Petice za společné jednání k vyjasnění situace na ZŠ Zdice
Quoted post
Nepřihlášený uživatel |
#12024-09-17 11:43Dobrý den pane Mičienko, Nedá mi to a musím Vám sdělit svůj názor. Je určitě chválihodné, že jste zorganizoval tuto petici a snažil se zjistit informace o tom co se děje ve škole, kde se učí naše děti, ale opravdu moc nechápu, stejně jako JUDr. Hráský, v současné době účel Vašeho dalšího snažení. Žádal jste od ZŠ Zdice v podstatě pouze uvedení počtu pracovníků, kteří odchází a to Vám nakonec ZŠ poskytla (i když tedy trochu ostudným způsobem až přes urgenci z Kraje). Vzhledem ke GDPR a interním vztahům ve škole, Vám opravdu nikdo neposkytne informace typu: "ta se pohádala s touhle", "ten udělal/neudělal tohle", "ta něco ví na tuhle", "ten má protekci támhle a támhle" nebo interní vztahy mezi zaměstnanci, jestli Vám šlo o tohle. To jsou vlastně osobní informace a ne takové, které by měly vztah k našim dětem, ty Vám nikdo nikdy nepoví, leda uslyšíte pár drbů a doměnek, nic víc. Mě osobně např. takové informace vůbec nezajímají, mě zajímá, jak se budou učitelé chovat k mému synovi a jak kvalitní bude výuka a prostředí ve škole. To se teď ukáže po výměně učitelů. Mimochodem, např. můj syn je teď z nových učitelů nadšen, jsou prý o mnoho lepší než ti předchozí. A to je pro mě dost zásadní informace, že výměna personálu byla zřejmě ku prospěchu než ke škodě. Přemýšlel jsem, k čemu vlastně měla ta informací o počtu odchozích pracovníků vlastně být, když jste ji tak úpěnlivě ze školy doloval? ZŠ tedy poslala seznam s počty lidí, a co dál... Já osobně si řeknu "no, odešlo jich opravdu hodně, tak snad to nebude mít vliv na kvalitu výuky a celkového vztahu k žákům", a to je tak všechno. Mě osobně je fakt úplně jedno, jestli budete dál bojovat s větrnými mlýny a ZŠ, je to váš boj, ale mě osobně už nepřipadá moc smysluplný. Hlavně ať jsou děti ve škole spokojené, rádi do ní chodí a mají rádi své učitele, to je pro mě zásadní. Jak už jsem psal kdysi na začátku petice, začal bych to řešit, kdybych zjistil, že je v ZŠ něco špatně a že tam můj syn nechce chodit. Zatím to spíš vypadá na opak. Jestli je za touto kauzou třeba politika, tak je to fakt velký hnus, ale s tím asi nic nenaděláme, leda u voleb. Dokud není podezření na nějaký trestný čin, nelze dělat v podstatě vůbec nic. Hlavně se vyvarovat doměnek, pocitů a vůbec emocí, a držet se jen fakt a důkazů. Petr Kounovský otec syna v 7.C. |
Odpovědi
Autor této petice |
#2 Re:2024-09-18 17:12:56Dobrý den, pane Kounovský . Děkuji za příspěvek a za Váš názor. Pokusím se na něj odpovědět. Předně aktivita ohledně získávání informací beru jen jako mojí osobní aktivitu, ale protože s peticí souvisí rozhodl jsem se o ní i zde informovat. Zúčastnil jsem se veřejného zasedání města dne 15.4.2024 z úst zastupitelů a starosty zaznělo mnohé, ale nekoresponduje to s tím jak celá situace byla vyřešena. To nakonec ještě řeším s městem. Píšete , že jsem se "snažil zjistit informace o tom co se děje ve škole, kde se učí naše děti, ale opravdu moc nechápu, stejně jako JUDr. Hráský, v současné době účel Vašeho dalšího snažení. Žádal jste od ZŠ Zdice v podstatě pouze uvedení počtu pracovníků, kteří odchází a to Vám nakonec ZŠ poskytla (i když tedy trochu ostudným způsobem až přes urgenci z Kraje). Vzhledem ke GDPR a interním vztahům ve škole, Vám opravdu nikdo neposkytne informace typu: "ta se pohádala s touhle", "ten udělal/neudělal tohle", "ta něco ví na tuhle", "ten má protekci támhle a támhle" nebo interní vztahy mezi zaměstnanci, jestli Vám šlo o tohle. To jsou vlastně osobní informace a ne takové, které by měly vztah k našim dětem, ty Vám nikdo nikdy nepoví, leda uslyšíte pár drbů a domněnek, nic víc. Mě osobně např. takové informace vůbec nezajímají, mě zajímá, jak se budou učitelé chovat k mému synovi a jak kvalitní bude výuka a prostředí ve škole". Prosím uveďte mě , kde jsem se snažil zjistit informace ohledně interních vztahů (drbů) mezi zaměstnanci. Navíc o žádné GDPR a osobní informace jsem nikdy nežádal. O tom naše petice ani moje žádost o informaci, přeci není . Nevím, kde toto uvádím? Pokud bych to přesto požadoval, určitě by mě tyto informace škola odmítla poskytnou a moji žádost o informaci naprosto zákonně zamítla. K tomu , ale nedošlo. To co uvádí JUDr. Hráský je jen odvádění pozornosti od tématu. Přeci nepřísluší hodnotit právníkovi ani škole účel mého snažení. Zákonnou povinností školy je odpovědět nebo žádost zamítnout se zákonným odůvodněním. Mě naopak takové vyjádření přijde od právníka potažmo vedení ZŠ neprofesionální a nechutné. Peticí jsem chtěl dosáhnout toho, co je jejím obsahem. Tedy, aby spolu jednalo vedení ZŠ Zdice s pedagogy ve formátu s mediátorem a aby o závěru byl vyhotoven zápis a ten měl sloužit i k informování a i uklidnění veřejnosti. (Nic konkrétního - ano dohodli jsme a podpisy). Ano, na zastupitelstvu jsem se dozvěděl, že město nemůže zasahovat do personálních záležitostí školy. Ano, ověřil jsem si to a městu jsem dal za v tomto případě za pravdu. Požádal jsem o informaci město jestli a v jakém formátu došlo ke zmíněnému jednání, protože o tom nikdo neinformoval. Dostal jsem informaci , že k jednání došlo , bez mediátorů, pouze se 2 pedagogy a navíc i za účasti starosty a zastupitele , tedy i přesto, že město jako zřizovatel nesmí vstupovat a zasahovat do interních záležitostí školy. Bohužel rozporů je více a jak jsem psal je toho více budu o tom informovat. Píštete : Přemýšlel jsem, k čemu vlastně měla ta informací o počtu odchozích pracovníků vlastně být, když jste ji tak úpěnlivě ze školy doloval? Na veřejném zasedání zastupitelstva města zaznělo jak profesionální nové vedení je. Z vyjádření nové ředitelky zase vize otevřené školy. Pokud tedy požádám o zákonnou informaci , předpokládám, že mě bude zákonně odpovězeno. Nic víc . ”Úpěnlivé dolování” je standardní zákonný postup, pokud Vám škola informaci neposkytne viz. zákon 106/1999 Sb. Účel mého snažení bylo a je zákonnou cestou zjistit informace, které město ani vedení ZŠ Zdice nezveřejnilo. Jen jsme z různých vyjádření třeba z místních novin ujišťováni, jak je vše v pořádku, ale nic konkrétního. Jestli Vás tyto informace nezajímají mě samozřejmě mrzí , ale to už je každého věc . Samozřejmě na to můžeme mít jiný názor. Tím, že jsem tomu věnoval opravdu hodně svého volného času, tak mě přijde nedostačující spokojit se s tím, že mě škola nezákonně neposkytne informaci . Pokud si myslíte, že změna byla ku prospěchu, je to jistě Váš názor. Osobně si myslím , že je příliš krátká doba na to hodnocení této změny. Mě naopak mrzí odchody některých pedagogů, o kterých vím ,že to byli opravdoví “srdcaři”. Píšete , že s tím nic neuděláme pouze u voleb. Jak myslíte, že může dojít ke změně, a jak když lidé mají jen informace z jedné strany ? Přesto Vám děkuji za angažovanost a přeji Vám vše dobré. S pozdravem Milan Mičienka |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
PETICE ZA FÉROVÉ VOLBY
2272 Vytvořeno: 2025-06-01
My jsme CarWars
1079 Vytvořeno: 2025-05-27
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
131236 Vytvořeno: 2025-02-11
Za trestní postih hanobení zvířecích ostatků a důstojné zacházení po smrti
5848 Vytvořeno: 2025-05-20
PETICE za změnu právní úpravy umožňující plošnou likvidaci zdravých včelstev v případě moru nebo hniloby včelího plodu
477 Vytvořeno: 2025-05-22
Petice proti výstavbě soustavy větrných elektráren na Žulovsku a Javornicku.
1673 Vytvořeno: 2025-05-15
PETICE ZA ZÁCHRANU PŘÍRODNÍ LOKALITY HRANICE - VELKÁ (NÁHON)
557 Vytvořeno: 2025-05-25
Otevřený dopis zástupcům hlavního města Prahy ke kapacitám a struktuře SŠ
559 Vytvořeno: 2025-05-18
Petice za rovné odměny pro deaflympijské sportovce České republiky
330 Vytvořeno: 2025-05-22
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26390 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice za snížení objemu zástavby developerského projektu Central Group v ul. Geologická, zachování stávající vzrostlé zeleně a řešení dopravní situace v této ulici
67 Vytvořeno: 2025-06-01
Zachraňme společne CarWars
1065 Vytvořeno: 2025-05-19
Pivo s Kuncem
65 Vytvořeno: 2025-05-28
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
185 Vytvořeno: 2025-04-30
Petice za setrvání paní učitelky Adamčíkové na naší škole
155 Vytvořeno: 2025-05-25
Otevřený dopis vyzývající k řešení aktuální situace na Gymnáziu Hodonín
63 Vytvořeno: 2025-05-29
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
8947 Vytvořeno: 2025-05-08
Zachráňme CarWars-tradiční tuningový sraz.
52 Vytvořeno: 2025-05-29
LETENŠTÍ ZPĚT DO KOTLE!
1324 Vytvořeno: 2025-05-18
Petice za osvětlení veřejného prostoru navazujícího na budovy Salesiánského areálu v Brně - Žabovřeskách
131 Vytvořeno: 2025-05-24