PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Jan Kubalcik

/ #232 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 07:54

#224: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vážený pane,

pokusím se tedy být stručnější...

Vy se k tomu ale stavíte velmi osobně. Já se vyjadřuji velmi obecně. Všimněte si, prosím, že v mých vyjádřeních vůbec nejde o mě. Zatímco Vy považujete za "nefér", že někdo jiný vychovává dítě, zatímco Vy nikoli. Nechápu, proč kladete dané otázky. Je přece správné i přirozené, aby člověk v připadě, že to lze, přispěl k dobrému. Tak je správné se snažit, aby děti z dětských domovů, které jsou právně volné k adopci, skončily v rodinách, aby se děti vůbec mohly narodit a nebyly "lékaři" za spolupráce svých nejbližších, kteří je měli chránit, vražděny... Co se Vás týka, tedy homosexuálních párů obecně, jak jsem řekl: dítě má právo být vychováváno v co nejpřirozenějším prostředí a to je rodina. Nejde o Vás, jde o to dítě... A to jsem chtěl také zdůraznit tím, že v případě, kdy by na sebe tyto věci narazily, by mělo být dítě umístěno přednostně do rodiny, kde se již setká s jinými dětmi - jde o to dítě, ne o ty dospělé, zkuste tuhle optiku, uvidíte věci poněkud odlišně... Přestanete srovnávat, zcela irelevantně, nějaké mladé páry, Vaši spolužačku a nevím co všechno ještě - v daném kontextu to jako argument nemá žádnou váhu. Jde jen o to, co je pro dané dítě přirozenější, lepší. Je to vždy rodina... Bavit se o tom, že někdo "bez přípravy" porodí dítě, je, nezlobte se, nesmyslné. Mimochodem, ono to až tak bez přípravy není - těch 9 měsíců se projeví i na mamince...:-)

Ad slepota... Já jen řekl, že totéž, co jste Vy ve svém předchozím vstupu napsal o homosexualitě, platí i o slepotě. Vy říkáte, že slepota je vada... ale, Vašimi slovy, kdyby to přece byla vada, tak ji "moudrá příroda" dávno vymýtila! A ejhle, vrozená slepota zde stále je... Čili, podle Vás přece slepota vadou být nemůže...

Ad "zamést před vlastním prahem" - Vaší reakci nerozumím. Připadá mi mimoběžná.

Ad rodina... ona není ani tak krize rodiny, jako krize uvažování o rodině... ale to je jiná. Každopádně, homosexuálnové za to, co píšete, určitě nemohou. Ale uzákonění registrovaného partnerství (a následné další vznášené nároky) k tomu samozřejmě přispívají. To je třeab oddělit, a Vy to neděláte... homosexuálové mají v této zemi naprostou svobodu dělat si ve svém soukromí, co se jim zlíbí - to však neznamená, že k tomu musí být schvalovány nějaké zákony. Společnost má privilegované postavení rodiny opatrovat. Je to jeden z mála, ne-li jediný nástroj v rukou společnosti/státu, jak manžele povzbudit k tomu, aby se v případné krizi rodina zachovala. Je nesmyslné se tohoto nástroje zbavovat.

Úspěch dítěte, jak říkáte, je z velké části ve výchově. A nejlepší továrnou na charakter je zkrátka rodina. To, co popisujete, se s dítětem děje až od vyššího věku - v tom nejútlejším je "odkázáno" na rodiče. To ale není to hlavní. Podstatné je, že nemáme co s dětmi experimentovat. Statisticky jsou zkrátka potřeby dítěte, jak aktuální tak pro budoucí život, naplňovány nejlépe v rodině - a bylo by zcela nezodpovědným krokem odklánět praxi od této pravdy. No a na pohlaví rodičů to samozřejmě závisí - rodiče jsou přece vždy otec a matka...

No třeba by chtěli registrované partnerství uzavřít lidé, kteří jsou příbuzní (třeba dědeček a vnuk)... přesné důvody a motivy není třeba řešit - zkrátka se domnívám, že když už takový institut existuje (po mém soudu bychom se bez něj tedy velmi snadno obešli - vše co přináší lze řešit pomocí smluv a občanského práva...), měl by k němu být zcela rovný přístup, stejně jako k možnosti uzavřít jakoukoli jinou smlouvu. Čili byste byl pro, to mě těší.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík