PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ


Nepřihlášený uživatel

#76 Re:

2012-01-06 00:13

#72: J. -

Individuálně vzdělávat se musíme všichni a stále. Je to povinnost učitele. Myslím, že každý někdy začínal a než se z učitelky stane dobrá učitelka, chce to nějakou dobu vyzrát. Je to zákonitý proces. Nemyslím, že mladé učitelky jsou horší než starší učitelky ( ve svých začátcích). Znám  některé vynikající starší učitelky se středoškolským vzdělání ale znám i ty, které takzvaně zamrzli na praktikách své doby. Určitě záleží na osobnostních kvalitách jedince. Ohodnocení vysokoškolského studia by ale mělo být finančně zohledněné.


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-06 00:16

#71: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Stejně tak může dojít k situaci, kdy pracovnice s VŠ bude zařazena mnohem níže, dokonce může dostat i méně než středoškolačka. Vzhledem k této poznámce. Ta platí na kteréhokoliv pracovníka bez rozdílu vzdělání.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-06 14:50



Nepřihlášený uživatel

#79 Re:

2012-01-08 20:28

#39: -  

 Přesně tak se cítím.Ještě ty úšklebky kolegyně.


Nepřihlášený uživatel

#80

2012-01-08 20:44

...opravdu je to možné pravděpodobně jen v našem státě aby měl středoškolák stejný plat jako vysokoškolák ...ať žije Kocourkov !!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#81

2012-01-08 20:56

Nějak se nemůžu zorientovat v různých interpretacích mzdových tabulek.Jsem VŠ zařazená do 9.pl.tř.před i po 1.1.2012.Mé SŠ kolegyně jsou všechny dle nové tab.úplně stejně v9.A to pracuji ve speciální tř. a dělám kompletní logopedickou péči,přesto si o 10 natož 11 můžu nechat zdát.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-08 21:34



Nepřihlášený uživatel

#83 Re:

2012-01-09 17:53

#80: -

A proč??!! Třeba u soukromníka na papírovém vzdělání nezáleží, jen na schopnostech a znalostech !!  A teď mě, milé dámy z obou stran barikády, nekamenujte, je to - jak doufám chápete - myšleno obrazně a vzhledem k tomuto příspěvku !

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-09 23:24



Nepřihlášený uživatel

#85

2012-01-10 22:02

Neříkám, že učitelka s titulem, bez praxe by měla mít stejně vysoký plat jako učitelka s dlouholetou praxí. Ale abych studovala 3 roky, dala do toho desetitisíce korun, svou snahu a úsilí a pak byla ohodnocena 300,- navíc, tak to se mi zdá trošku nedomyšlené... V první chvíli jsem litovala toho, že jsem si radši nebudovala roky praxe, místo snahy získat titul. Opravdu..někdy je škoda mluvit v tom našem státě. Věřme a doufejme v to, že to takhle nezůstane a jednou přijde někdo, kdo má léta praxe v oboru a pak to tady dá do pořádku!! Lucie

Nepřihlášený uživatel

#86

2012-01-10 22:10

Tak proč středoškolačky psaly petici, aby dostaly stejný plat jako vysokoškolačky? A že se jich tam podepsalo... To jste jim dala stejnou radu? Najednou, když je to obráceně, Vám to vadí, že chceme, aby bylo ohodnoceno naše nemalé úsilí? To nemáme na petici stejná práva? Kde je psáno, že práce není naším koníčkem? Pokud děláme práci mnoho let svědomitě a jen chceme dostatečné ohodnocení, přeci nejsme špatné učitelky. Pokud bych Vás vzala za slovo, znamená to, že tolik tisíc středoškolaček z předešlé petice také nedělá práci svědomitě? Jen proto, že se dovedly konečně ozvat? My jsme jim jejich právo nebraly. Opravdu byly špatně ohodnocené. Mnozí z nás je podpořily.( to jste vy středoškolačky nedokázaly s náma být také solidární). A co říkáte na postavení učitelek například s 30 letou praxí a VŠ, aby nebyly za své úsilí v tomto věku odměněné? Ty také mají mnoholetou praxi a zájem o děti. Právě proto šly studovat, aby se dozvěděly nové metody a postupy. A to v době, kdy po skončení školy stále pracovaly za stejný plat a neprotestovaly. Vlnu nevolí první vyvolal zcela někdo jiný....Jen tvrdíme, že finanční rozlišení středoškolského a vysokoškolského vzdělání by mělo být větší. Nic víc v tom není. A prosím, v žádném případě nechceme, aby vám někdo peníze ubíral. Přečtěte si dobře znění petice!
Nás stály studie za 3 roky přes 100 000Kč a to jsme ještě neplatily školné. Od roku 2013 si k tomu připočtěte nemalé školné. Tyto nemalé náklady, by se přeci měly někdy vrátit. Jinak je to demotivující vzhledem k dalšímu vzdělávání učitelek a učitelů MŠ. I malé děti, si zaslouží mít nárok na vzdělané učitelky. A VŠ nestudují jen mladí lidé, ale i čtyřicetiletí dokonce i padesátiletí. Ale i mladí časem nabudou praxi. Žádné začátky nejsou lehké. Měly bychom jim my starší pomoci tu praxi získat a být jim nápomocní. To je také poslání - pomáhat a soucítit.

Nepřihlášený uživatel

#87

2012-01-11 12:38

Také si myslím, že když učitelka MŠ vedle své každodenní výchovně vzdělávací práce se rozhodne ještě zvýšit svoji kvalifikaci studiem na vysoké škole, kde získá mnoho dalších poznatků, které přináší zpět do praxe by měla být dostatečně oceněna. Studium, získané poznatky apod. by měly být oceněny zařazením do vyšší třídy nebo stupně nebo jiné tabulky než středoškolačky.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-11 14:24


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-11 16:20


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-12 00:18


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-12 19:29



Nepřihlášený uživatel

#92 Re:

2012-01-12 19:50

Již jednou jsem se zde vyjadřovala, ale spíše k tomu, proč ve starším věku nestudovat či studovat vysokou školu. Nikdo se však nevyjádřil k tomu, co je v jiných oborech zcela bězné - pokud je na stejné místo přijat středoškolák a vysokoškolák a jsou  oba odborníci: vysokoškolák vzhledem ke svému vzdělání má vyšší plat. Nyní jen tak pro zasmání, či zamyšlení... Dokončila jsem v loňském roce vysokou školu (ve věku 50 let). Nebylo to lehké, ale dá se říci, že i v tomto věku (po 30 letech praxe) jsem se dozvěděla spoustu nových věcí a snažím se své poznatky uplatňovat v praxi - v oblasti diagnostiky, projektů atd,pro celou MŠ zajišťuji na konci školního roku velkou sportovní akci...nebudu zde vše vypisovat. Jaké bylo mé překvapení na počátku letošního roku. Od vedení MŠ se učitelky dozvěděly o přerozdělení odměn za prošlý rok. Plně si uvědomuji, že odměny jsou nenároková složka (přímo řečeno, nemáte na ně nárok)- velké odměny dostaly učitelky se střední školou, ostatní menší. Nedělám svoji práci pro peníze, nezůstala bych u tohoto zaměstnání přeci 30 let. Hodně jsem o tom přemýšlela a protože si myslím, že jsem vcelku pozitivní člověk, budu se řídit heslem: "co tě nezabije, to tě posílí". Přeji všem klidnoi práci a hodné děti. Zdeňka


Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re:

2012-01-12 20:56

#92: - Re:

Souhlasím s Vaším názorem. Lepší bych to nenapsala. Mám obdobné zkušenosti a to nejen s odměnou. Dokonce je to obdobné i s osobním ohodnocením, kde se pracovnici se středoškol. vzdělání vyrovnával rozdíl (v minulém roce). Opravdu všude jinde je výše vzdělání odstupňováno. Také nejsem začátečnice. Mám 20 letou praxi. Nechápu nové platové tabulky a podporu vzdělávání.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-13 10:15


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-13 12:14



Nepřihlášený uživatel

#96 Re:

2012-01-13 15:06

#72: J. -  

 Já vystudovala VŠ -učitelství pro MŠ na UK PRAHA před 22 lety a nebyl to začínající obor, takže možnost tady určitě byla.Mám také děti,splátky a zaneprázdněného manžela vlastním podnikáním.Přesto se nadále vzdělávám  v rámci CŽV na VŠ.Ty PAPÍRY se nedávají jen tak /alespoň ne na UK Praha/,ale ve svém věku už se už musím hodně učit.Pracuji s dětmi s ADHD a je jich stále víc, proto se vzdělávám, abych jim uměla pomoci.Nejsem sama, kdo se z těchto důvodů vzdělává a proto mě mrzí nedocenění těchto lidí.


Nepřihlášený uživatel

#97

2012-01-14 00:13

No tak je to tady, jak se předpokládalo. Místo slibovaného zvýšení platu, je naopak větší úbytek. Směrem dolu. Ředitelé nedostanou slíbené peníze navíc, takže aby mohly vyrovnat učitele s menším stupněm vzdělání, tak v praxi berou vysokoškolákům (i když neradi) třídy i odpracované roky. Takže hupky dupky pěkně s platem dolů. Ať žije solidarita. Ať žije školství. Bohužel žádné zásluhy, kdo lépe, kdo hůře, kdo déle, kdo krátce,kdo obětavěji a kdo ležérněji .... Na žádná kritéria ředitelé mít peníze nebudou.....

Nepřihlášený uživatel

#98

2012-01-14 14:43

Jirko, máte pravdu, že řemeslné profese jsou opravdu důležité. To nikdo nezpochybňuje. Avšak lidé těchto profesí, si vydělají více jak 3x tolik, co učitelé. Nám se jen nelíbí, že jsou stejně ohodnocovány učitelé středoškoláci i vysokoškoláci. To myslím správné není. I děti mají právo na odborné vzdělání a vedení. Nebo chcete, aby Vaše děti učili ve školách a MŠ raději středoškolsky vzdělaní lidé? Jestli ano, není co řešit. Nebo můžete dát do škol právě ty řemeslníky. Těm by ale museli dát mnohem více tisíc, aby šli učit. Třeba to budou umět lépe. Myslím, že každý by měl dělat to co nejvíce umí a co ho baví. Ale naše peníze oproti Vašim jsou nesrovnatelné, to jistě víte sám. Opravdu neučíme pro peníze!!! To by byly školy bez učitelů. Hledaly by lepší výdělek jinde. Znám i takové, kteří to nemohou dělat, protože neuživí rodinu a šli podnikat právě do řemeslných sfér. A nestěžují si. Naopak. Kdo by pak ale děti učil? Už dnes je těžké sehnat kvalitní kantory. Proč asi?

Nepřihlášený uživatel

#99

2012-01-14 15:03

Plně souhlasím se zněním petice - mluví mi z duše.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-01-14 20:13