Petice za zrušení Vánočního koncertu kapely Adorare 18.12.2016

Petr Kalášek

/ #182

2016-11-19 18:15

Zdravím.

Mě celkem udivuje jak se tady někteří z těch rádoby křesťanů vyjadřuje. Počínaje to vulgárním psaním a konče nadávkami a urážkami konkrétních lidí co podporují tuhle petici. Čím dál víc mě to utvrzuje v tom jak pokrytecké a nepřátelské může křesťanství a i celé náboženství být.

Mám jednu zkušenost z bohoslužby, o kterou bych se s Vámi rád podělil. Bohoslužba se konala v Katolickém kostele (mimochodem právě Katolická církev je podle mě nejzvrácenější co tu v čechách máme), a v jedné pasáži jsem se od kněze dozvěděl, že všem lidem, kteří věří v boha a chodí do kostela budou nakonec odpuštěny všechny jejich hříchy. Což jsem pochopil tak, že všichni lidé, jak dobří, tak i zloději, vrazi a náslinici se můžou vyhnout peklu, když budou věřit v boha.

To si ale naprosto odporuje s tím co mě učili doma jako dítě, a to být hodný, slušný a nedělat zlé věci nebo se dostanu do pekla. Takže i kdybych byl sebeslušnější člověk, jednou jsem ateista (nebo jak tady křesťané rádi nazývají, pohan), a podle této teorie nemám žádnou šanci dostat se do nebe a propadnu peklu.

To jen tak na zamyšlení. Věřte si v co chcete, ale hlavně věřte v sebe samotné. 

Jinak, jak jsem již napsal, jsem ateista a poslouchám tvrdší muziku, a rád podpořím tuhle petici (i když to třeba nebude pro nic), a to hlavně proto, že se mi nelíbí jak se vedení ve Valašských kloboukách zachovalo vůči metalistům, kteří se na ten koncert chystali.