MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel

#8659 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 09:28

#8603: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tedy předně, o jaké to mluvíte smyčce proboha. Národní hranice států nejsou žádnou smyčkou, kdo brání Rusku, aby se začlenilo do otevřeného prostoru civilizovaného světa? Proč by Rus nemohl bez víz a kontrol na hranicích cestovat po celé Euroasii a my všichni Evropané také?

Tady odpovím a není to jen můj názor, musel by mít nejdříve ten Rus vládu, která ctí Mezinárodní právo a demokracii a nesměl by, tak jako Vy mluvit o smyčkách kolem sebe, které si vytváří sám, a to svým flagrantním porušováním Mezinárodního práva. Nesměl by tento Rus uvažovat jako bolševík, který vstoupí jen na tu zemi, kterou okupuje, nebo historicky vlastní, když už dávno začal na světě proces racionálního a logického bourání národních hranic na základě pevného partnerství desítek národů...

Zužování "ruského prostoru" (je šílený výraz totožný s omezováním jeho expanze a imperiálního kolonialismu) nezapříčinilo, nýbrž jen zpomaluje NATO. To se jen vzpamatovává kromě Pobaltí i zbytek národů, které Rusi od bolševocké revoluce po Leninsku a Stalinsku "zabrali" po Říjnu 1917, a to hlava nehlava.

Lidé, jako jste Vy a jako jsem já, kteří žijí v Bělorusku, na Ukrajině, v Grůzii a jinde poblíž Velké Rusi, mají své sny. Pokud v nich nefiguruje Putin a Rusko, ani se jim nedivím, já ještě nezapoměl, co je to být ve sféře zájmů SSSR a na své sny, které se mi už jako dospělému, tátovi od rodiny, před 25 lety splnily.

Jen ten, kdo zapoměl už za dvě desetiletí může jen stěží pochopit, co prožívají desítky milionů lidí, stejně chytrých, pracovitých a rozumných, jako my v ČR, na východ od nás, kde je Rusko "utahováno imeprialistickou smyčkou"...

Z předchozí myšlenky též vyplývají všechny konsekvence a závěry ke Krymu, východní Ukrajině, Gruzii, Abcházii, Osetii, ČEČNĚ i tomu, kde stojíme nyní my, ČR a EU.

Nemohu za to, že to přímo v ČR, součásti EU a NATO, kromě pana Zemana popírá bezostyšně i významná (asi až miliony) menšina lidí v této zemi a z toho mě mrazí. Bylo by šílené vracet se dějinně zase zpět, směrem k Rusku, když kdokoli s mozkem v hlavě směřuje právě opačně, cožpak to není z postojů na kusy trhané Ukrajiny a hlasů Ukrajinců zřetelně...

...dost jasné???

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#8674 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 10:05:28

#8659: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vy si opravdu myslíte, že otevření hranic, pohyb  bez víz a kontrol na hranicích bylo uskutečněno kvůli nám abychom prý mohli cestovat a dosud jste nepřišel a zřejmě dluoho ještě neobjevíte, pokud někdy vůbec, že se toto stalo kvuli mezinárodním korporacím a vůbec ne kvůli nám malým lidem a také kvůli multikulti národnostnímu i náboženskému, tedy za účelém likvidace kulturního bohatství jednotlivých národů a umožnilo volný příliv západních zvrhlosti, satanismu, arabizace Evropy?

A až Vy stejně jako mnozí konečně pochopí, co je to být ve sféře zájmů Spojených statů bude přílíš pozdě, bohužel kvůli takovým pro nás všechny!!


Nepřihlášený uživatel

#8688 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 10:21:52

#8659: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

  Vy si říkáte kdo má rozum v hlavě a na kusy trhaná Ukraina? A s tímto rozumem vůbec nevíte o řádění fašistů a banderovců na Ukraině, anebo to dokonce schvalujete a s vaším rozumem v hlavě vůbec nevíte o tom, ze USA vynaložily 5 miliard dolarů na podvrat Ukrainy a další skutečnosti? Před 25 léty to bylo opravdu moc špatné nikdo totíž nemohl rozkrádat stát, nebylo bezdomovců, stát byl soběstačný a bez dluhů, zatímco dnes máme banánový stát s bilionovými dluhy, to je opravdu lepší, hlavně, že nemáme komunisty, a mimochodem jsou dnes jediní nezkorumpovaní.

A za těch špatných komunistů kdo chtěl cestoval, já jsem npř. procestovala mnoho i západních uzemí a také jsme na to měli, zatímco dnes ne.

Co ještě je třeba aby takoví prozřeli dříve než bude přílíš pozdě?!

Svarun

#8816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:05:11

#8659: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vládu, která ctí mezinárodní právo? To beru jako opravdu hodně nepovedený vtip. Nevím nevím, kdo si okupuje jakou zemi se mu zlíbí a klidně i bez mandátu OSN. Kdo se neštítí balamutit svět výmysly o zbraních hromadného ničení, které se nikdy nenašly, aby ospravedlnil svoji agresi, kdo se od WW2 účastnil desítek vojenských operací a nese podíl na svržení tolika nepohodlných režimů v banánových republikách, aby mohl obratem dosadit svoje loutkové a pomohl tak rozlézat svému kapitálu jako rakovině celým světem. Tak nějak teď nevím, kdo má stále nutkání kecat všem kulturám po celém světě a má tendenci všechny poučovat a všude prosazovat tu svoji jedinou správnou demokracii. „Expanze a imperiálního kolonialismu“ To jste docela vystihl jestřábí politiku USA za poslední století. Jedu prstem po globusu a děsí mě, že pomalu nemohu najít zemi, kde by se vojensky neangažovaly. Jo pardon, jimi dosazení či podporovaní diktátoři (Batista, Pinochet, Noriega, Somoza, Suharto a spol.) jsou ti demokratičtí, jen ti co, se jim nechtějí klanět, jsou ti zlí. Máme plnou hubu lidských práv, ale jen tam, kde se nám to hodí. Pevného partnerství desítek národů? Jestli jste si nevšiml, tak ke stejnému názoru dospělo i Rusko, z tohoto důvodu vznikl Euroasijský ekonomický svaz, BRICS, Šanghajská organizace pro spolupráci. Uveďte, kolik zemí vojensky okupovalo Rusko a kolik USA/NATO, poněkud nepoměr. Mě zase mrazí, kolik lidí si tohle  všechno neuvědomuje a neustále tady papouškuje ty zaběhlé fráze, protože se to v mainstreamu nedozví a aby si hledali nezávislé zdroje nebo z druhé strany a udělali si tak komplexní náhled na věc, jsou příliš líní. Ono je lepší, když jim to někdo přežvýká, je to rozhodně pohodlnější. Takže važte slova, než vypotíte takový nesmysl.

Rusko je rozvíjející se trh a především země bohatá na suroviny. Dokud byl u moci notorik Jelcin, pod jehož taktovkou se Rusko dokonale rozkradlo zkolonizovalo dravými západními kapitalisty a díky tomu upadlo do hluboké recese, bylo vše v pořádku,kdežto Putin, který utnul "porevolučním" oligarchům tipec a klíčové sektory průmyslu znárodnil, čímž zachránil Rusko od totálního bankrotu, se stal nepřítelem číslo jedna, začal si diktovat podmínky a to si nesmí nikdo dovolit. Proto se hodí jakýkoliv disent k podpoře a vůbec nevadí, že to jsou špinavé děvky jako Pussy riot, které svoji nechutnost a ubohost mnohokrát předvedly. Opravdu nemám žádné iluze o svobodě slova v Rusku a osudu kritiků Putinovy politiky, ale jeho politika má pozitivní výsledky, to se o té Jelcinově říci nedalo. Navíc se Putin těší oblibě pro politiky u nás na západě nevídané.

Zato geopolitická cesta do rekta vámi vychvalované EU, která zlikvidovala náš veškerý průmysl a udělala si z nás jen kolonii svých oligopolů a levné odbytiště pro svoji nadprodukci, je pro nás vážně výhra. Tahle naše pohádka o evropským snu bude stát ještě hodně, viz. Euroval. A mluvit po Lisabonské smlouvě o nějaké národní demokracii je směšné. Tohle hrubé podkopání suverenity jednotlivých států a stoupající centralizace v Bruselu, dušení nesmyslnými směrnicemi a kvótami, miliony imigrantů, jejichž práva převyšují práva domácích obyvatel, klepající na dveře, náš národ pohltí mnohem rychleji než čtyři desítky let trvajícího vazalství Moskvě. Samozřejmě, že z masmédií se nic takového nedočteme, media u nás mají zakázáno pomlouvat praktiky vysněného ráje EU a říci na cech Ruska cokoliv lichotivého, všichni se předhánějí v tom, jak ho co nejvíce pošpinit, aby se zavděčili svým donátorům a když nedej bože někdo Rusku začne podkuřovat, roztrhne se kolem toho hysterie jako teď kolem Zemana.

Ono je současné Rusko (narozdíl od naší dekadentní společnosti v trvalém morálně kulturním úpadku, libující si ve všemožných LGBT deviacích) konzervativní země. Zvolilo si takový směr a my mu do toho nemáme co kafrat Jak to, že Bursíkovi, Kocábovi, Pehemu, Štětinovi, Uhlovi a podobným psům štvavé protiruské propagandy tolik neleží na srdci nepoměrně brutálnější diktátorské režimy v Arabském světě, v Africe, proč tolik nebojují za práva utlačovaných Kurdů, Koptů, syrských křesťanů a jiných ostrakizovaných menšin, copak ty nemají svoje práva na důstojný život? Jak to, že tak zarytě mlčí? Ale že je v Rusku zakázaná otevřená propagace homosexuality (tedy žádné tvrdé perzekuce, jen zákaz gay pride a jiných oplzlostí, s čímž nelze nesouhlasit, zvláště pokud tady člověk moralizuje nad pár vulgarismy vytrženými z kontextu), z toho se mohou zvencnout. Já vím, na tom nelze nahnat tak cenný politický kredit, Rusko je pro lidskoprávní aktivisty zlatý důl. Takže tady neblijte tu vaši snůšku nesmyslů a polopravd,. Možná zdejší médii zmanipulované, značně podjaté a logikou příliš nepolíbené osazenstvo vám tyhle nesmysly žere, ale tady jste hodně narazil.