svetlo pro sluknovsko

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 16:13

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč

Osobně jsem byl přítomen v jedné firmě, kam přišlo asi 8 Romů vě věku 16-20let, jejich mluvčí prohlásil, my nechceme práci, jen razítko pro pracák, abychom dostali dávky. Takže vina není jen na jedné straně.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-12 17:15:48

#53: - Re: Popřemýšlejte co děláte a proč 

 Ja tohle viděla mnohokrát a u bilých též.Plno lidi je na pracáku a přitom mají bokem práci a nebo kradou auta a podobné činnosti.Mám za tohle teda též nenávidět všechny lidi co jsou na pracáku?Trošku divný přistup.Ale kdo chce psa bít vždycky si hul najde.


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-13 11:01:02

#53: - Re: Popřemýšlejte co děláte a proč 

 Tento systém byl nastaven ihned po revoluci. Mám s tímto velké zkušenosti. Pracuji s Romy asi 22 let. Každý kdo se vyzná v  soc. zákonech ne jenom Romové, využívají tento systém. Není se co divit. Když má pracovat za minim. mzdu a ještě neví jestli ji dostane, tak je pak nutné přemýšlet o tom co je výhodnější. Jestli jisté peníze od státu a nebo nejisté peníze od soukromníků. Každý z nás má jiné zkušenosti. Nikoho se nezastávám. jen konstatuji, že Romové jsou zvýhodněni pouze z důvodu, že mají více dětí . Na základě toho, že se naučili žít s pocitem méněcennosti , využívají jen toho co dostanou a na co mají ze zákona nárok. Nic víc navíc nedostanou. Zákony platí pro každého stejně. Dostaneš to, na co máš nárok. Může to vyzkoušet každý. Mám zkušenost, že manželky velkopodnikatelů jsou rozvedeny jen z důvodu, aby pobraly soc. dávky a přídavky na děti.  Znám takové dvě a nejsou to romky. Manžel podnikatel a aby jim neubylo tak využívají soc. systém stejně jako romové. Jenže s tím rozdílem, že podnikatel okrádá stát na daních a ještě tím, že jejich manželky/ naoko rozvedené/  pobírají neoprávněně ty dávky, na které by jako vdané neměly nárok. A to je všude. Není rozdílu mezi Romy a neromy.