PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

Jan Kubalcik

#232 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 07:54

#224: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vážený pane,

pokusím se tedy být stručnější...

Vy se k tomu ale stavíte velmi osobně. Já se vyjadřuji velmi obecně. Všimněte si, prosím, že v mých vyjádřeních vůbec nejde o mě. Zatímco Vy považujete za "nefér", že někdo jiný vychovává dítě, zatímco Vy nikoli. Nechápu, proč kladete dané otázky. Je přece správné i přirozené, aby člověk v připadě, že to lze, přispěl k dobrému. Tak je správné se snažit, aby děti z dětských domovů, které jsou právně volné k adopci, skončily v rodinách, aby se děti vůbec mohly narodit a nebyly "lékaři" za spolupráce svých nejbližších, kteří je měli chránit, vražděny... Co se Vás týka, tedy homosexuálních párů obecně, jak jsem řekl: dítě má právo být vychováváno v co nejpřirozenějším prostředí a to je rodina. Nejde o Vás, jde o to dítě... A to jsem chtěl také zdůraznit tím, že v případě, kdy by na sebe tyto věci narazily, by mělo být dítě umístěno přednostně do rodiny, kde se již setká s jinými dětmi - jde o to dítě, ne o ty dospělé, zkuste tuhle optiku, uvidíte věci poněkud odlišně... Přestanete srovnávat, zcela irelevantně, nějaké mladé páry, Vaši spolužačku a nevím co všechno ještě - v daném kontextu to jako argument nemá žádnou váhu. Jde jen o to, co je pro dané dítě přirozenější, lepší. Je to vždy rodina... Bavit se o tom, že někdo "bez přípravy" porodí dítě, je, nezlobte se, nesmyslné. Mimochodem, ono to až tak bez přípravy není - těch 9 měsíců se projeví i na mamince...:-)

Ad slepota... Já jen řekl, že totéž, co jste Vy ve svém předchozím vstupu napsal o homosexualitě, platí i o slepotě. Vy říkáte, že slepota je vada... ale, Vašimi slovy, kdyby to přece byla vada, tak ji "moudrá příroda" dávno vymýtila! A ejhle, vrozená slepota zde stále je... Čili, podle Vás přece slepota vadou být nemůže...

Ad "zamést před vlastním prahem" - Vaší reakci nerozumím. Připadá mi mimoběžná.

Ad rodina... ona není ani tak krize rodiny, jako krize uvažování o rodině... ale to je jiná. Každopádně, homosexuálnové za to, co píšete, určitě nemohou. Ale uzákonění registrovaného partnerství (a následné další vznášené nároky) k tomu samozřejmě přispívají. To je třeab oddělit, a Vy to neděláte... homosexuálové mají v této zemi naprostou svobodu dělat si ve svém soukromí, co se jim zlíbí - to však neznamená, že k tomu musí být schvalovány nějaké zákony. Společnost má privilegované postavení rodiny opatrovat. Je to jeden z mála, ne-li jediný nástroj v rukou společnosti/státu, jak manžele povzbudit k tomu, aby se v případné krizi rodina zachovala. Je nesmyslné se tohoto nástroje zbavovat.

Úspěch dítěte, jak říkáte, je z velké části ve výchově. A nejlepší továrnou na charakter je zkrátka rodina. To, co popisujete, se s dítětem děje až od vyššího věku - v tom nejútlejším je "odkázáno" na rodiče. To ale není to hlavní. Podstatné je, že nemáme co s dětmi experimentovat. Statisticky jsou zkrátka potřeby dítěte, jak aktuální tak pro budoucí život, naplňovány nejlépe v rodině - a bylo by zcela nezodpovědným krokem odklánět praxi od této pravdy. No a na pohlaví rodičů to samozřejmě závisí - rodiče jsou přece vždy otec a matka...

No třeba by chtěli registrované partnerství uzavřít lidé, kteří jsou příbuzní (třeba dědeček a vnuk)... přesné důvody a motivy není třeba řešit - zkrátka se domnívám, že když už takový institut existuje (po mém soudu bychom se bez něj tedy velmi snadno obešli - vše co přináší lze řešit pomocí smluv a občanského práva...), měl by k němu být zcela rovný přístup, stejně jako k možnosti uzavřít jakoukoli jinou smlouvu. Čili byste byl pro, to mě těší.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík

Odpovědi

gorwynt

#236 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 10:37:44

#232: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Já už opravdu nevím, co k tomu mám napsat. Samozřejmě, že to vztahuji na sebe, protože zobecnit něco tak obšírného nedokážu na celou skupinu tak rozdílných lidí. Dávám tím svůj příklad, možná jsem výjimka ve svém druhu, možná ne. Nejsem promiskuitní, mám stálého partnera už 10 let, nesnáším růžovou, nechodím do barů ani na diskotéky, narodil jsem se v ČR, vystudoval jsem v ČR a pracuju v ČR, taky platím daně, nechovám se jako ženská a nebiju svého partnera. Vím, že jste to explicitně nevyjádřil a nehovořili jsme o tom, ale to jen k tomu zažitému standardu, jak by měl podle většiny lidí (a drtivé většiny zdejších diskutujících) typický gay vypadat. Protože tohle neustálé značkování mi vadí čím dál víc. Z toho, co jsem všechno vyjmenoval, to vypadá, že bych mohl být v pohodě, když jsem takhle slušný a zodpovědný, ale někdy tomu tak není. Snesu toho dost, ale pokud se sejdou takové narážky, pomluvy a pověry na jednom místě, tak je mi to prostě líto a nevím, co mám dělat. Snažím se je proto přesvědčit svým příkladem, což se mi bohužel nedaří a nevím, jestli se mi to kdy podaří.

Znovu napíšu, že na pohlaví rodičů nezáleží. Mohou to být rodiče špatní nebo dobří, stejně jako heterosexuálové. Tak jako není pravidlem, aby heterosexuálové vychovali vždy heterosexuála, tak homosexuálové nemohou vychovat homosexuála. Jsou výzkumy pro i proti, záleží potom, čemu budete slepě věřit, protože sám si to nikdo nedokáže zjistit, pokud takový příklad nemá ve svém okolí. Ale tady se zřejmě zasekneme, budeme se opakovat a dostaneme se do slepého místa, takže nejspíš nemá cenu o tom dál diskutovat.