Přezkoumání ukončení kněžského působení Jiřího Veselého

Quoted post

Vítek Večeře

#50 Re: K prohlášení rady

2016-04-21 06:14

#41: - K prohlášení rady 

Vážený pane Kováři,

je absurdní, že na jednom řádku odsuzujete znevěrohodňování ŘKC, na dalším sám "kydáte hnůj" na její hlavu slovy "...na což jsme ovšem v ŘKC zvyklí". Jestli něco znevěrohodňuje církev v této kauze, není to věru ani tak konání našich autorit, jako spíš jednání a štvavá kampaň (která se ve své druhé fázi změnila z "projurovské" na "protibiskupskou" a nyní se zvolna transformuje na "protifrantiškovskou") některých Jurových zastánců. Čím Vám otec František tak ublížil, že ho tady vláčíte bahnem? My se Vaším příspěvkem vlastně dozvídáme, že původem všeho není to, jak se Jura nejen k liturgii choval, nýbrž že za všechno může ten zlý farář František, po jehož potrestání evidentně tolik toužíte. Musím říci, že jste situaci skutečně dohnal (ale nejen Vy) ad absurdum, převrátil jste póly, stejně jako Jura ohýbáte pravdu a na věc se díváte zorným úhlem evangelíka.

Odpovědi

Jana Brotánková

#52 Re: Re: K prohlášení rady

2016-04-21 18:49:43

#50: Vítek Večeře - Re: K prohlášení rady 

Pane Večeře,

připravil jste mě celkem o dost času. Strávila jsem ho totiž tím, že jsem šla větu po větě ve vašem příspěvku a hledala, o čem píšete.

-kydání hnoje panem Kovářem, znevěrohodňování ŘKC, štvavá kampaň, protibiskupská kampaň, protifrantiškovská kapmaň, vláčení faráře F. bahnem, zlý farář F., touha po ptrestání F., zorný úhel evangelíka

O čas jste mě připravil proto, že jsem nenašla k vašim tvrzením žádné argumenty.

Celou situaci vnímám v lidské rovině, kdy je problém otevřeně pojmenovat problém a případně vyvodit sankce. Zde to vychází tak, že je potřeba vyvodit sankce a hledá se problém. To je to mlžení a nenazývání věcí pravými jmény ,mazání článků ze stránek farnosti, kánon se porušil a ve finále neporušil, nepřítomní mše říkají toto a přítomní něco jiného.

Bohužel. autority - čili klérus - vystupují tajuplně, nepřehledně a nesystémově a z mého pohledu toto znedůvěryhodňuje církev.

Zkuste prosím příště každé vaše tvrzení doložit nějakou konkrétní citací nebo fakty. o kterých můžeme diskutovat, takto se nemáme čeho chytit, celý váš příspěvek je založen na domněnkách a nálepkování.

A ještě otázku. Evangelíkem nazýváte toho, kdo chce na přímou otázku dostat přímou odpověď?