svetlo pro sluknovsko

Quoted post

B

#15 Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-08 20:35

Nechápu, proč vše vzniklo. Romové jsou lidé jako každý jiný. Chce jíst, mít vše co k životu potřebuje. Proč se mají bát lidí, kteří toto vše mají. Romové mají opravdu problém najít práci. Nikdo je nechce zaměstnat. Vím o čem mluvím. Zaměstnavatel nechce zaměstnat ani lidi, kteří mají příjmení podobné romskému. Důvodem je, že bílý zaměstnanci odmítají pracovat s Romy. takže ti, kteří poukazují za nezaměstnanost Romů nesou vinu. Chci jen říct, že bílá rasa si myslí, že je nadřazená. Přitom jsou mnohem horší než tmavá rasa.zajímavé je, že pokud se do romské rodiny dostane bílý, tak se jí drží jak klíště neboť zde se teprve naučí jak si vážit rodiny a mít pocit, že má opravdovou rodinu. Naučí se vážit si toho co má a mít respekt ke staršímu. Toto však nikoho nezajímá. Nezná mentalitu Romů. Pokud by ji znali myslím, že by Romy viděli jinak a přestali by je vidět jako méněcenné lidi. Chci se zeptat p. Kohouta proč od něj odešla jeho manželka/přítelkyně/. Prý to byla Romka a odešla od něj s Romem. Pravděpodobně se p. Kohout cítí méněcenně když si ho dovolila opustit Romka. Asi je uražen a možná proto je aktérem demonstrace.Kdo ví???

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-08 23:29:04


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-09 14:29:47

E

#40 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-10 18:16:41

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč Přemýšlím jaký je rozdíl mezi nimi a námi...

bíla rasa je nadřazená...?Já je neokrádam a přesto nás několikrát vykradli...jen se vysmívali...co nám uděláš no.....Práci nemaj ani bílí,natož matky s dětma...o takové taky neni zájem a chodí sńad krást a nebo přepadávat?....Mnohdy berou samoživitelky soc.dávky a přesto děti nekradou,chodí do školy atd...Když bílí ukradne nebo cokoli udělá,bílí se většinou od takového distancuje a oni?Brání ho a podporujou..ještě mu pomůžou....Kde je rozdíl..? V okolí tu žije hodně cikánů a když k něčemu dojde drží při sobě jako vši na zvířeti...nikdo neřekne je to špatně co jsi udělal,nepošle ho to vrátit,nepotrestá ho za to..Špatný je ten ,kdo se jim připletl do cesty a nebo měl něco co chtěli.Kdysi jsem měla kamarádku  to byla romka,nebyla bohatá,ale slušná,poctivá a kamarádská...neokradla a když děti něco vyvedli co neměli,potrestala je-vychovávala je!Kdybych potřebovala-pomohla a já jim.Dokázala se cikánum postavit,když neměli pravdu.....a takových je poskromnu-bohužel.Ona zemřela  a o dětech neslyším že by kradli,přepadávali..To neni rasizmus..ale hněv... jen se za něj schováváte..ctíte rodinu..? Včem ? Kdo víc ukradne nebo má doma víc gaunerů?Odsuzuji bílé i černé-bez rozdílu,jen mi ti bílí méně ublížuji,ačkoliv  jich tu žije víc...A  s Kohoutem taky nesouhlasím,jen si vyřizuje účty-je to ostuda ale s demonstracemi souhlasím,musí se  na všechny stejným metrem a pokud si to všichni v hlavě nesrovnaj,pak se nemohou divit co se děje.Je to múj názor ,zkušenost a nikoho nemám v úmyslu urážet,jen reaguji na rozdíly


Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 16:13:46

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč

Osobně jsem byl přítomen v jedné firmě, kam přišlo asi 8 Romů vě věku 16-20let, jejich mluvčí prohlásil, my nechceme práci, jen razítko pro pracák, abychom dostali dávky. Takže vina není jen na jedné straně.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-13 13:05:41

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč 

 ...prosím opatrně s výroky "bílá rasa si myslí, že je nadřazená.Při tom jsou mnohem horší než tmavá rasa"...to totiž smrdí rasismem úplně stejně !!!...pokud máme vnímat lidi bez rozdílu barvy, pak se takových řečí vyvarujme..VŠICHNI!!!