PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#71: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Stejně tak může dojít k situaci, kdy pracovnice s VŠ bude zařazena mnohem níže, dokonce může dostat i méně než středoškolačka. Vzhledem k této poznámce. Ta platí na kteréhokoliv pracovníka bez rozdílu vzdělání.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re:
A proč??!! Třeba u soukromníka na papírovém vzdělání nezáleží, jen na schopnostech a znalostech !! A teď mě, milé dámy z obou stran barikády, nekamenujte, je to - jak doufám chápete - myšleno obrazně a vzhledem k tomuto příspěvku !
Nás stály studie za 3 roky přes 100 000Kč a to jsme ještě neplatily školné. Od roku 2013 si k tomu připočtěte nemalé školné. Tyto nemalé náklady, by se přeci měly někdy vrátit. Jinak je to demotivující vzhledem k dalšímu vzdělávání učitelek a učitelů MŠ. I malé děti, si zaslouží mít nárok na vzdělané učitelky. A VŠ nestudují jen mladí lidé, ale i čtyřicetiletí dokonce i padesátiletí. Ale i mladí časem nabudou praxi. Žádné začátky nejsou lehké. Měly bychom jim my starší pomoci tu praxi získat a být jim nápomocní. To je také poslání - pomáhat a soucítit.
Re:
Již jednou jsem se zde vyjadřovala, ale spíše k tomu, proč ve starším věku nestudovat či studovat vysokou školu. Nikdo se však nevyjádřil k tomu, co je v jiných oborech zcela bězné - pokud je na stejné místo přijat středoškolák a vysokoškolák a jsou oba odborníci: vysokoškolák vzhledem ke svému vzdělání má vyšší plat. Nyní jen tak pro zasmání, či zamyšlení... Dokončila jsem v loňském roce vysokou školu (ve věku 50 let). Nebylo to lehké, ale dá se říci, že i v tomto věku (po 30 letech praxe) jsem se dozvěděla spoustu nových věcí a snažím se své poznatky uplatňovat v praxi - v oblasti diagnostiky, projektů atd,pro celou MŠ zajišťuji na konci školního roku velkou sportovní akci...nebudu zde vše vypisovat. Jaké bylo mé překvapení na počátku letošního roku. Od vedení MŠ se učitelky dozvěděly o přerozdělení odměn za prošlý rok. Plně si uvědomuji, že odměny jsou nenároková složka (přímo řečeno, nemáte na ně nárok)- velké odměny dostaly učitelky se střední školou, ostatní menší. Nedělám svoji práci pro peníze, nezůstala bych u tohoto zaměstnání přeci 30 let. Hodně jsem o tom přemýšlela a protože si myslím, že jsem vcelku pozitivní člověk, budu se řídit heslem: "co tě nezabije, to tě posílí". Přeji všem klidnoi práci a hodné děti. Zdeňka
Re: Re:
Souhlasím s Vaším názorem. Lepší bych to nenapsala. Mám obdobné zkušenosti a to nejen s odměnou. Dokonce je to obdobné i s osobním ohodnocením, kde se pracovnici se středoškol. vzdělání vyrovnával rozdíl (v minulém roce). Opravdu všude jinde je výše vzdělání odstupňováno. Také nejsem začátečnice. Mám 20 letou praxi. Nechápu nové platové tabulky a podporu vzdělávání.
Re:
Já vystudovala VŠ -učitelství pro MŠ na UK PRAHA před 22 lety a nebyl to začínající obor, takže možnost tady určitě byla.Mám také děti,splátky a zaneprázdněného manžela vlastním podnikáním.Přesto se nadále vzdělávám v rámci CŽV na VŠ.Ty PAPÍRY se nedávají jen tak /alespoň ne na UK Praha/,ale ve svém věku už se už musím hodně učit.Pracuji s dětmi s ADHD a je jich stále víc, proto se vzdělávám, abych jim uměla pomoci.Nejsem sama, kdo se z těchto důvodů vzdělává a proto mě mrzí nedocenění těchto lidí.
| This discussion has been closed. |
Re:
#72: J. -
Individuálně vzdělávat se musíme všichni a stále. Je to povinnost učitele. Myslím, že každý někdy začínal a než se z učitelky stane dobrá učitelka, chce to nějakou dobu vyzrát. Je to zákonitý proces. Nemyslím, že mladé učitelky jsou horší než starší učitelky ( ve svých začátcích). Znám některé vynikající starší učitelky se středoškolským vzdělání ale znám i ty, které takzvaně zamrzli na praktikách své doby. Určitě záleží na osobnostních kvalitách jedince. Ohodnocení vysokoškolského studia by ale mělo být finančně zohledněné.