Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování

liška

#251 Re: Re: norování

2015-04-28 20:43

#247: Myslivec ČR - Re: norování  

 Ty se jdi raději ozvířatech něco naučit. Lidi, vidte to? Myslivci. Proč vám vadí jezevec? Živí se hmyzem, dešťovkami, hraboši, vejci, semeny, houbami, kořínky, občas i zdechlinou – je všežravec


Nepřihlášený uživatel

#252

2015-04-29 11:10

Je to sprosté zvěrstvo...všem vzít licenci
Petice

#253 Ubožáci

2015-04-29 15:10

Lidičky, zamyslete se nad sebou! To o co se tady pokoušíte je bezpředmětný. Neuvědomujete si, že když se liška a ostatní zvěř nebude tlumit vrátí se zpět vzteklina a v mnohem těžší formě než byla kdybysi...UVĚDOMUJETE SI TO??? Zamyslete se. Myslivost znáte z rychlíku. Vidíte jen to, co dá někdo na internet v praxi nikdo z vás myslivost nezná. Myslivost a její tradice tu byli než nějací odporní vegani. Tohle to je do nebe volající...použijte mozek, jestli nějaký máte!?


Nepřihlášený uživatel

#254 Re: Ubožáci

2015-04-29 18:27

#253: Petice - Ubožáci 

 Tady se neusiluje o zákaz lovu lišek, ale o zákaz norování mláďat s matkami. Zlepšete porozumnění textu. Nemůžete vědět, co kdo zná. Nechápu, proč tu tolik lidí píše, že ostatní myslivosti nerozumí, když nikdo z nich je nezná v reálu a opravdu nemůže vědět o co se zajímá nebo kolik toho o čem ví. Příroda tu byla dřív než lidé a ještě dřív než nějací odporní vraždící myslivci. Vegani jsou ti, kteří milují zvířata a možná by ani žádní nebyli, kdyby měli lidi mozek a nesnažili se zabít, vyhubit a zničit na co přijdou. Mozek by měli používat obvzlášť myslivci a jim podobní. Ať neloví králíky a zajíce, pak budou mít lišky potravu a nebude je třeba regulovat. Ať myslivci přestanou v zimě přikmovat zvěř, když si pak stěžují jak je všechno přemnožený a musí to postřílet. Všechna blbost určitě není jen na straně milovníků zvířat a odpůrců střílení, v mysliveckých řadách se s ní taky rozhodně nešetří.

zelený pandulák

#255 norování

2015-04-29 18:37

#249: - Re: norování  

Ano zažil jsem prašivou lišku. Není to nic přejemného a obzvlášť pokud to má váš pes a přenese to na vás. Ano všechna zvířata mohou přenášet choroby. Ale liška jich přenáší řekl bych více než je zdrávo. A můžete mi říci jak jinak než (zabíjením) ulovením jakýmkoliv způsobem je chcete tlumit. Vy budete chodit po celé ČR a hledat lišky a každou zvlášť léčit ???? Neřekl bych!!! Člověk si muže kdykoliv dojít k doktorovi. To že zemědělci postřikam ničí zajíce a další zvířata to je jiná otázka.

Vážený pane tento způsob lovu norování je starý jako myslivost samotná. Neřekl bych že je na něm něco špatného. Záleží na uhlu pohledu. A na provedení lovu norování.


Nepřihlášený uživatel

#256

2015-04-30 08:53

Mláďata by nikdy neměla být zabíjena. Pokud chcete snížit populaci lišek,dosaďte přirozeného predátora do lesů. Krom toho nepochopim,jak se někdo může beztrestně prezentovat na fotografiích se zabitými mláďaty s jejich matkou. je to pohrdání přírody,života, i smrti.

Nepřihlášený uživatel

#257

2015-04-30 10:57

zbytečné týrání zvířat, to se může líbit jen sadistům

Nepřihlášený uživatel

#258 Re: norování

2015-04-30 11:45

#255: zelený pandulák - norování  

 Stejně jako můžete potkat choroby přenášejícího toulavého psa můžete potkat i nemocnou lišku. Vymlouvat se na choroby je blbost, všechna zvířata mohou něco přenášet, ale taky nemusí. Mám pocit, že život lišek považujete za méněcenný oproti ostatním zvířatům. Lišky mají stejné právo žít jako jakékoli jiné zvíře a není fér rozhodovat za ni, jestli bude nebo nebude žít. Zkuste se vcítit do liščího kožichu, ony nejsou žádné hloupé a nemocné potvory působící jen škodu. Mají své životy a není fér jim je brát jen proto, že 'škodí lidem', lidi také škodí přírodě a nikdo je kvůli tomu nezabíjí. Je možná pravda, že se mohou přemnožit, ale to může jakékoli zvíře. Kontrolují myslivci stavy lišek, aby věděli kolik jich mohou zabít nebo prostě bezmyšlenkovitě chodí a vraždí lišky na potkání? Neříkejte mi laskavě, že lišky se zabíjíjen protože přenáší nemoce. Lišky se běžně střílí, podle statistik je to jedno z myslivci nejčastěji loveným zvířetem, takže pochybuju, že je potřeba i norovat.

Norování není potřebné, očividně slouží je k pobavení myslivců, kteří na něj nedají dopustit. Ovšem to, že je něco staré neznamená, že je to správné. Je otroctví správné? Je totiž pomalu staré jako lidstvo samotné. Člověk, který si myslí, že norování (obzvlášť malých mláďat s matkami) je správné, je neempatický a vyžívající se v bolesti jiných. 

PS: nejsem muž ;)


Nepřihlášený uživatel

#259 Re: Re: Ubožáci

2015-04-30 15:29

#254: - Re: Ubožáci

Ať neloví králiky a zajíce-to myslíte vážně? Vždyť drobná zvěř není a málo které sdružení je loví. 

Tohle je opravdu směšný. 


Nepřihlášený uživatel

#260

2015-04-30 17:08

Nedávno jsem byla v záchranné stanici pro divoká zvířata, par takových lišek tam bylo. Byl to nehezký pohled na jejich zranění a ještě horší byly příběhy jejich životů.
Myslive ČR

#261 Re: norování

2015-04-30 19:27

#255: zelený pandulák - norování  

 Někteří lide nemaji ponětí jak to funguje a plantají tady milion pojmu dohromady....... tento spor už je tady léta ale jednalo se o trenovaní psu na norovaní. O to se jednalo. A nikdy se netyrali zvířata hlavně ne u myslivců...... A u nás je zajícu habaděj. tak nevím kdo tu co vzpomínal že zajici u nas nejsou. 

zelený pandulák

#262 Re: Re: norování

2015-05-01 10:28

#258: - Re: norování  

 Vážena Paní nebo slečno tato debata by byla na dlouho a nejlépe osobní rozhovor. (Jinak bych vám (ne)přál aby jste se někdy setkala s prašivou nebo vzteklou liškou.) Možná by jste změnila názor. 


Nepřihlášený uživatel

#263

2015-05-01 16:46

Rzeknę NIE! Stop norowaniu! Myśliwi do łopaty!

Nepřihlášený uživatel

#264 Re: Re: norování

2015-05-01 18:07

#261: Myslive ČR - Re: norování  

 Jeden myslivec tu píše, že zajíců je málo, jiný že habaděj. Na to, že ostatní nevědí jak to funguje se to tu velmi málo lidí snaží vysvětlit. Obhájci nesmyslných vražd tady jen vykřikují, jak tomu nikdo nerozumí, ale místo toho, aby to ostatním objasnili jen hází špínu na lišky a obhajují své činění nemocemi, které lišky přenáší. Nejspíš máte velmi zvláštní představu o tpm, co je to týrání zvířat, protože kdykoli kdy zvíře před smrtí (nebo i jindy) trpí, je to týrání a říkat, že vystresovaná liška vyhnaná z nory a mnohdy potrhaná psem je v pořádku a netrpí je jako snažit se někomu vsugerovat, že Země je placatá. Návrh petice zakazuje všechno norování, jak trénink pro psy, tak zabíjení zvířat kvůli "regulaci".


Nepřihlášený uživatel

#265 Re: Re: Re: norování

2015-05-01 18:11

#262: zelený pandulák - Re: Re: norování  

 Prašivou lišku bych rozhodně potkat nechtěla, ale zatím ae mi nepoštěstilo potkat ani zdravou lišku. pPochybuju, že existuje něco, co by mě přesvědčilo, že kruté a zbytečné zabíjení zvířat je v pořádku.


Nepřihlášený uživatel

#266 Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-01 20:02

#265: - Re: Re: Re: norování  

 No a to je právě ono kolik lidí co je proti norování někdy viděli lišku v přírodě kolik z nich vidělo liščí noru a kolik se někdy zůčastnilo norování ale budou tady plácat nesmysly


Nepřihlášený uživatel

#267 Re: Re: Re: norování

2015-05-01 20:07

#264: - Re: Re: norování  

 No chovatelé potkanů by měli sepsat petici proti deratizaci a jakémukoli hubení potkanů vždyť je maj jako své mazlíčky a jsou tak roztomilá zvířátka.Proč by se měli regulovat jejich stavy

liška

#268 Re: Re: norování

2015-05-01 20:26

#261: Myslive ČR - Re: norování  

 Myslivci jsou svatí. Oni jen krmí, chodí na brigády a vůbec na těch videích a fotkách nejsou. To jsou učitě převlečení antimyslivci, kteří je chtějí jen očernit.

Co to tu plácáte za blbosti? Když se tady tak obhajujete, proč ty zmetky, kteří se tímhle týráním baví, nevyhodíte ze spolků? Proč je mezi sebou trpíte? Na snížení liščí populace bohatě stačí si vyjít na louku a počkat si na ně. Ale to je moc časově náročné. A liška se nedá sežrat  A trénovat psa na kočkách , to taky není týrání? U nás to dělají tak, že dají cizí kočku do pytle a vypustí ji uprostřed louky, aby neměla kam utéct. Prý když se pes nebojí kočky, nebojí se pak ani lišky.  Bohužel nemám žádný důkaz který bych mohla dát na policii.


Nepřihlášený uživatel

#269

2015-05-01 22:24

Nepodporujeme nasili zvrhlosti uchylnych lidskych tvoru ukajeni se zabijenim jinych Zivocichu nerovnomernymi zbranemi
zelený pandulák

#270 norování

2015-05-02 05:07

#265: - Re: Re: Re: norování  

 Liška je strašně opatrná na to aby ji člověk mohl zahlédnout. Nebo dokonce pozorovat musí byt hodně opatrný na veškeré šustění. A k vašemu přesvědčování jestli ano nebo ne norování. Měla by jste si zjistit některé podrobnosti ohledně lišek. A to ne že jedna  paní povídala ale z praxe. Poté můžete někde kázat co je trápení (norování) a co je nutné zlo.

liška

#271 Re: norování

2015-05-02 13:13

#270: zelený pandulák - norování  

 Lžete. Lišky pozoruju téměř každý den u nás na louce u lesa. Je tam samec a samice. Myškují tam každý podvečer. Další rodina je na druhé straně vsi.

U nás má hodně lidí slepice a lišky tu jsou, ale nikomu se nic neztratí. Stačí každý večer zavřít kurník. A vzteklou lišku jsem viděla před hodně lety. Opravdu to nebylo nic příjemného, ale díky vakcinaci se u nás vzteklina už hodně let nevyskytla.

A mám jednu otázku. Co děláte u vás při sklizni pícnin? To co máte, nebo nízké stavy srnčí a zaječí zvěře raději svedete na lišky?

zelený pandulák

#272 Re: Re: norování

2015-05-02 15:33

#271: liška - Re: norování  

 Tak u vás jsou lišky asi více ochočené. U mě v revíru je to samí pejskaři co má volně puštěného psa. Samozřejmě bez jakékoliv kontrol a výcviku. Takže na jakkoliv povel nic pes si dělá co chce. (NE KAŽDÝ ALE VĚTŠINA PEJSKAŘŮ ANO) A proto u nás lišky vylézají s krytu opatrně. Jo a k tem slepicím. Vy asi obcházíte všechny sousedy určitě jste jedna velká rodina. Tak 100% víte že nikomu slepice nemizejí že !!!! A nejedná se jen o vzteklinu. Vzteklina je díky velké části MYSLIVCŮ od roku 2008 vymýcena v ČR. Teď se u nás rozmáhá prašivina. Pícnin používáme jako přírodní dokrmování zvěře. Za nízké stavy zvěře z velké části mohou zemědělci. Poté auta, pytláci a to co zbude o to se dělíme (myslivci) s vetšinou (prašivýma) liškami.

liška

#273 Re: Re: Re: norování

2015-05-02 20:09

#272: zelený pandulák - Re: Re: norování  

 Na pejskaře platí vysvětlit ,co volně puštěný pes může způsobit a myslivecká stráž. Tu má každý spolek.

Slepice nikomu nechybí, jen asi před měsícem jednu chytil jestřáb. Opakuju, jsem z vesnice. Máme tu obecní rozhlas ( naše nudící se důchodce, prodejnu potravin a hospodu , takže víte každý den všechno) .

Vzteklina - souhlasím, že není díky myslivcům, kteří zodpovědně prováděli vakcinaci. Ale to, že když bude hodně lišek, bude zase vzteklina( jak tu někdo psal) je nesmysl.  Prašivinu dostane většinou oslabený jedinec, ale v žádném případě to není díky liškám. Tu může přenášek jakékoliv kožešinové zvíře. ( Podle čeho jste poznali, že je u vás prašivina? Ptám se vážně, zajímá mě to)

Tím, co děláte při sklizni pícnin jsem myslela to, jestli vám zemědělci včas hlásí kde budou sekat a jestli dodržují to, že nesmí do pole vjíždět po okraji ( jak to dělali celý život a diví se, proč to najednou nesmí) , ale pokud je to možné, středem, aby zvěž vyháněli a ne ji do pole zaháněli. Taky musí ze zákona používat plašičky ( ty nikdo z nich nemá), ale netuším, jestli jsou něco platné. A myslivci mají projít před sekáním pole ( louku) a zvěř zvednout.  Zákon o sklizni § 10.


Nepřihlášený uživatel

#274

2015-05-03 04:11

Nesouhlasím s týráním zvířat.

Nepřihlášený uživatel

#275 Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 09:50

#266: - Re: Re: Re: Re: norování  

 Když jsem neviděla lišku v přírodě tak to automaticky znamená, že o nich noc nevím a nemůžu být proti norování? Taky jsem nikdy nebyla v Africe a neviděla tam slona, ale jsem proti jejich zabíjení pro slonovinu. Nikdo, kdo to má v hlavě v pořádku by se dobrovolně neúčastnil norování a já nejsem vyjímkou. Stačí mi fotky, nemusím se dívat jak lišky trpí naživo. Norování nikdy nebude v pořádku, vždy tam bude utrpení, stres a nespravedlivá smrt, tím, že to tu budete opěvovat a odpůrce tohoto brutálního činění shazovat nic nezměníte.