PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

Quoted post

J.

#72

2012-01-05 22:56

S peticí nesouhlasím. Učitelky s dlouhou praxí, které jen nepřešlapují na místě, ale dál se v rámci možností individuálně vzdělávají, nejsou horšími učitelkami jen proto, že mají "pouze" středoškolské vzdělání. V době, kdy jsem studovala, bylo pro učitelku MŠ nejvyšší vzdělání středoškolské. Tehdy bych v našem oboru studovala dál. Mebyla možnost. Manžel musí hodně pracovat, hypotéku má asi každý. Já see starám o 3 děti- 2 mají ADHD, přestárlé 90leté prarodiče,jejich i svou domácnost. Času není mnoho a pokud chci dělat práci učitelky opravdu na 100%, příprava na den s dalším samostudiem mi denně zabere většinu mého "volného" času. Na koníčky a další odpočinek se času nedostává. Pokud k mému dni nějaký kouzelník přidá ještě dalších několik hodin, studovat klidně půjdu. A ještě jedna připomínka. Slečny po vysoké, které jsem měla možnost v MŠ poznat, nechtějí moc pracovat, stále čekají, až je někdo popostrčí, o samostatnosti a profesionalitě nemůže u některých být ani řeč. Zaváděcí učitelka, která je jim vzorem, pak po dlouholeté praxi je ohodnocena jako méněcená! To není fňukání neschopných. Každý má prostě jiné možnosti a priority. Nemohu šidit svou páci a rodinu. K poznatkům z pedagogiky, psychologie, metodik...se prostě dostávám jen jinou cestou. Jen na to nemám "TEN PAPÍR"!!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#76 Re:

2012-01-06 00:13:13

#72: J. -

Individuálně vzdělávat se musíme všichni a stále. Je to povinnost učitele. Myslím, že každý někdy začínal a než se z učitelky stane dobrá učitelka, chce to nějakou dobu vyzrát. Je to zákonitý proces. Nemyslím, že mladé učitelky jsou horší než starší učitelky ( ve svých začátcích). Znám  některé vynikající starší učitelky se středoškolským vzdělání ale znám i ty, které takzvaně zamrzli na praktikách své doby. Určitě záleží na osobnostních kvalitách jedince. Ohodnocení vysokoškolského studia by ale mělo být finančně zohledněné.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-13 10:15:38



Nepřihlášený uživatel

#96 Re:

2012-01-13 15:06:48

#72: J. -  

 Já vystudovala VŠ -učitelství pro MŠ na UK PRAHA před 22 lety a nebyl to začínající obor, takže možnost tady určitě byla.Mám také děti,splátky a zaneprázdněného manžela vlastním podnikáním.Přesto se nadále vzdělávám  v rámci CŽV na VŠ.Ty PAPÍRY se nedávají jen tak /alespoň ne na UK Praha/,ale ve svém věku už se už musím hodně učit.Pracuji s dětmi s ADHD a je jich stále víc, proto se vzdělávám, abych jim uměla pomoci.Nejsem sama, kdo se z těchto důvodů vzdělává a proto mě mrzí nedocenění těchto lidí.