PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

gorwynt

#236 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 10:37

#232: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Já už opravdu nevím, co k tomu mám napsat. Samozřejmě, že to vztahuji na sebe, protože zobecnit něco tak obšírného nedokážu na celou skupinu tak rozdílných lidí. Dávám tím svůj příklad, možná jsem výjimka ve svém druhu, možná ne. Nejsem promiskuitní, mám stálého partnera už 10 let, nesnáším růžovou, nechodím do barů ani na diskotéky, narodil jsem se v ČR, vystudoval jsem v ČR a pracuju v ČR, taky platím daně, nechovám se jako ženská a nebiju svého partnera. Vím, že jste to explicitně nevyjádřil a nehovořili jsme o tom, ale to jen k tomu zažitému standardu, jak by měl podle většiny lidí (a drtivé většiny zdejších diskutujících) typický gay vypadat. Protože tohle neustálé značkování mi vadí čím dál víc. Z toho, co jsem všechno vyjmenoval, to vypadá, že bych mohl být v pohodě, když jsem takhle slušný a zodpovědný, ale někdy tomu tak není. Snesu toho dost, ale pokud se sejdou takové narážky, pomluvy a pověry na jednom místě, tak je mi to prostě líto a nevím, co mám dělat. Snažím se je proto přesvědčit svým příkladem, což se mi bohužel nedaří a nevím, jestli se mi to kdy podaří.

Znovu napíšu, že na pohlaví rodičů nezáleží. Mohou to být rodiče špatní nebo dobří, stejně jako heterosexuálové. Tak jako není pravidlem, aby heterosexuálové vychovali vždy heterosexuála, tak homosexuálové nemohou vychovat homosexuála. Jsou výzkumy pro i proti, záleží potom, čemu budete slepě věřit, protože sám si to nikdo nedokáže zjistit, pokud takový příklad nemá ve svém okolí. Ale tady se zřejmě zasekneme, budeme se opakovat a dostaneme se do slepého místa, takže nejspíš nemá cenu o tom dál diskutovat.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#238 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 11:30:37

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Můžu mít jednu otázku? Jde Vám na prvním místě o zájem dětí?


Nepřihlášený uživatel

#240 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 13:33:27

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

  Jde Vám na prvním místě skutečně o zájem dětí?

Jan Kubalcik

#244 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-23 15:03:16

#236: gorwynt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vážený pane,

ad Váš první odstavec: mě jste přesvědčil... resp. jste mě ani nemusel přesvědčovat... Nemám žádný důvod nevěřit Vašim slovům. Jiný by byl možná statistický pohled - nejde o to, jak "by měl" podle většiny lidí typický gay vypadat, ale jak ve skutečnosti vypadá. Možná je problém také v presentacích typu Prague Pride, které takové představy nemohou neposilovat...

Dále, mohu jen znovu napsat, že na pohlaví rodičů samozřejmě záleží. Rodiče, tedy otec a matka, jsou statisticky nejpřirozenějším místem pro dítě. Nejsou-li "po ruce" biologičtí rodiče (ať již z jakéhokoli důvodu), je třeba sáhnout po modelu, který je tomu nejsprávnějšímu co nejblíže - tedy v případě adopce umožnit dítěti, aby vyrůstalo v rodině. Já sám se neobávám ničeho explicitně, nejsem dětský psycholog, abych zde mohl rozpřádat konkrétní rizika při vývoji, potažmo dospívání dítěte... co hraje roli, co je lepší, co horší, jaké vzory si odnese, atd. atp. Co však vím, že v rodině je toto pro dítě statisticky nastaveno nejlépe. Znovu: respektuji, že jsou rodiny, ve kterých to mají děti těžší, než by to měly, kdyby byly vychovávány nějakým sociálně silným homosexuálním párem... Ale stejně tak opakuji: to není argument, neboť v případě konkrétního k adopci právně volného dítěte k jakkoli sociálně silnému homosexuálnímu páru najdete stejně sociálně silnou rodinu, která dítě ráda uvítá... a za těchto "jinak stejných podmínek" zkrátka má dítě právo, aby bylo v prostředí co nejpřirozenějším, aby nebylo předmětem ani stínu experimentu... Pouze proto, a to by bylo dobré na rovinu říct a přiznat, že to takhle chtějí dospělí...

K tomu slepému místu... Je možné, že máte pravdu, že se skutečne už motáme v kruhu. Ale je-li tomu tak, neměla by být adopce dětí homosexuálním párům umožněna. Důkazní břemeno má vždy nést ten, kdo usiluje o nějakou změnu. A Vy jste, obávám se, svoji kauzu neobhájil - tedy ke změně by nemělo dojít. To je jen podtrženo tím, že podívám-li se na naši debatu zpět, vidím na Vaší straně zejména argumenty typu "proč by to nemělo být?", ale argument typu "proč by to být mělo" nevidím prakticky žádný. To je ovšem málo. Jak říká lorf Falkland: "Není-li nutné měnit, je nutné neměnit."

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík