PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Nepřihlášený uživatel

#226

2015-09-22 20:50

Nemám nic proti homosexuálům. Jsem pro, aby každý měl právo na to žít s kým chce, ale nesouhlasím s adopcí dětí pro homosexuály. Znehodnocuje to rodinu. Navíc jsem byla svědkem nečistých praktik, kdy vezmou díte v rodině bez důvodu a daji ho k adopci homosexuálů, kteří díte zneužívali a zanedbávali. Nejsem pro obchod s dětmi. Díte ma právo na své rodiče, případně ma právo na to žít v přirozené rodině.

Nepřihlášený uživatel

#227

2015-09-22 20:52

Děti potřebují ke svému zdravému duševnímu vývoji otce i matku. Potřebují se identifikovat a najít svou úlohu otce nebo matky ve svém životě podle své sexuální identity. Děti, které vyrůstaly u homosexuálních párů byly silně traumatizováni nepřítomností buď otce nebo matky, jak samy svědčily. Homosexuální páry většinou spolu nevydží dlouho kvůli jejich sexuální promiskuitě a děti jsou pak vystaveny dalšímu utrpení. Není žádným tajemstvím, že mnozí homosexuálové jsou i pedofily, kteří zneužívají děti. Rodič je od slova rodit potomstvo, homosexuální páry nejsou svým sexuálním zaměřením schopni naplnit tuto roli.
gnold

#228 Rodina, sexualita, společnost atd.

2015-09-22 22:26

1. Jsem zásadně proti pochodům Pride a jejich prezentování jako pochodů hrdosti. Byl by na místě spíše širším způsobem pojatý pochod tolerance se smířlivým tónem vůči všem liberálním lidem dobré vůle, nejen se zaměřením na sexualitu. Na druhou stranu, byl jsem se podívat na ten "zlý" pochod Prahou, abych věděl, co kritizuji a spíše mi to připomínalo majáles, masopust či podobné slavnosti. Uváděné fotografie jsou tak o něčem jiném, než jsem viděl. Ostatně, i při takové akci platí zákony a případné výtržnictví (absolutní nahota apod.) může být postihováno policií.

2. Zároveň je třeba si uvědomit, že obscénní fotografie lze shromáždit z různých akcí ve společnosti napříč sexualitou. Představme si, kdyby někdo záměrně shromáždil fotografie z upadlého dění ve společnosti a prezentoval takto lidsvo např. mimozemšťanům. Asi byste namítli, že je to zásadně zkreslený obraz o celku. Ostatně, pobavil mne snímek zde uváděný, kde je nějaká dáma s pánem (oba v kůži), prezentováno v galerii jako úkaz homosexuálního úpadku. Zobrazit snímky ze srazu motorkářů, z techno párty či z naturistických akcí a opatřit je komentářem, zda byste jim svěřili výchovu dětí by bylo stejně zavádějící. Adopce musí být vždy proces hlubokého zkoumání vhodnosti, ať již jde o kohokoli.

3. Promiskuita je ve společnosti jako celku v této době zásadně vysoká a není to jen znak homosexuální komunity. S rozvojem informačních technologií a možností lidí se domlouvat (mobily, sociální sítě...) a zároveň i s narůstajícím stresem a rychlostí života zásadně narostla možnost jednorázových či opakovaných záletů "na chvilku", které zůstávají neodhaleny. Stačí si ale např. všimnout webů jako amateri.cz, zakulisi.cz apod a aktivit lidí na nich. Lze také vypozorovat, že významná část tzv. heterosexuální společnosti je schopna realizovat homosexuální jednorázové ulety. Na promiskuitu má pak vliv i míra ukotvení v rodině. Je pravděpodobné, že pár vychovávající děti má často jinou náplň života a tencence k sexuálním záletům klesá, ať se sexuální orientace jakákoli. Na druhou stranu, jak jsem již popsal, neidealizujme si stav celé společnosti ohledně míry nevěr a promiskuity.

4. Nechci volit tendenčí tón, že tradiční rodina je v troskách, že z rodin, kde by to nikdo neřekl, se najednou vyloupnou vraždící děti apod. To je stejně laciné jako vypichovat to špatné, co je u některých homosexuálů. Je to spíše otázka celé společnosti, příčin v nárůstu rychlosti života, nedostatku času, informačních technologiích apod. Na druhou stranu, tradiční rodinu je v takto roztříštěné třeba obohatit o další možnosti fungující výchovy a v podstatě se tak už děje (kdo by např. ve středověku našel pěstonskou péči, sociální programy apod.). Nelze ani vyloučit, že v určitých případech může být fungujícím zázemím a vychovatelem pro dítě např. teta se sousedkou, dva strýčkové nebo homosexuální pár. Kdybychom důsledně trvali na tom, co určila příroda, tak děti se narodily jen biologickým rodičům. Vše je jen o kvalitách jednotlivců a je třeba také vidět delší období, než jen do středověku, kdy např. v antice fungovaly i poměrně odlišné modely rodin. Zkrátka je třeba si uvědomit, že žijeme v době zrychlení vývoje všeho. Možná by v něčem bylo i lépe, kdyby nebyly mobily, internet, časté změny zaměstnání, důraz na efektivitu a rychlost a tolik možností, kdybychom žili tzv. "postaru". Nic z toho už se ale nevrátí a nebude to ani jediná forma rodiny v tzv. tradiční podobě.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-09-22 22:44


stop fašistickým zmrdum

#230 Re:Fašouni z Čech

2015-09-23 06:27

#7: -  

 5 000    odpormných nácků   to je krása  :) ste  odpad společnosti a nezapomente mě smazat  vy hovinkové nuly na urovni nacistických skopčáků  (y)  ze srdíčka vám přeju aby vaše děcka byli homosexuální

Jan Kubacik

#231 Re: Re:Fašouni z Čech

2015-09-23 07:24

#230: stop fašistickým zmrdum - Re:Fašouni z Čech 

:-) Já se naopak domnívám, že by tady tento výkvět kultivovaného projevu lemovaný příkladnou ochotou diskutovat měl být zachován...

Jan Kubalcik

#232 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 07:54

#224: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vážený pane,

pokusím se tedy být stručnější...

Vy se k tomu ale stavíte velmi osobně. Já se vyjadřuji velmi obecně. Všimněte si, prosím, že v mých vyjádřeních vůbec nejde o mě. Zatímco Vy považujete za "nefér", že někdo jiný vychovává dítě, zatímco Vy nikoli. Nechápu, proč kladete dané otázky. Je přece správné i přirozené, aby člověk v připadě, že to lze, přispěl k dobrému. Tak je správné se snažit, aby děti z dětských domovů, které jsou právně volné k adopci, skončily v rodinách, aby se děti vůbec mohly narodit a nebyly "lékaři" za spolupráce svých nejbližších, kteří je měli chránit, vražděny... Co se Vás týka, tedy homosexuálních párů obecně, jak jsem řekl: dítě má právo být vychováváno v co nejpřirozenějším prostředí a to je rodina. Nejde o Vás, jde o to dítě... A to jsem chtěl také zdůraznit tím, že v případě, kdy by na sebe tyto věci narazily, by mělo být dítě umístěno přednostně do rodiny, kde se již setká s jinými dětmi - jde o to dítě, ne o ty dospělé, zkuste tuhle optiku, uvidíte věci poněkud odlišně... Přestanete srovnávat, zcela irelevantně, nějaké mladé páry, Vaši spolužačku a nevím co všechno ještě - v daném kontextu to jako argument nemá žádnou váhu. Jde jen o to, co je pro dané dítě přirozenější, lepší. Je to vždy rodina... Bavit se o tom, že někdo "bez přípravy" porodí dítě, je, nezlobte se, nesmyslné. Mimochodem, ono to až tak bez přípravy není - těch 9 měsíců se projeví i na mamince...:-)

Ad slepota... Já jen řekl, že totéž, co jste Vy ve svém předchozím vstupu napsal o homosexualitě, platí i o slepotě. Vy říkáte, že slepota je vada... ale, Vašimi slovy, kdyby to přece byla vada, tak ji "moudrá příroda" dávno vymýtila! A ejhle, vrozená slepota zde stále je... Čili, podle Vás přece slepota vadou být nemůže...

Ad "zamést před vlastním prahem" - Vaší reakci nerozumím. Připadá mi mimoběžná.

Ad rodina... ona není ani tak krize rodiny, jako krize uvažování o rodině... ale to je jiná. Každopádně, homosexuálnové za to, co píšete, určitě nemohou. Ale uzákonění registrovaného partnerství (a následné další vznášené nároky) k tomu samozřejmě přispívají. To je třeab oddělit, a Vy to neděláte... homosexuálové mají v této zemi naprostou svobodu dělat si ve svém soukromí, co se jim zlíbí - to však neznamená, že k tomu musí být schvalovány nějaké zákony. Společnost má privilegované postavení rodiny opatrovat. Je to jeden z mála, ne-li jediný nástroj v rukou společnosti/státu, jak manžele povzbudit k tomu, aby se v případné krizi rodina zachovala. Je nesmyslné se tohoto nástroje zbavovat.

Úspěch dítěte, jak říkáte, je z velké části ve výchově. A nejlepší továrnou na charakter je zkrátka rodina. To, co popisujete, se s dítětem děje až od vyššího věku - v tom nejútlejším je "odkázáno" na rodiče. To ale není to hlavní. Podstatné je, že nemáme co s dětmi experimentovat. Statisticky jsou zkrátka potřeby dítěte, jak aktuální tak pro budoucí život, naplňovány nejlépe v rodině - a bylo by zcela nezodpovědným krokem odklánět praxi od této pravdy. No a na pohlaví rodičů to samozřejmě závisí - rodiče jsou přece vždy otec a matka...

No třeba by chtěli registrované partnerství uzavřít lidé, kteří jsou příbuzní (třeba dědeček a vnuk)... přesné důvody a motivy není třeba řešit - zkrátka se domnívám, že když už takový institut existuje (po mém soudu bychom se bez něj tedy velmi snadno obešli - vše co přináší lze řešit pomocí smluv a občanského práva...), měl by k němu být zcela rovný přístup, stejně jako k možnosti uzavřít jakoukoli jinou smlouvu. Čili byste byl pro, to mě těší.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-09-23 08:14


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-09-23 09:38


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-09-23 10:19


gorwynt

#236 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 10:37

#232: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Já už opravdu nevím, co k tomu mám napsat. Samozřejmě, že to vztahuji na sebe, protože zobecnit něco tak obšírného nedokážu na celou skupinu tak rozdílných lidí. Dávám tím svůj příklad, možná jsem výjimka ve svém druhu, možná ne. Nejsem promiskuitní, mám stálého partnera už 10 let, nesnáším růžovou, nechodím do barů ani na diskotéky, narodil jsem se v ČR, vystudoval jsem v ČR a pracuju v ČR, taky platím daně, nechovám se jako ženská a nebiju svého partnera. Vím, že jste to explicitně nevyjádřil a nehovořili jsme o tom, ale to jen k tomu zažitému standardu, jak by měl podle většiny lidí (a drtivé většiny zdejších diskutujících) typický gay vypadat. Protože tohle neustálé značkování mi vadí čím dál víc. Z toho, co jsem všechno vyjmenoval, to vypadá, že bych mohl být v pohodě, když jsem takhle slušný a zodpovědný, ale někdy tomu tak není. Snesu toho dost, ale pokud se sejdou takové narážky, pomluvy a pověry na jednom místě, tak je mi to prostě líto a nevím, co mám dělat. Snažím se je proto přesvědčit svým příkladem, což se mi bohužel nedaří a nevím, jestli se mi to kdy podaří.

Znovu napíšu, že na pohlaví rodičů nezáleží. Mohou to být rodiče špatní nebo dobří, stejně jako heterosexuálové. Tak jako není pravidlem, aby heterosexuálové vychovali vždy heterosexuála, tak homosexuálové nemohou vychovat homosexuála. Jsou výzkumy pro i proti, záleží potom, čemu budete slepě věřit, protože sám si to nikdo nedokáže zjistit, pokud takový příklad nemá ve svém okolí. Ale tady se zřejmě zasekneme, budeme se opakovat a dostaneme se do slepého místa, takže nejspíš nemá cenu o tom dál diskutovat.


Nepřihlášený uživatel

#237 Re: Re:Fašouni z Čech

2015-09-23 11:24

#230: stop fašistickým zmrdum - Re:Fašouni z Čech 

 a pak že my jsme "homofóbní"....


Nepřihlášený uživatel

#238 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 11:30

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Můžu mít jednu otázku? Jde Vám na prvním místě o zájem dětí?


Nepřihlášený uživatel

#239

2015-09-23 13:26

Sexuální orientace je vrozená, dítě se nestane homosexuálem jen kvůli rodičům. Důležitá je láska a prostředí skutečného domova. Navíc když je dítě zavřené v ústavu a spí s mnoha dalšími dospívajícími stejného pohlaví, tak je mnohem větší šance homo experimentů.


Nepřihlášený uživatel

#240 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 13:33

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

  Jde Vám na prvním místě skutečně o zájem dětí?

gorwynt

#241 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 13:37

#240: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Samozřejmě. Když budete mít děti Vy, půjde Vám v první řadě o co?

Jinak Vám můžu odpovědět třeba tímto odkazem.

pavel.I.

#242 Re:

2015-09-23 14:01

#6: -  

 Homosexuální páry dokáží vychovat děti lépe, než leckterá tzv.rodina.


Nepřihlášený uživatel

#243

2015-09-23 14:13

Genderovou ideologii považuji za nejhorší ideologií dneška, za jakousi zbraň hromadného ničení. Je to jeden z problémů, který hlodá na kořeni západní kultury. Ženy přestávají být ženami, muži přestávají být muži. Všechno se míchá do jakéhosi odporného guláše, kde všichni bez rozdílu trpí. Pokud i nadále budeme těmto modelům podléhat, tak si nezasloužíme přežít.

Jan Kubalcik

#244 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 15:03

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vážený pane,

ad Váš první odstavec: mě jste přesvědčil... resp. jste mě ani nemusel přesvědčovat... Nemám žádný důvod nevěřit Vašim slovům. Jiný by byl možná statistický pohled - nejde o to, jak "by měl" podle většiny lidí typický gay vypadat, ale jak ve skutečnosti vypadá. Možná je problém také v presentacích typu Prague Pride, které takové představy nemohou neposilovat...

Dále, mohu jen znovu napsat, že na pohlaví rodičů samozřejmě záleží. Rodiče, tedy otec a matka, jsou statisticky nejpřirozenějším místem pro dítě. Nejsou-li "po ruce" biologičtí rodiče (ať již z jakéhokoli důvodu), je třeba sáhnout po modelu, který je tomu nejsprávnějšímu co nejblíže - tedy v případě adopce umožnit dítěti, aby vyrůstalo v rodině. Já sám se neobávám ničeho explicitně, nejsem dětský psycholog, abych zde mohl rozpřádat konkrétní rizika při vývoji, potažmo dospívání dítěte... co hraje roli, co je lepší, co horší, jaké vzory si odnese, atd. atp. Co však vím, že v rodině je toto pro dítě statisticky nastaveno nejlépe. Znovu: respektuji, že jsou rodiny, ve kterých to mají děti těžší, než by to měly, kdyby byly vychovávány nějakým sociálně silným homosexuálním párem... Ale stejně tak opakuji: to není argument, neboť v případě konkrétního k adopci právně volného dítěte k jakkoli sociálně silnému homosexuálnímu páru najdete stejně sociálně silnou rodinu, která dítě ráda uvítá... a za těchto "jinak stejných podmínek" zkrátka má dítě právo, aby bylo v prostředí co nejpřirozenějším, aby nebylo předmětem ani stínu experimentu... Pouze proto, a to by bylo dobré na rovinu říct a přiznat, že to takhle chtějí dospělí...

K tomu slepému místu... Je možné, že máte pravdu, že se skutečne už motáme v kruhu. Ale je-li tomu tak, neměla by být adopce dětí homosexuálním párům umožněna. Důkazní břemeno má vždy nést ten, kdo usiluje o nějakou změnu. A Vy jste, obávám se, svoji kauzu neobhájil - tedy ke změně by nemělo dojít. To je jen podtrženo tím, že podívám-li se na naši debatu zpět, vidím na Vaší straně zejména argumenty typu "proč by to nemělo být?", ale argument typu "proč by to být mělo" nevidím prakticky žádný. To je ovšem málo. Jak říká lorf Falkland: "Není-li nutné měnit, je nutné neměnit."

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík


Nepřihlášený uživatel

#245

2015-09-23 15:08

Vám nejde o zájem dítěte, ale o své vlastní sobecké zájmy a naplnění svých vlastních představ na úkor dětí. Schválením tohoto absurdního zákona si vy přijdete na své, ale obrovské procento jiných dětí bude vystaveno možnosti sexuálního zneužívání. To Vás asi vůbec netrápí. Vaše "láska" je postavená na postoji mám rád, proto tě potřebuji pro uspokojení svých tužeb a potřeb, to je sobeckost a egoismus ne láska, žádný ohled na dítě jen na své potřeby. To může být i v jakémkoliv jiném vztahu - chci tě, protože tě potřebuju pro své uspokojení a naplnění své touhy. Skutečná láska je schopná se mnohem víc obětovat, než přijímat a nevynucovat si své vlastní postoje za každou cenu. Skutečná láska je chci tě, protože se chci pro tebe obětovat, nezajímají mě své touhy a sobecké potřeby. 

Snažíte se nás tady přesvědčit, že právě vy jste tím skutečným vzorem homosexuálního otce, což může být pravda, ale také nemusí, klidně to může být jen falešná hra na city. A i kdybyste vy snad byl tou světlou vyjímkou a spadal do vzácné kategorie vyvolených, tak kvůli vaší individuální potřebě (chtíči), mají být ostatní děti uvrženy např. do těchto vztahů? Viz odkaz:

http://www.petice-adopce.cz/fotogalerie/

Váš postoj není láska, ale sobeckost.

 


Nepřihlášený uživatel

#246

2015-09-23 15:10

Tvrdíte, že LGBT není jen to co je vidět na těch fotografiích, ale podstatné je, že je i to! Že právě LGBT agenda tyto projevy podporuje a finacuje a to nejen u nás, ale i v zahraničí. To, že LGBT agenda má i svoji light tvář (především proto, aby zmanipulovala širokou veřejnost), tak tím mě moc neutěšíte. Islám má také svoji jakousi "umírněnou" tvář, ale víme, že je to jen určitý druh strategie, protože jinak by (ve své radikální podobě) nikdy nemohl zapustit kořeny ve státech, kde je menšinou. LGBT je to stejné jako islám, jen ta brutalita je překládána v jiné formě (sexuální zneužívání, incest, pedofilie apod.). Možná je nějaké nepatrné procento z homosexuální LGBT (i když i o tom silně pochybuji), kteří by byli schopni dítě vychovat po vzoru běžných heterosexuálů, ale jen kvůli těm několika jedincům uvrhneme novou legislativou ostatní většinu dětí do rukou neukojených homosexuálních experimentů?

 


Nepřihlášený uživatel

#247

2015-09-23 15:12

Je to stejné, jako kdyby někdo vyžadoval vyjímku, že trestné není to, že s dvěma promile alkoholu v krvi sednu za volant, na tom přece není nic špatného, když jsem ještě nikoho nezabil, teprve až někoho zabiju, tak jsem přece porušil zákon. Já přece můžu přejet s dvěma promile, tam kam chci a nemusí se nic stát. Takže kvůli těmto světlým vyjímkám otevřu možnost i všem ostatním? Jen proto, aby vyjímky došly k jakémusi pocitu uspokojení? V tom je ta sobeckost, myslíte jen sám na sebe a ostatní jsou vám úplně ukradení. Já bych se teoreticky o tyhle věci a ty děti zajímat nemusel, nejsou přece moje, přesto když vidím ty fotografie, tak mi to není jedno, je mi jich líto a kdo jiný se za ně má postavit, než my dospělí. Oni budou uvrženi do prostředí, které bude považováno za legální, takže se nedoberou vůbec žádného ohledu a práva.

Myslím, že tento článek je dostatečně vypovídající:

Homosexuálové zneužívají děti. Bisexuální rodiče mě znásilňovali a chtěli, abych byla homosexuálem

Mnohé skutečnosti s oblasti homosexuality potvrzuje i Tomáš Bílek:

http://www.petice-adopce.cz/svedectvi

gorwynt

#248 Re:

2015-09-23 17:00

#245: -  

 Sobeckost??

Když budou mít dítě homosexuálové, je to sobeckost. A když budou mít dítě heterosexuálové, tak to sobeckost není?

A o jakém zneužívání to mluvíte? Myslíte to, jak otec znásilňoval svou dceru celé její dětství? Už jen titulky některých novinových článků jsou dost děsivé. Ale Vy něco takového prostě nedokážete pochopit. A možná ani nechcete. Bude lepší, když přestanete zbytečně útočit.

Ano, homosexuálové si uspořádali průvod. No a? Zeptám se znovu a snad konečně dostanu odpověď: myslíte si, že sukničkář, který má každou chvíli jinou milenku, bude chtít vychovávat dítě? Myslíte si, že gay, který každou chvíli střídá partnery, bude taky chtít vychovávat dítě? Prosím, zjistěte si něco o tom, jak se mají děti v heterosexuálních rodinách, kde je otcové bijí a matky krmí moukou, a pak se můžete opřít do gayů a leseb. Do té doby nemá smysl diskutovat.

gorwynt

#249 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 17:09

#244: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pane Kubalčíku, zaplaťpánbůh aspoň za Vás :-), i když s Vámi nesouhlasím, je s Vámi jiná řeč. Sám vidíte, jakým stylem jsou psány příspěvky 245, 246 a 247.

Co se týká v prezentacích té komunity, jasně, objeví se tam jisté excesy, ale z těch 15 000 lidí, které se průvodu zúčastnili, opravdu jako jedinec nemám šanci vidět všechno. Na Letné jsem pak viděl jednoho koženáče. Přiznám se, že sám tomuto způsobu sexu neholduju, nemám ho rád a přijde mi to jako neúcta k partnerovi (různé BDSM praktiky).

Paradoxem je, že si vše špatné myslím o fotbalových fanoušcích. Nelíbí se mi jejich demoliční procházky městem, bitky za přítomnosti široké veřejnosti, jejich usměrňování policií a likvidace stadionu. Co si pak o fanoušcích mám myslet? Je mi jasné, že nejsou všichni stejní, ale takhle to prostě předkládají média. A ta posilují mou představu o fanoušcích jako o méněcenných ubožácích s IQ 45.


Nepřihlášený uživatel

#250 Re: Re:

2015-09-23 18:25

#248: gorwynt - Re:  

 Procento promiskuity a tím pádem samozřejmě i možnost zneužívání je mnohonásobně vyšší u homosexuálů než u heterosexuálních svazků. Je to jako nebe a dudy. 

O tom svědčí jednak mnohé studie, včetně této

a mimo jiné i homosexuálové kteří tento život žili, např.

Michal Glatze 

Josef Demjan