Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Quoted post

jup

#987 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie zvítězila zapomeňte ...

2012-12-07 00:58

#985: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie zvítězila zapomeňte ...

Stávky, aby byly legální, musejí dodržovat jisté zákony. Jinak jsou nelegální.

Petice proti paní Baborové porušuje zákon o peticích.  Konkrétně se jedná o Petiční zákon 85/1990 Sb. ze dne 27. března 1990 o právu petičním, který říká "§ 1,(4) Petice nesmí vyzývat k porušování ústavy a zákonů, popírání nebo omezování osobních,  politických nebo jiných práv občanů pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo  jiné smýšlení, náboženské vyznání a sociální postavení, nebo k rozněcování nenávisti a  nesnášenlivosti z těchto důvodů, anebo k násilí nebo hrubé neslušnosti."

Zdůraznil jsem Vám to, co petice porušuje. Paní Baborová má právo vykonávat funkci, do které byla navržena. Mů§že se té vám i mně líbit, nebo ne, ale to je asi tak vše. To, že státní orgány dosud nezasáhly je znamním toho, že ČR není právním státem. Podobně by byla nezákonná petice, která by omezovala třeba někoho vykonávat funkci protože je homosexuál, člen ODS, nebo katolík.

Ještě nějaký dotaz?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1002 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie zvítězila zapomeňte ...

2012-12-07 15:59:30

#987: jup - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie zvítězila zapomeňte ... 

 Petice nevyzývá k porušování ústavy. Vyzývá pana Zimolu, aby přehodnotil svá rozhodnutí. O tom se ve Vašem příspěvku nic nepíše.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...