Petice za zrušení Vánočního koncertu kapely Adorare 18.12.2016

Quoted post

Petr Kalášek

#182

2016-11-19 18:15

Zdravím.

Mě celkem udivuje jak se tady někteří z těch rádoby křesťanů vyjadřuje. Počínaje to vulgárním psaním a konče nadávkami a urážkami konkrétních lidí co podporují tuhle petici. Čím dál víc mě to utvrzuje v tom jak pokrytecké a nepřátelské může křesťanství a i celé náboženství být.

Mám jednu zkušenost z bohoslužby, o kterou bych se s Vámi rád podělil. Bohoslužba se konala v Katolickém kostele (mimochodem právě Katolická církev je podle mě nejzvrácenější co tu v čechách máme), a v jedné pasáži jsem se od kněze dozvěděl, že všem lidem, kteří věří v boha a chodí do kostela budou nakonec odpuštěny všechny jejich hříchy. Což jsem pochopil tak, že všichni lidé, jak dobří, tak i zloději, vrazi a náslinici se můžou vyhnout peklu, když budou věřit v boha.

To si ale naprosto odporuje s tím co mě učili doma jako dítě, a to být hodný, slušný a nedělat zlé věci nebo se dostanu do pekla. Takže i kdybych byl sebeslušnější člověk, jednou jsem ateista (nebo jak tady křesťané rádi nazývají, pohan), a podle této teorie nemám žádnou šanci dostat se do nebe a propadnu peklu.

To jen tak na zamyšlení. Věřte si v co chcete, ale hlavně věřte v sebe samotné. 

Jinak, jak jsem již napsal, jsem ateista a poslouchám tvrdší muziku, a rád podpořím tuhle petici (i když to třeba nebude pro nic), a to hlavně proto, že se mi nelíbí jak se vedení ve Valašských kloboukách zachovalo vůči metalistům, kteří se na ten koncert chystali. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#201 Re: JÁ

2016-11-19 23:27:08

#182: Petr Kalášek -  

 :-D Logický rozpor: 

Jako ateista bokujete o to dostat se do nebe? Proč? Snad se vám to podaří. :-D 

Realista

#285 Re:

2016-11-20 22:52:15

#182: Petr Kalášek -  

 Nojo, jedni se ze svých hříchů vykupují za pomocí odpustků, jiní se vykoupí penězi. Je to prašť jak uhoď. Pořád ale lepší než současný koncept do Evropy proniknuvšího radikálního islamismu, který hlásá spásu a nebe, kde na mučedníka čeká 72 panen za to, že sebou na onen svět vezme co nejvíce bezvěrců. To jsou myšlenky, před nimiž bychom měli svoji křehkou demokracii bránit přednostně, ale nějak tomu v rámci falešné tolerance není dostatek elánu.