Petice proti hodnocení písemných maturitních prací z češtiny

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#64

2012-06-25 18:31

dobrý den, náhodou jsem nalezla odkaz na petici a protože to je problém, který zrovna "tlačí naši rodinu", tak jsem se ráda pod petici podepsala.
Nemám žádnou možnost se objektivně, ani subjektivně vyjádřit k úrovni slohové práce mého syna, protože jeho práci neznám. Přijdou mi ale absurdní 2 věci: jednak, že po ohodnocení jeho písemné práce neměl možnost vidět svoji "obodovanou, opravenou práci" a tak ví jen, že získal 0 bodů a pak, že je jistě i pro jiné nepochopitelné, že nastoupil studia s tím, že státní forma maturity neexistovala, pak v průběhu studia bylo rozhodnuto, že se pravidla pro maturity změní. Následně platilo, že písemné práce opravuje vyučující, aby následný rok platilo, že práci opraví a ohodnotí "za rok vyškolený expert". A to vše, tak trochu zavedené v kontextu - povede se/nepovede se.
Můžete mi někdo prozradit, jak máme přes prázdniny zajistit lepší přípravu, abychom se tentokrát trefili do "tabulkového" hodnocení?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2012-06-25 20:18:06

#64: -

lžete - měl možnost vidět bodové ohodnocení, i práci, vše je na škole. A příprava? pusťte syna na internet, aby se na wikipedii podíval, co má jaký útvar obsahovat