Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Jirka

#343 s demogratem si již začínáme rozumět :-)

2014-11-07 17:45

#339: Demograt - problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání

Nuže dobrá, pane demograte. Takže jsme si vyjasnili, že i-netové petice nejsou skutečnými peticemi, ale jen vyjádřením názoru a vyjádřit názor je dovoleno. Já jsem tedy svým podpisem pod jinou petici (než je tato) vyjádřil názor, že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu.

Ale dovolte mi ještě jednu poznámku. Budu psát sám za sebe. Není pravda, že já (a mnoho jiných)  jsme se, jak vy píšete, "nesmířili s tím, jak většina zvolila". Já (a se mnou mnoho jiných) jsem se celkem klidně smířil s levicovou vládou, kterou jsem nevolil, ale která vzešla z voleb. Tu vládu já bez problému uznávám. Ovšem konání Miloše Zemana je natolik pobuřující, že se s ním smířit nemohu. Ale buďte klidný. Určitě kvůli tomu nebudu organizovat puč :-)

 

Odpovědi

Demograt

#344 Re: s demogratem si již začínáme rozumět :-)

2014-11-07 18:00:27

#343: Jirka - s demogratem si již začínáme rozumět :-) 

 Ne, nikoliv, opět špatně. Pokud je tzv. petice pouze peticí na vyjádření podpory, pak je skutečně možné takovou petici brát jako vyjádření podpory (jak také jinak, když jde o vyjádření podpory, že).

Poku je ovšem tzv. petize výzvou k abdikaci, nejde o vyjádření názoru, podpory nebo čehokoliv jiného, ale o výzvku k abdikaci.

Co je na tom k nepochopení?

 

"že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu."

Ale to lžete, Výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, aby prezident odstoupil. To je výzva k abdikaci. Výzva. K abdikaci. Výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, kdyby prezident odstoupil. Je v tom rozdíl. Velký.

 

"Budu psát sám za sebe. Není pravda, že já (a mnoho jiných)  jsme se, jak vy píšete, "nesmířili s tím, jak většina zvolila"."

Sice chcete psát za sebe, ale hned v další větě píšete i za jiné. Opravdu má takováto diskuze smysl?

A ano, je pravda, že se mnozí nesmířili s tím, že nevyhrál jejich oblíbenec, já takové znám hned tři osobně a od asi pěti jsem takový názor četl na internetu, což potvrzuje má slova, že se s tím nesmířili.

 

"Ovšem konání Miloše Zemana je natolik pobuřující, že se s ním smířit nemohu."

Nesmiřujte, na to máte právo. Já se zase nesmířím s výzvami, které jsou na hraně na zákona a se samozvanci, kteří by chtěli zpochybňovat demokratické volby, protože výzva k abdikaci na základě petice, která nesplňuje zákonné požadavky, se jako zpochybňování dá brát. A z diskuze u tzv. petice je zřejmé, že ne všichni se smíří jen s vyjádřením názoru, a nejraději by rozhodli o tom, kdo bude prezidentem, v ulicích.