Zákaz norování

Quoted post

zelený pandulák

#272 Re: Re: norování

2015-05-02 15:33

#271: liška - Re: norování  

 Tak u vás jsou lišky asi více ochočené. U mě v revíru je to samí pejskaři co má volně puštěného psa. Samozřejmě bez jakékoliv kontrol a výcviku. Takže na jakkoliv povel nic pes si dělá co chce. (NE KAŽDÝ ALE VĚTŠINA PEJSKAŘŮ ANO) A proto u nás lišky vylézají s krytu opatrně. Jo a k tem slepicím. Vy asi obcházíte všechny sousedy určitě jste jedna velká rodina. Tak 100% víte že nikomu slepice nemizejí že !!!! A nejedná se jen o vzteklinu. Vzteklina je díky velké části MYSLIVCŮ od roku 2008 vymýcena v ČR. Teď se u nás rozmáhá prašivina. Pícnin používáme jako přírodní dokrmování zvěře. Za nízké stavy zvěře z velké části mohou zemědělci. Poté auta, pytláci a to co zbude o to se dělíme (myslivci) s vetšinou (prašivýma) liškami.

Odpovědi

liška

#273 Re: Re: Re: norování

2015-05-02 20:09:40

#272: zelený pandulák - Re: Re: norování  

 Na pejskaře platí vysvětlit ,co volně puštěný pes může způsobit a myslivecká stráž. Tu má každý spolek.

Slepice nikomu nechybí, jen asi před měsícem jednu chytil jestřáb. Opakuju, jsem z vesnice. Máme tu obecní rozhlas ( naše nudící se důchodce, prodejnu potravin a hospodu , takže víte každý den všechno) .

Vzteklina - souhlasím, že není díky myslivcům, kteří zodpovědně prováděli vakcinaci. Ale to, že když bude hodně lišek, bude zase vzteklina( jak tu někdo psal) je nesmysl.  Prašivinu dostane většinou oslabený jedinec, ale v žádném případě to není díky liškám. Tu může přenášek jakékoliv kožešinové zvíře. ( Podle čeho jste poznali, že je u vás prašivina? Ptám se vážně, zajímá mě to)

Tím, co děláte při sklizni pícnin jsem myslela to, jestli vám zemědělci včas hlásí kde budou sekat a jestli dodržují to, že nesmí do pole vjíždět po okraji ( jak to dělali celý život a diví se, proč to najednou nesmí) , ale pokud je to možné, středem, aby zvěž vyháněli a ne ji do pole zaháněli. Taky musí ze zákona používat plašičky ( ty nikdo z nich nemá), ale netuším, jestli jsou něco platné. A myslivci mají projít před sekáním pole ( louku) a zvěř zvednout.  Zákon o sklizni § 10.