svetlo pro sluknovsko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno svetlo pro sluknovsko

Filip Šimonovský
Rumburk

#51 Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 15:28

#49: kismet - Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Díky za reakci. Možná byste mohl napsat konkrétněji, jaký má Vaše práce dopad na výběžek. To bych byl rád. A pak, dkyž si dovolím za paní Lampovou mluvit, její aktivita spolu s námi ostatními proti rasismu a násilí nemá v žádném případě za cíl nějak se zviditelnit a uspět v nějakých volbách. O to vůbec nejde. Možná se jí zeptejte, třeba osobně, ona Vám jistě odpoví, pokud to bude slušný rozhovor.

Agentura Pondělí tu dělá obrovský kus práce a soustředí se především na lidi s handicapem a jim pomáhá. Nemůže dělat přirozeně vše, co bychom tady ve výběžku potřebovali, ale to je asi jasné. Přesto to jistě nebrání, aby třeba paní Lampová, či kdokoli jiný, podpořil nějakou dobrou věc, třeba vystoupení proti rasismu.


Nepřihlášený uživatel

#52 Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 15:54

#51: Filip Šimonovský - Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Podpořím boj proti některému nešvaru zapálením svíčky ? Utržením jablka ? Nepodpořím. Nic nevyřeším. Nutno pátrat po příčinách a tyto řešit. Samosebou vedle řešení akutních následků.

V petici je i tvrzení "...s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky". Které neziskové organizace to jsou ? Co v minulosti dělali a udělali ?  Je touto neziskovou institucí právě Agentura pondělí ?

 


Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 16:13

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč

Osobně jsem byl přítomen v jedné firmě, kam přišlo asi 8 Romů vě věku 16-20let, jejich mluvčí prohlásil, my nechceme práci, jen razítko pro pracák, abychom dostali dávky. Takže vina není jen na jedné straně.


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 17:15

#53: - Re: Popřemýšlejte co děláte a proč 

 Ja tohle viděla mnohokrát a u bilých též.Plno lidi je na pracáku a přitom mají bokem práci a nebo kradou auta a podobné činnosti.Mám za tohle teda též nenávidět všechny lidi co jsou na pracáku?Trošku divný přistup.Ale kdo chce psa bít vždycky si hul najde.


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 17:16

Filip Šimonovský
Rumburk

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 17:38

#52: - Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Rasismus není "nešvar", vážený/á, udělejte si pořádek v pojmech. Zapálením svíčky či utržením jablka uděláte hodně, ani byste nevěřil/a. Ale vy skutečně nevěříte. Vás to třeba vybudilo k psaní spousty slov na tomto webu.

Filip Šimonovský

PS: máte nějaké jméno, nebo se raději schováváte se svými jasnými názory v anonymitě?

Miroslav Řebíček

#57 Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 19:20

#52: - Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Dobrý den.

Kromě již zmíněné Agentury Pondělí bych zmínil určitě Oblastní charita Rumburk, Rytmus o.s., Kostka Krásná Lípa, Poradna pro lidská práva, Farní charita Litoměřice, Probační a mediační služba, Charitní sdružení Děčín.

To vše jsou organizace, které profesionálně pracují v této oblasti na Šluknovsku.

S pozdravem Miroslav Řebíček

 

P.S.: K Monice Lampové

Monika Lampová podle několika rozhovorů, které jsem s ní vedl nehodlá kandidovat v žádných z nadcházejících voleb. Což já osobně považuji za škodu.


Nepřihlášený uživatel

#58

2011-09-12 21:56

Děkuji za vaši iniciativu, podporuji vás a myslím na vás v modlitbě.
Alena

Nepřihlášený uživatel

#59 oubalová Kostánová,toto je velice krásný a otevřený dopis.Souhlasím s vámi a děkuji za tento příspěv

2011-09-12 22:36

Jindra Vavruška

#60 Jindra Vavruška

2011-09-13 07:52

Zdravím všechny diskutující. Před asi dvěma dny jsem zde vznesl dotaz, zda by mi někdo mohl upřesnit smysl petice. Není mi to totiž úplně jasné z jejího textu. Taky jsem se zeptal, jestli je účelem petice nastolení pořádku, tzn. aby pachatelé přepadení skončili ve vězení (cítím potřebu zdůrazňovat, že pachatelé jakýchkoliv přepadení). Ptám se proto, že předvádění speciálních jednotek nepovažuji za standardní činnost policie, která směřovala k tomuto výsledku (a prosím místní, aby se k tomu vyjádřili, protože v TV se to nedozvím).
Naivně jsem si myslel, že mi někdo odpoví. Ale jak listuji diskusí, svůj dotaz zde nevidím.
Takže si dovolím se zeptat ještě jednou - co je cílem petice, zda se shoduje s mým názorem (potom se k ní rád připojím) a ještě dodám dotaz, zda je tady zavedena cenzura nepohodlných názorů.
Děkuji,
Jindřich Vavruška, Praha 9
kismet

#61 Re: Jindra Vavruška

2011-09-13 08:56

#60: Jindra Vavruška - Jindra Vavruška

Viz mé komentáře - petice vyjadřuje názor obyvatel na situaci, jejich touhu po klidném žití. Jenže nic nezmůže. Možná tak písemná petice podepisovaná na náměstí třeba Rumburku s žádostí o posílení pěších policejních hlídek a (s tisíci podpisy) předaná patřičným institucím, to by byla jiná.

 

kismet

#62 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-13 09:02

#56: Filip Šimonovský - Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

<citace> "Ale vy skutečně nevěříte"</citace>

Jsem silně věříci člověk. Velmi pravděpodobně se ale neshodneme na obsahu toho slova.


Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re: Jindra Vavruška

2011-09-13 09:39

#48: - Re: Jindra Vavruška

Díky za odpověď :) konečně tomu rozumím a naprosto s Vámi souhlasím.

Podle mě byste měli mít na nějakém blogu denní monitoring situace. Pro nás odjinud je to opravdu nepřehledné (mluvím teď za sebe). Tzv. masmédia podle mě vůbec neplní svou funkci. Jednak mi chybí ten pohled "pořádek a spravedlnost" (aby se lupiči dostali kam patří a jestli se s tím něco dělá), a co se týká rasistických demonstrací, stejně se ve zprávách o nich moc nevyznám. Hodně se to zobecňuje, takže informační hodnota je potom víceméně nulová.

Mimochodem, v novinách jsem se dočetl, že místní se přidali k pochodu DSSS, a v jiných zase, že se nepřidali. Ve zprávách chybí více podrobností. Podle mě to nikdo jiný než místňáci není schopen zpravodajsky pokrýt.

Tak tolik pohled z Prahy a držím Vám palce, abyste si tam co nejdřív dokázali zjednat pořádek a klid (pro všechny).

Jindra Vavruška

Jindra Vavruška

#64 Šlo by to trochu rozvést, prosím?

2011-09-13 09:44

>> Vyzýváme ke koncepčnímu, dlouhodobému a nenásilnému řešení sociální situace a ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky. <<

Jak si to konkrétně představujete? Čeho konkrétně chcete dosáhnout (co se má stát v důsledku petice, co se dneska stát nemůže)? Moc tomu nerozumím... Promiňte.

JV

Nepřihlášený uživatel

#65

2011-09-13 10:32

Hlavně aby policie stála na té správné straně. Můj vnuk má podobné zkušenosti s přepadením a krádeží ze strany cikánů.

Nepřihlášený uživatel

#66 Re: Re: kvá kvá kvá

2011-09-13 10:34

#32: - Re: kvá kvá kvá 

 Souhlasím!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-13 11:01

#53: - Re: Popřemýšlejte co děláte a proč 

 Tento systém byl nastaven ihned po revoluci. Mám s tímto velké zkušenosti. Pracuji s Romy asi 22 let. Každý kdo se vyzná v  soc. zákonech ne jenom Romové, využívají tento systém. Není se co divit. Když má pracovat za minim. mzdu a ještě neví jestli ji dostane, tak je pak nutné přemýšlet o tom co je výhodnější. Jestli jisté peníze od státu a nebo nejisté peníze od soukromníků. Každý z nás má jiné zkušenosti. Nikoho se nezastávám. jen konstatuji, že Romové jsou zvýhodněni pouze z důvodu, že mají více dětí . Na základě toho, že se naučili žít s pocitem méněcennosti , využívají jen toho co dostanou a na co mají ze zákona nárok. Nic víc navíc nedostanou. Zákony platí pro každého stejně. Dostaneš to, na co máš nárok. Může to vyzkoušet každý. Mám zkušenost, že manželky velkopodnikatelů jsou rozvedeny jen z důvodu, aby pobraly soc. dávky a přídavky na děti.  Znám takové dvě a nejsou to romky. Manžel podnikatel a aby jim neubylo tak využívají soc. systém stejně jako romové. Jenže s tím rozdílem, že podnikatel okrádá stát na daních a ještě tím, že jejich manželky/ naoko rozvedené/  pobírají neoprávněně ty dávky, na které by jako vdané neměly nárok. A to je všude. Není rozdílu mezi Romy a neromy.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-13 13:05

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč 

 ...prosím opatrně s výroky "bílá rasa si myslí, že je nadřazená.Při tom jsou mnohem horší než tmavá rasa"...to totiž smrdí rasismem úplně stejně !!!...pokud máme vnímat lidi bez rozdílu barvy, pak se takových řečí vyvarujme..VŠICHNI!!!


Nepřihlášený uživatel

#69

2011-09-13 14:44

ačkoliv bydlím daleko není mi jedno co se děje na Šluknovsku a proto podpořím jakekoliv akce proti nepříspusobivým

Nepřihlášený uživatel

#70

2011-09-13 19:28

Situace na Šluknovsku je velice složitá, stejně jako každá, týkající se soužití lidí více národností. Domnívám se, že problém nelze vyřešit snadnou kritikou a levným úsudkem. Ani si nejsem jist, jestli ho pomůže řešit petice, ke které jsem se připojil. Je to problém dlouhých desetiletí a stejně tak dlouho bude trvat, než se něco málo změní. Ovšem jen za takových okolností, že se do jeho řešení zapojí nemalé týmy odborníků a jejich pozornost se setká s dobrou vůlí všech zúčastněných. Nevím ovšem, jestli spíše nezavládne skepse...
B.

#71

2011-09-13 21:31

Lidé by si měli přemýšlet proč jsou agresivní a vybíjí si agresivitu na Romech. Myslím, že je to situací ve státě. Nejsou peníze na nic. Vysocepostavení lidé jsou za vodou. Většině z nich zákony nic neříkají a jdou si pouze za svými penězi. Obyčejní lidé škudlí a nemají pomalu ani na chleba. Myslím, že to, co se tady děje je věc těch nahoře. Lidé jsou naštvaní a nechají se snadno zmanipulovat a svůj vztek si vybíjí na Romech. Proč nejdou na vládu? Kdyby nebylo Romů tak nevím komu by se mstili? Za to, jak se vyvíjí situace v zemi Romové nemůžou.Oni spíše potřebují pomocnou ruku a ne agresi.

Nepřihlášený uživatel

#73

2011-09-14 00:28

Nesouhlasím s tím, co se nyní děje, a nemůžu jinak než podepsat tuto petici

Nepřihlášený uživatel

#74 Re: kde to např. umí

2011-09-14 09:14

#72: - kde to např. umí

Ale jděte... Komunikace mezi občany a institucemi ještě neodstraňuje příčiny kriminality a o tu v petici jde. Viz citace:

"Cílem občanského sdružení Společně k bezpečí je zlepšit komunikaci a spolupráci mezi občany a institucemi veřejné a státní správy a podpořit jejich partnerství na místní úrovni.

Společně k bezpečí usiluje o zvyšování účasti občanů na řešení problémů na místní úrovni a rozhodování o nich a podporu vzniku partnerství mezi občany, samosprávou, státní správou, podniky, školami, nevládními organizacemi a místními občanskými aktivitami při řešení komunálních problémů, které se týkají především oblasti bezpečnosti, prevence kriminality a sociálních věcí."


Nepřihlášený uživatel

#75 kdo je bez viny

2011-09-14 09:50

Jsem pro důsledné potrestání každé násilnosti, zlodějiny, přestupku.
Jen se musím zamýšlet kam mizí ty stovky ukradených sekaček, autorádií, zahradního náčiní všeho druhu, kam mizí ty ukradené nově vysazené stromky, pískovcové zídky, trámy a cihly z rozebraných budov.
... a tak nemůžu hodit tím kamenem, taky si cihlu, sekačku, kamna raději koupím za polovic bez úvah jestli někomu nechybí. Mám o čem přemýšlet.
Podepisuji, díky!