MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Ivan (český)

#8655 Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe

2014-11-09 09:12

Předně bych chtěl pozdravit všechny autentické komentátory, kteří sem píší opravdu upřímně a jen za sebe to co si skutečně myslí. Myslím všechny, bez ohledu na to zda jsou pro výzvu a smysl této petice a nebo proti. Ve vztahu k petici mám sám celkem jasně vyhraněný postoj, kdo dočte můj příspěvek do konce asi celkem snadno uhodne který ze dvou.

Díval jsem se v průběhu posledních pěti dnů namátkou na komentáře sem vepsané a čím dál víc jsem kroutil hlavou, a to jak nad částí komentářů vyznívyjících ve prospěch záměru petice, tak nad částí komentářů vyznívajících opačně. Až jsem došel k následující úvaze; teprve o něco později jsem si vybavil nedávné varování české instituce BIS.

Pročítání komentářů mne dovedlo až k úvaze jak by si měla počínat organizovaná zájmová skupina (inteligentní a s propracovanými postupy, tedy nebezpečná), která jde cílevědomně za svým, přičemž její cíle jsou natolik nemravné, že je nelze veřejně odhalit a proto musí jednat "nenápadně", tedy především asi formou manipulace veřejným míněním. V situaci, kdy se ve veřejném prostoru zájmové země začne dít něco, co ohrožuje jejich plány: např. reakce veřejnosti spojená s peticí. Myslím že by mohli postupovat též s využitím těchto pravidel:

1.  Neplést se do toho dokud je záležitost jen okrajového významu (účast veřejnosti je zanedbatelná, v případě petice: dosáhla jen pár tisíc podpisů); třeba to samo skončí bez reálného ohrožení zájmové skupiny

2.  Poškozovat veřejnou aktivitu (např. petici) a to tím více, čím má větší ohlas. Musí to ale vypadat jako součást spontánní reakce veřejnosti. Tedy např.:

a.  očernit iniciátory petice (jsou to "kavárenští povaleči", ...) způsobem který může aspoň u části veřejnosti zabrat

b.  vytvořit obraz nepřítele (např., je-li petice namířena proti jednotlivé osobě, pak házet vymyšlenou špínu na veřejně známého oponenta této osoby; to je účinné, každý má nějaké slabší stránky - i celkově velmi slušná a kvalitní osoba, a jde-li o veřejně známou osobu pak každý postřehl alespoň jednu její slabší stránku a jednodušší lidé pak snadno uvěří v reálnost vymyšlených lží)

c.  diskreditovat skupinu řadových podporovatelů petice; nejlépe asi vkládáním "komentářů" které vypadají že je napsal podporovatel petice, jejich formulace je ale odpudivá a naznačuje "pokleslost pisatele"; např., jde-li o petici která napadá m.j. vulgaritu osoby proti které je petice namířena, pak se především nabízí sepsat co nejvíce vulgární či jinak pokleslé texty oněch vymyšleých podporovatelů petice

d. generovat umělé komentáře odpůrců petice, které jsou psány kultivovaně a nebo alespoň ne vulgárně či jinak hloupě a poklesle.

Nemyslím si že by byly všechny podporující avšak např. vulgární příspěvky uměle vložené konspirační skupinou a ani si nemyslím že by měly stejný původ všechny příspěvky odmítající cíl pohnutky a záměr petice. O významné přítomnosti uměle manipulujících komentářů vložených úzkou zájmovou skupinou ale po přečtení dlouhé řady komentářů nemám žádné pochyby. Upozornění BIS na stále vzrůstající aktivitu tajných služeb východních velmocí tomu odpovídá. Česká republika je (v tomto ohledu bohužel) velmi důležitá oblast - střed Evropy; historie to dokládá mnoha případy (naposledy okupace 1939, okupace 1968).

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#8661 Re: Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe

2014-11-09 09:31:34

#8655: Ivan (český) - Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe 

 Bravurně napsáno.   Prosím o opakované vložení příspěvku. Byl bych nerad, kdyby zapadl. 

Roman Skácel

#8667 Re: Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe

2014-11-09 09:54:00

#8655: Ivan (český) - Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe 

 Tohle mi zní velmi konspirativně, ale uznávám, že po delší době je zde opět příspěvek k opravdovému zamyšlení a ucelená tématika, kterou rozumní lidé na této diskuzi asi rádi podrobněji proberou.

Je zde k zamyšlení, proč nejsou vulgárnosti mazány hned a proč není povinností, aby se lidé u svých příspěvků též autorizovali, nejméně celým svým jménem a příjmením. Této podbných, tedy zcela open, diskuzí už je na netu jen poskrovnu. Taky jsem ale zaregistroval, že jeden diskutijící dostal BAN, ovšem díky dynamické IP se zase vracel a "třídně" zde bojoval hrdinně dále. Je mi ale jasné, že administrovat tuto diskuzi musí být tytánské dílo...

Na starně druhé se tak můžeme dovědět všichni mnohem přesněji i to, jaké typy lidí prezidenta podporují, nebo i odmítají. Škoda, že se nedovíme většinou z jejich příspěvků i proč mají konkrétní názor.

Snad proto, abychom si na to snadno odpověděli sami, když nejdůležitější je, co si z diskuze odeneseme my samotní.

A na závěr se přiznám, že jsem už dlouho nezažil tak velké množství diskutujících bez valné zkušenosti s problematikou internetové diskuze, jako je zde, z čehož usuzuji, že jsou přítomni většinou lidé, kteří přišli Petice podpořit, něco jednou až párkrát písnou a zmizí.

Pokud ale chvíli zůstanou, je jejich schopnost zůstat u tématu a nepřejít do osobní roviny téměž nulová, prakticky se pak vždy střetnou a vzájemně urážejí...

 

Barb

#8676 Re: Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe

2014-11-09 10:08:09

#8655: Ivan (český) - Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe 

Moc dobře napsáno. Také se přimlouvám za opakování tohoto příspěvku.

Možná by stálo za zmínku, PROČ se tak prezident chová. Je dost zkušený v technologii moci, než aby některá tvrzení jen "plácal" díky viróze nebo podobným vlivům - viz také Rusko, Čína, Tibet, Ukrajina, ... Nemusí například splácet účty za dluhy skrz LUKOIL ...?

Takže je situace mnohem vážnější, než kdyby byl "jenom" opilec a to ostatní.

Ale porovnáním obou peticí na těchto stránkách (pro a proti Zemanovi) není náš národ na tom zdaleka tak zle, jak se některé příspěvky snaží popisovat. Jen to potvrzuje bod 2 a všechny jeho podbody v tomto příspěvku.

 

Frederick Santer, padouch II. kategorie

#8739 Re: Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe

2014-11-09 12:51:02

#8655: Ivan (český) - Zdravím všechny kdo píší upřímně a za sebe 

Skvělý komentář, vskutku, jen škoda, že se snažíte "nenápadněte" naznačit, že ti, kdo tu píší falešné komentáře jsou hlavně a především ti zlí zemanovci, rusofilové a antikarlovci :-) Aby tomu nebylo naopak a autorem nenávstných a vulgárních komentářů od fanoušků prezidenta jste nebyl vy a vaši agenti kolegové (to myslím jako žert, stihomamem na rozdíl od jiných netrpím), a tímto komentářem chcete hodit vinu za to, co tu sám děláte, na ty druhé, kteří mají odlišný názor od toho vašeho. To je velmi promyšlené a zákeřné, sám bych na to nepřišel :-)

Nenapadá mě jediný důvod, proč by se kdokoliv snažil ovlivnit diskuzi pod neplatnou peticí, a proč by to dělal příznivec Zemana nebo jeho volič, když k tomu nemá naprosto žádný důvod. Zeman byl zvolen prezidentem, prezidentem je a bude, a žádná petice, ani diskuze, na tom nic nezmění. Tak proč by se takovou peticí nebo diskuzí vůbec zabývali? To příznivici Zemanova protikandidáta a Zemanovi odpůrci žijí v naději, že tato petice či diskuze něco změní, oni mají důvody se takovýchto diskuzí účastnit a případně je ovlivňovat. Jediným měřítkem oblíbenosti politika a jediným výzkumem veřejného mínění, která se můžou brát vážně, jsou volby. V těch Zeman uspěl. Protikandidát nikoliv. Nejsou to Zemanovi příznivci či voliči, kdo chtějí změnu, nemají proto ani příliš důvodů ovlivňovat mínění či diskuze, což se o "těch druhých" říci nedá.

Pokud jde o vulgaritu a agresi v komentářích, pak to nebyli příznivci Zemana před volbou prezidenta, kdo vystupoval na facebooku, na int. diskuzích, a dokonce v reálném světě, militatntně a agresivně (skoro to vypadalo, že Zemanovi voliči neexistují, jak byli zticha), byli to skoro vždy příznivci Zemanova protikandidáta. Že by KGB a agenti z Ruska měli tolik času, aby psali stovky antizemanovských nenávistných komentářů do diskuzí na nejrůznějších serverech (kde se lze často zaregistrovat jen pod pravou identitou), facebooku (totéž, skutečná identita, fotky, přátelé) a navíc se ještě v podobě omladiny infiltrovali do davu, kde pak agitují za svého Karla? Vyloučit to samozřejmě nemůžeme, ale taková představa hraničí s paranoiou. Zde už chybí jen Aštar Šeran a reptiliáni.

S přáním hezké dne se loučí Frederick Santer, padouch II. kategorie (krycí jméno), agent KGB a GRU, brigádně vypomáhající v CIA.