Petice za společné jednání k vyjasnění situace na ZŠ Zdice

Nepřihlášený uživatel

/ #1

2024-09-17 11:43

Dobrý den pane Mičienko,
Nedá mi to a musím Vám sdělit svůj názor. Je určitě chválihodné, že jste zorganizoval tuto petici a snažil se zjistit informace o tom co se děje ve škole, kde se učí naše děti, ale opravdu moc nechápu, stejně jako JUDr. Hráský, v současné době účel Vašeho dalšího snažení. Žádal jste od ZŠ Zdice v podstatě pouze uvedení počtu pracovníků, kteří odchází a to Vám nakonec ZŠ poskytla (i když tedy trochu ostudným způsobem až přes urgenci z Kraje). Vzhledem ke GDPR a interním vztahům ve škole, Vám opravdu nikdo neposkytne informace typu: "ta se pohádala s touhle", "ten udělal/neudělal tohle", "ta něco ví na tuhle", "ten má protekci támhle a támhle" nebo interní vztahy mezi zaměstnanci, jestli Vám šlo o tohle. To jsou vlastně osobní informace a ne takové, které by měly vztah k našim dětem, ty Vám nikdo nikdy nepoví, leda uslyšíte pár drbů a doměnek, nic víc. Mě osobně např. takové informace vůbec nezajímají, mě zajímá, jak se budou učitelé chovat k mému synovi a jak kvalitní bude výuka a prostředí ve škole. To se teď ukáže po výměně učitelů. Mimochodem, např. můj syn je teď z nových učitelů nadšen, jsou prý o mnoho lepší než ti předchozí. A to je pro mě dost zásadní informace, že výměna personálu byla zřejmě ku prospěchu než ke škodě.
Přemýšlel jsem, k čemu vlastně měla ta informací o počtu odchozích pracovníků vlastně být, když jste ji tak úpěnlivě ze školy doloval? ZŠ tedy poslala seznam s počty lidí, a co dál... Já osobně si řeknu "no, odešlo jich opravdu hodně, tak snad to nebude mít vliv na kvalitu výuky a celkového vztahu k žákům", a to je tak všechno.
Mě osobně je fakt úplně jedno, jestli budete dál bojovat s větrnými mlýny a ZŠ, je to váš boj, ale mě osobně už nepřipadá moc smysluplný. Hlavně ať jsou děti ve škole spokojené, rádi do ní chodí a mají rádi své učitele, to je pro mě zásadní. Jak už jsem psal kdysi na začátku petice, začal bych to řešit, kdybych zjistil, že je v ZŠ něco špatně a že tam můj syn nechce chodit. Zatím to spíš vypadá na opak.
Jestli je za touto kauzou třeba politika, tak je to fakt velký hnus, ale s tím asi nic nenaděláme, leda u voleb. Dokud není podezření na nějaký trestný čin, nelze dělat v podstatě vůbec nic.
Hlavně se vyvarovat doměnek, pocitů a vůbec emocí, a držet se jen fakt a důkazů.

Petr Kounovský
otec syna v 7.C.

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...