Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

#2276 Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

2012-12-16 14:17

#2274: - Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

Britské listy permanentně žebrají  o příspěvky na jejich vydávání. Jan Čulík je klasický parazit na zbytečné katedře zbytečné univerzity, který se nikdy poctivou prací neživil a živit nechce.


Nepřihlášený uživatel

#2277 Re: Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

2012-12-16 14:23

#2276: - Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

Universita z Russell Group je zbytečná universita? Víc už neříkej, chlapče. Už jsi o sobě řekl vše potřebné.

Tím co jsi napsal jsi dal vyjímečné dobrozdání jak Britským listům, tak i Janu Čulíkovi. (Ty asi nevíš, co to je Russell Group, najdi si to někde, ale pozor! bude to asi napsané anglicky.)


Nepřihlášený uživatel

#2278 Re: Re: Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

2012-12-16 14:30

#2277: - Re: Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

Nemusím to hledat, krátce jsem tam pobýval. Ale co to vykládat googleinteligentovi.

rotnak

#2279 Re: BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!!

2012-12-16 14:31

#2273: Luděk Prokop - BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!! 

 Tenhle tón odněkud znám....že by padesátá?:-)

 

Peman

#2280 Milí studenti - určitě Vás přijde tolik _ Abych Vás najednou zvládl.....

2012-12-16 14:42


Nepřihlášený uživatel

#2281 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro studenty a jejich příznivce

2012-12-16 14:44

rotnak

#2282 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 14:52

#2263: kantor - Re: Re: Re: Re:  

 Myslím, že se točíme stále dokola:-)

1. nikde není psáno, že má první s druhým uzavřít koalici ... možnou jinou variantu jsem již naznačil. Pan Zimola vykšeftoval handl, a sklízí na jedné straně potlesk, na druhé nesouhlas....budoucnost ukáže, jestli to bude ku prospěchu JČk, a lidé to zhodnotí v následných volbách... A nezlobte se, nedokážu se na komunistickou sranu dívat jinak, než na komunistickou:-))

2. pokud by ateisté chtěli demonstrovat, mají právo...

3. proč by zrovna 18-ti letý student měl mít jiná práva vyjádřit se, než 30-ti, 40-ti, 50-ti,... letý ? Jde o jeho budoucnost....a srovnání s padesátými léty je úsměvné:-)

4. jak víte, že obavy nejsou na místě? Historická zkušenost spíš velí obávat se....bohužel. Zatím mne p. Baborová nepřesvědčila o opaku. Namísto jejích případných uklidňujících slov, distancování se od praktik bývalé KSČ, jsem četl její plán na rušení církevních a soukromých škol, ( její kolega z jiného kraje obhajuje střelbu do lidí na hranicích a cenzuruje  výuku )... a o jejím "nervovém zhroucení" při prvním nesouhlasu. Myslíte, že je schopna zvládnout svou roli tak, aby byly obě strany sporu spokojeny? Možná měla přijít za studenty a přesvědčit je o svých vizích ... možná měl přijít pan Zimola na demontraci a obhájit svůj postoj.... 

 

My se budeme smát - chacha

#2283 Vy čur...i klidně si tady blejte ty Vaše idiot .ny.

2012-12-16 14:54

BLBEČCI

#2284 Pá, pá Pá, pá Pá, pá Pá, pá

2012-12-16 14:59

MONIKA

#2285 Jsem připravena na důchodovou reformu.

2012-12-16 15:03


Nepřihlášený uživatel

#2286

2012-12-16 15:40

kantor

#2288 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:13

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

Vidím, že jsem Vás nepřesvědčil, ač jsem se snažil dávat Vám různá srovnání.

1. Zimola samozřejmě měl i jiné možnosti, ale - Vám připadá správné, vyvíjet na něj tlak kvůli tomu, že si vybral možnost, která jemu a patrně i ČSSD  (či alespoň její významné části) vyhovovala a části studentů se nelíbí?

3. Teoreticky má samozřejmě 18-ti  letý stejná práva jako starší občané, ale - ruku na srdce- co ví o životě? Je potřeba se skutečně nad historií zamyslet, hledat příčiny, souvislosti....... Vzpomínám na svého otce, který se při mých mladických úvahách shovívavě usmíval a pronesl: "Děti jdou s dobou"......

4.  Mnoho soukromých škol je  nekvalitních. S nadsázkou řečeno- rodičové zaplatí a synáček vystuduje, což by se mu při jeho "nadání a píli" na státní škole nepodařilo. Nemyslím, že je vhodné mít neschopné lidi s maturitou či titulem (viz Plzeňská práva).

Je mně milejší komunista, který je členem KSČM a svými názory se netají, než ten, který byl komunistou v době, kdy mu to přinášelo výhody, po r.1989 "převlékl kabát", dělá ze sebe "demokrata" či dokonce "komunistobijce" (viz např. bývalý komunista a udavač Štětina, kterého si zvou na besedu do gymnázia v Třeboni).

Vše ukáže budoucnost. Znovu opakuji svůj názor, že na jihočeských školách je porušován Školský zákon a Ústava ČR.

 

ari

#2289 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:29

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

1. Ano, koalici může uzavřít každý, kdo uspěl ve volbách a může ji uzavřít s kým chce. Pokud tomu někdo brání, nepatří do demokratické, nýbrž do totalitní společnosti. Pokud ho v tom podporují média, jsou to totalitní média.

2. Duševně normální člověk chápe, že lze demonstrovat za konkrétní věci - demonstrace proti výsledkům demokratických voleb je trapná.

3. Demonstrující studenti jsou samozřejmě stejní jako mladí komunisté v padesátých a mladí fašisté ve třicátých letech. Osmnáctiletý člověk je samozřejmě méně vzdělaný a snáze manipulovatelný než člověk čtyřicetiletý. Proto jsou demonstracím používáni právě mladí a nezkušení lidé. Ostatně i v aktuální kauze kontrastuje jejich chování s chováním disidentů a dalších lidí, kteří proti komunistům skutečně bojovali a kteří nyní zoufale brání demokracii právě proti třeboňským studentům.

4. Všechny významné evropské výzkumné pedagogické instituce opakovaně sdělily ministerstvu školství svůj názor, že za současný pokles vzdělanosti v ČR může právě elitářství, které se projevuje extrémním množstvím soukromých středních a vysokých škol. Ty podle evropských a světových expertů neprodukují v ČR vzdělané lidi, nýbrž snadno ovladatelnou a primitivní masu. Na toto nebezpečí jsme každoročně upozorňováni - včetně dodatku, že takové školství je v přímém rozporu se vzdělaností a morálkou a slouží pouze podnikatelskému sektoru.

(4a. Výsledek vidíme právě v Třeboni. Zatímco v těchto mrazivých prosincových dnech nebudou v pondělí stovky lidí v ČR jíst, protože prostě na jídlo nebudou mít peníze, tlusté a líné děti z třeboňského gymnázia budou ve stejný den "držet hladovku". Těm dětem ani nevadí, že se zesměšňují před celou zemí - hlavně že budou v televizi. Potřebuje společnost ještě jiný důkaz o agresivitě, vulgárnosti, primitivnosti a nevzdělanosti třeboňských gymnazistů?)

 

rotnak

#2290 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:51

#2288: kantor - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Přestože se s Vámi polemizuje dobře a velmi slušně, tak je zřejmé, že každý máme své názory. Nevidím na tom nic špatného:-)

add 1 ... samozřejmě, to k demokracii patří, že se volení zástupci musí zodpovídat....Zimola není vyjímkou ... on je zodpovědný jako vítěz voleb a ten, kdo skládá koalici, za její složení ...on musí svůj postoj obhájit. Pokud se mu to podaří, bude mu zřejmě dána důvěra i dalších volbách, pokud ne ...

Podle mého šlo o pouhý handl za každou cenu... a jen budoucnost ukáže, jak vysokou...

add 2 ... to vůbec nechci komentovat...znám velmi chytré mladé lidi a vnímám i moc hloupé starší. Navíc petici iniciovali studenti, ale přidalo se i dost nás, starších....nejde tedy o "mladickou nerozvážnost":-). Navíc příklady jiných studentů, počínaje Janem Opletalem, Janem Palachem a studenty z roku 89 ukazují, že právě studenti bývají hybnou pákou a mívají dost rozumu a morálních předpokladů vznášet svá nesouhlasná stanoviska...  Nepodceňoval bych je:-)

add 3 ... to už se opakujeme... mnoho soukromých škol je možná nekvalitních...ale možná i státních? O tom, kterou z nich zavřít přece nemůžete rozhodovat ani Vy, ani jedna učitelka ze základky ve Strakonicích?

O současných komunistech se bavit nechci. Diskuze o nich je urážkou všech zavražděných, trýzněných, šikanovaných,...

Ti "převlečení" jsou různí...mnoho z nich, kteří z knížky měli prospěch, ač idee nesdíleli, jsou stejní i dnes...zase vše dělají pro svůj prospěch ( zprivatizovali velkou řadu podniků, nacpali se do politiky, na úřady,...)...jiní se stali komunisty dobrovolně a z nadšení, zvlášť po válce. Po prvním nadšení však prozřeli. Někteří v padesátých letech, jiní definitivně po roce 68. Ti potom většinou s režimem začali mít problémy a stali se jeho kritiky. K nim patří i pan Štětina, Kohout, Šiklová,.... potom je to hodně těch, kterým základní myšlenka sociálního státu přišla zajímavá, zaručovala jistým způsobem klidný život, vykoupený "jen" nesvobodou slova a pohybu, oprýskanými fasádami a poloprázdnými pulty v obchodech ...

A ono to dělení platí vlastně stejně i na současné komunisty, jen je kategorií míň. Zase jsou tu idealisté...ale také ti, kteří mají z knížky prospěch. Nebo si myslíte, že Filipové, Dolejšové, Ransdorfové,... jsou chudí proletáři, nebo své jistě nemalé majetky nabízejí ve prospěch potřebných v komuně?:-)

...Ústava je možná porušována tím, že komunistická ideologie je zákonem prohlášena za zločinnou a existuje tu strana stejného názvu:-)

Zdá se, že vytrváme na svých postojích i nadále, co myslíte?.-)

 

rotnak

#2291 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 17:10

#2289: ari - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

add 1 ... ano, koalici může uzavřít každý s kým chce ... a je právem svobodného člověka vyjádřit svůj nesouhlas.

add 2 ... Vy jste vůbec nepochopil podstatu práva petičního a shromažďovacího. Navíc nikdo neprotestuje proti výsledku voleb ... jste opravdu pomýlený.

add 3 ... úsměvné od A do Z:-) ... proč by měl být chytřejší čtyřicátník než osmnáctiletý student? Kdo "zoufale" brání demokracii proti studentům?:-)) Dlouho jsem se tak srdečně nezasmál...opravdu:-)

add 4 ... na to už jsem tu odpovídal...nelze paušalizovat, je třeba konkrétně odargumentovat, která škola je nedostatečná a po širším konsenzu ji případně i uzavřít. Rozhodně nemůže kádrovat a o osudu školy rozhodovat den po uvedení do funkce jedna učitelka za základky:-)

add 5 ... je smutné, pokud se v ČR najdou lidé, kteří musí hladovět ... věřím, že existuje záchranná síť charity a také je nutné, aby tito lidé měli sami snahu svůj život změnit ... a je to možná i dobré téma pro "chudé proletáře" Filipa, Dolejše,....aby těmto potřebným něco rozdali ze svých nadstandartních prebend. Jak víte, že jsou třebonští studenti tlustí, líní, ... ?  Zase jste mě rozesmál...zatím se tu kádrovalo podle toho, kdo fandí komunistům a kdo ne, teď je to i o obvodu pasu :-)

Nemyslím si, že se zesměšňují studenti...:-))

Prosím, ani mi radši neodpovídejte a už na mne nikterak nereagujte. Máme jiné názory a neshodneme se ani v obsahu, ani v tónu, jakým diskutujeme.

 

rotnak

#2292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 17:13

#2289: ari - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Mimochodem, je neslušné zasahovat do rozhovoru jiných. To na co jste reagoval nebylo určeno Vám, ale panu "kantorovi", se kterým rád debatuji:-)

Děkuji za pochopení.


Nepřihlášený uživatel

#2293 TTRe: BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!!

2012-12-16 17:27

#2273: Luděk Prokop - BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!!

To by bylo neštěstí,kdyby baba odstoupila. Mohla by se pak uplatnit jako hajzlbába. Obávám se ovšem, že by uchazeče o potřebu mohla po bolševicku kádrovat a kdo by neměl stranickou knížku, tak by měl po ptákách. Zkrátka uplatnit někde soudružku, co si vybrala obtížnou cestu komunistky, je dost těžké...... Taková tu tvoji "podporu" potřebuje!

lásQinQa se hlásí

#2294 hafhaf

2012-12-16 17:28

Fuck KSČM a ČSSD!!

Nepřihlášený uživatel

#2295 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 18:31

#2292: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pokud jste ne otevřeném foru tak je normální a zcela v pořádku, že si lidi navzájem komentují své příspěvky. Forum není váš soukromý diskusní prostor. Chcete-li aby vám do toho nikdo nemluvil, používejte email.

stálá platnost

#2296 Kdo asi napsal tento sonet a kdy .

2012-12-16 22:30

PF pro rok 2013 a dalších 400 let:





Znaven tím vším, já chci jen smrt a klid,
jen nevidět, jak žebrá poctivec,
jak dme se pýchou pouhý parazit,
jak pokřiví se každá dobrá věc,
jak trapně září pozlátko všech poct,
jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč,
jak lidskou slušnost korumpuje moc,
jak zchromlá vláda na nás bere bič,
jak umění je pořád služkou mocných,
jak blbost zpupně schopným poroučí,
jak prostá pravda je všem jenom pro smích,
jak zlo se dobru chechtá do očí.
Znaven tím vším, už chci být, lásko, v hrobě,
jen nemuset tím sbohem dát i tobě.
______
DNES TO PLATÍ JEŠTĚ VÍCE

#2297 stálá platnost #2296 Kdo asi napsal tento sonet a kdy -před 400 lety -Willam Shakespeare

2012-12-16 22:48

Miroslav Macek, 1996

Jsem unavený, nechce se mi žít,
když lumpovi se metál připíná
a nuzná nicka chce se dobře mít
a čistou víru každý proklíná

a zlatý věnec zdobí ničemu
a dívčí cudnost špatně končívá
a dokonalost není k ničemu
a vláda v slabých rukou spočívá

a úřad bdí nad tvůrčí čistotou
a rozhodují blbci s tituly
a nazývají pravdu prostotou
a dobro k veslu zla si přikuli

vším znavený, bych smrt měl lehce brát,
však opustil bych i tu, co mám rád.

Nepřihlášený uživatel

#2298 Re: Kdo asi napsal tento sonet a kdy .

2012-12-16 22:50

#2296: stálá platnost - Kdo asi napsal tento sonet a kdy .

Nevěděl jsem to, hádal jsem, ale hádal jsem správně.


Nepřihlášený uživatel

#2299 Re: Kdo asi napsal tento sonet a kdy .

2012-12-16 22:55

#2296: stálá platnost - Kdo asi napsal tento sonet a kdy .

Hilského překlad je hezčí. Lépe odpovídá originálu.

To neříkám proto, že pokládám Macka za pokrytce.

DNES TO PLATÍ JEŠTĚ VÍCE

#2300 Asi ano, ale před 400 lety už to Willam Shakespeare věděl.

2012-12-16 23:02


Martin Hilský, 1992

Znaven tím vším, já chci jen smrt a klid,
jen nevidět, jak žebrá poctivec,
jak pýchou dme se pouhý parazit,
jak pokřiví se každá čistá věc,

jak trapně září pozlátko všech poct,
jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč,
jak sprostota se sápe na slušnost,
jak blbost na schopné si bere bič,

jak umění je pořád služkou mocných,
jak hloupost zpupně chytrým poroučí,
jak prostá pravda je všem prostě pro smích,
jak zlo se dobru chechtá do očí.

Znaven tím vším, já umřel bych tak rád,
jen nemuset tu tebe zanechat.