledkem voleb" provedl hlupák Zimola. Píši-li "hlupák", nejde zase o nějakou neslušnost, slušná komsomolko, cituji pouze V.I.Lenina: "Hlupák není ten, kdo udělal chybu, hlupák je ten, kdo tutéž chybu udělá dvakrát". Kdybys byla, milá komsomolko, stejně dobře jako v pravopise vzdělaná v historii, tak bys věděla, že narážím na "spolupráci levicových stran" v létech 1945-1948, která se sociálním demokratům opravdu vyplatila. A Zimola není než malý (tedy na krajské úrovni) Fierlinger. Však se mu to už začíná vyplácet, ta jeho politika blbosti, se kterou z "výsledku voleb" vyvodil, že komunistická baba Baborová je ta pravá do jeho vlády "levicových stran". Baba se mu už prvním činem odvděčila: objednala audit a Zimolu veřejně obvinila z napojení na "kmotra" z Hluboké a podílu na rozkrádání ("odklánění") financí ve školství.... Že takto proradně se komunisté zachovají i k té "demokracii", na kterou se momentálně stále odvolávají pokud jde o "výsledek voleb", nemusíš milá komsomolko VŮBEC pochybovat.

Ptáš se, kam se poděla "slušnost". A mne káráš pro "neslušnost". Samozřejmě, jsem neslušný, protože jsem proti komunistické babě Baborové. Co ale říkáš "příspěvkům" jako je tento: (číslo 1682)

"MIP si vystačí sám, je zvyklej, sám si honí ptáka, tak tady může i sám diskutovat. Hezký nový rok."

Jde bezpochyby o odpověď na tvoji výzvu se mnou nediskutovat (proplakal jsem celý večer). To je slušnost, co? A ta inteligence, v těch pár slovech obsažená. Kupodivu tvoje reakce, jako ochánkyně slušnosti zde, byla tentokrát nulová. Není se co divit. Vždyť to promluvil, neobyčejně inteligentně, STOUPENEC SOUDRUŽKY BABOROVÉ. A lepší stoupence soudružka stejně nemá, takže o sprostotě a debilitě radši pomlčet, že komsomolko?

Humilbar

#1719 tss

2013-01-03 13:39

sakra komanči, vy jste ještě nechcípli? tak my vám k tomu pomůžem jo?

Nepřihlášený uživatel

#1720 babice bolševická fuuj

2013-01-03 13:41

Komunistická bábo soudružko Bramborová nikoho nezajímáte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§
Veronika

#1721 Re: Re: Kam se poděla slušnost?

2013-01-03 14:18

#1718: MIP - Re: Kam se poděla slušnost?

Vážený pane, a co Vy říkáte některým příspěvkům od " Vašich" tady? To je ta Vaše demokracie? Řekla jsem já Vám tady, abyste chcípnul ? Neustále  mě nazýváte komsomolkou, což mi nevadí, jen jsem netušila, že nás svojí přítomností oblažujete přímo z Ruska :-)))). Neustále mi tykáte, což mi také nevadí, protože to dokazuje, že jste ubožák a veliký hulvát.

Tím končím diskuzi s Vámi, odmítám číst ty Vaše slinty a reagovat na Vaše vulgarismy. K tomu, abych Vám tady nadávala, se nesnížím, nemám to ve zvyku.

Přeji Vám krásný den :-)


Nepřihlášený uživatel

#1722 Re: Re: Re: Kam se poděla slušnost?

2013-01-03 14:23

#1721: Veronika - Re: Re: Kam se poděla slušnost?

Konečně tedy přestanete sem "přispívat" se svými moudry? Tedy MIP to přece dokázal! Gratuluji mu!

kreja

#1723 Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 14:33

#1711: Veronika - Re: Re: Re:

Nemusíte mne opravovat. Stačí si přečíst pravidla ČJ. Víte, ono i mezi osloveními Vás a vás, je jakýsi, poměrně přesně definovaný rozdíl. Ale, co sem spíš šoupnout nějakou konkrétní odpověď, na konkrétní dotaz? Bude z toho něco? Asi nic, co? Nakonec, já jsem ani nic jiného nepředpokládal... Ostatně, to dělali soudruzi i soudružky, naprosto mistrně. Když dojde, ignoruji a obviním třídního nepřítele, třeba ze špatného Vy/vy, nebo z čehokoliv jiného. Hlavně se nemuset konkrétně vyjádřit...

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10132488909-pred-25-lety/

Radši sem tu oslavu pokroku, vzdělání a blahobytu, "nalinkuju". To abyste se nemusela ptát vašich. Kdoví, jaká blbina by z nich zase vypadla... A co ta spolužačka z gymplu? Nechcete se krapet pocvičit v počtech?

PS: S vykáním problém nemám, soudružkám  vykám zásadně, svazačkám taktéž, a to i při perforaci...

Veronika

#1724 Re: Re: Re: Re: Kam se poděla slušnost?

2013-01-03 14:35

#1722: - Re: Re: Re: Kam se poděla slušnost?

Jééé, další skvělý češtinář, to je báječné. Máte tam chybu, správně to má být příspívat svými moudry, Vám se tam vloudila chybka :-))))) Fakt se skvěle bavím. :.)))))))))))))))))))))))))

 

Agnes Sorelová

#1725 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 16:15

#1723: kreja - Re: Re: Re: Re:

Docela mě ta vaše úchylka či posedlost aktualitami baví. Ale nějak nechápu, čeho se snažíte docílit, když se snažíte od Veroniky vynutit nějaký její komentář.
Možná se vy a někteří další nad těmi aktualitami pousmějí či baví. Ale je to pořád lepší, než pocity na zvracení, které s nejvyšší pravděpodobností vyvolávají "zprávy" o tom, kdy a kde se která modelka opila a následně s někým vyspala, kdy a kde popdprůměrná "herečka" vypustila z úst totální nesmysl apod. Nehledě na to, že tato chamraď je mnohými redaktory a konzumenty těchto zpráv považována za elitu národa. A komentovat úroveň moderátorů "seriózního zpravodajství", kdy třeba hlavní devízou nejmenované moderátorky je velikost jejího výstřihu, která je nepřímo úměrná s výší jejího IQ. A co třeba redaktoři, kteří evidentně zdrceným pozůstalým cpou před ústa mikrofon a mámí z nich komentáře? Tak bych mohla pokračovat donekonečna.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...