Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

ari

#2289 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:29

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

1. Ano, koalici může uzavřít každý, kdo uspěl ve volbách a může ji uzavřít s kým chce. Pokud tomu někdo brání, nepatří do demokratické, nýbrž do totalitní společnosti. Pokud ho v tom podporují média, jsou to totalitní média.

2. Duševně normální člověk chápe, že lze demonstrovat za konkrétní věci - demonstrace proti výsledkům demokratických voleb je trapná.

3. Demonstrující studenti jsou samozřejmě stejní jako mladí komunisté v padesátých a mladí fašisté ve třicátých letech. Osmnáctiletý člověk je samozřejmě méně vzdělaný a snáze manipulovatelný než člověk čtyřicetiletý. Proto jsou demonstracím používáni právě mladí a nezkušení lidé. Ostatně i v aktuální kauze kontrastuje jejich chování s chováním disidentů a dalších lidí, kteří proti komunistům skutečně bojovali a kteří nyní zoufale brání demokracii právě proti třeboňským studentům.

4. Všechny významné evropské výzkumné pedagogické instituce opakovaně sdělily ministerstvu školství svůj názor, že za současný pokles vzdělanosti v ČR může právě elitářství, které se projevuje extrémním množstvím soukromých středních a vysokých škol. Ty podle evropských a světových expertů neprodukují v ČR vzdělané lidi, nýbrž snadno ovladatelnou a primitivní masu. Na toto nebezpečí jsme každoročně upozorňováni - včetně dodatku, že takové školství je v přímém rozporu se vzdělaností a morálkou a slouží pouze podnikatelskému sektoru.

(4a. Výsledek vidíme právě v Třeboni. Zatímco v těchto mrazivých prosincových dnech nebudou v pondělí stovky lidí v ČR jíst, protože prostě na jídlo nebudou mít peníze, tlusté a líné děti z třeboňského gymnázia budou ve stejný den "držet hladovku". Těm dětem ani nevadí, že se zesměšňují před celou zemí - hlavně že budou v televizi. Potřebuje společnost ještě jiný důkaz o agresivitě, vulgárnosti, primitivnosti a nevzdělanosti třeboňských gymnazistů?)

 

Odpovědi

rotnak

#2291 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 17:10:50

#2289: ari - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

add 1 ... ano, koalici může uzavřít každý s kým chce ... a je právem svobodného člověka vyjádřit svůj nesouhlas.

add 2 ... Vy jste vůbec nepochopil podstatu práva petičního a shromažďovacího. Navíc nikdo neprotestuje proti výsledku voleb ... jste opravdu pomýlený.

add 3 ... úsměvné od A do Z:-) ... proč by měl být chytřejší čtyřicátník než osmnáctiletý student? Kdo "zoufale" brání demokracii proti studentům?:-)) Dlouho jsem se tak srdečně nezasmál...opravdu:-)

add 4 ... na to už jsem tu odpovídal...nelze paušalizovat, je třeba konkrétně odargumentovat, která škola je nedostatečná a po širším konsenzu ji případně i uzavřít. Rozhodně nemůže kádrovat a o osudu školy rozhodovat den po uvedení do funkce jedna učitelka za základky:-)

add 5 ... je smutné, pokud se v ČR najdou lidé, kteří musí hladovět ... věřím, že existuje záchranná síť charity a také je nutné, aby tito lidé měli sami snahu svůj život změnit ... a je to možná i dobré téma pro "chudé proletáře" Filipa, Dolejše,....aby těmto potřebným něco rozdali ze svých nadstandartních prebend. Jak víte, že jsou třebonští studenti tlustí, líní, ... ?  Zase jste mě rozesmál...zatím se tu kádrovalo podle toho, kdo fandí komunistům a kdo ne, teď je to i o obvodu pasu :-)

Nemyslím si, že se zesměšňují studenti...:-))

Prosím, ani mi radši neodpovídejte a už na mne nikterak nereagujte. Máme jiné názory a neshodneme se ani v obsahu, ani v tónu, jakým diskutujeme.

 

rotnak

#2292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 17:13:33

#2289: ari - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Mimochodem, je neslušné zasahovat do rozhovoru jiných. To na co jste reagoval nebylo určeno Vám, ale panu "kantorovi", se kterým rád debatuji:-)

Děkuji za pochopení.