Výzva poslancům a senátorům:Zvažte žalobu na prezidenta republiky

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106

2016-04-01 22:02

Vy blbouni, prezident je za výroky nepostižitelná a nelze jej proto trestat. Takto mluví vámi zmiňovaná Ústava ČR.

Hlava třetí - Moc výkonná

Prezident republiky

Čl. 65

(1) Prezidenta republiky nelze po dobu výkonu jeho funkce zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek nebo jiný správní delikt.

Takže si laskavě Štětino, Kalousku a spol. tupých hlav a podporovatelů TOP09 tuhle petici sbalte a elektronicky si s ní vytřete čokodírku

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#117 Re:

2016-04-02 08:06:58

#106: -  

 Prvotřídní nacistické prase Jiří Zlatuška je opačného názoru, ten "demokrat" by klidně v rozporu s ústavou zatkl i prezidenta. A to se pořád dokola všichni antizemanovci neustále ohání ústavou:

„Samozřejmě souhlasím s ministrem Pelikánem, ta věc se jevila dosti nepochybnou. Prezident je pochopitelně vyňat z působnosti trestního zákoníku, neznamená to ale, že jeho konání nemůže všechny znaky trestného činu naplňovat, že by nebylo až věcí dalšího šetření, kdo a zda je za konání odpovědný a že nemohly být konány kroky, které s postihem či stíháním konkrétního pachatele nesouvisí, pouze slouží k překážení páchání činnosti v rozporu se zákonem. Přinejmenším přihlížející policisté ovšem měli proti páchání trestného činu zasáhnout bez ohledu na beztrestnost pachatele.

Prezidenta bylo možné odvést, vypnout ozvučení, volat k pořádku, nebo zasáhnout způsobem, který byl nedávno vidět na záznamu zákroku proti člověku, který přešel na červenou – to nejsou kroky, které by musely pokračovat vyvozováním trestní odpovědnosti, pouze by sloužily k nastolení právního stavu. Mohlo být také namístě akci prezidentových antiislamistů rozpustit.“