Petice za podporu Miloše Zemana

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za podporu Miloše Zemana


Nepřihlášený uživatel

#326 Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:32

#324: Demograt - Re: demograt si plete pojmy 

 Přesně tak, vzpomínám na inernetovou petici  na podporu pana Lessyho proti Kalouskovi. Nikomu to nestálo ani za zmínku,a bylo tam několik tisíc podpisů. Na internetu se může podepsat kdokoliv včetně dětí.

Demograt

#327 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:37

#326: - Re: Re: demograt si plete pojmy 

Jistě, může. Na internetu taky může kdokoliv napsat, že se některé historické události nestaly, a porušuje tím nejspíš zákon. A v tomto případě jsou výzvy či nerespektování demokratických voleb ukázkou nerespektování demokracie, a možná i porušením zákona (to ať posoudí jiní). Opravdu vám připadá snaha o svrhnutí prezidenta demontrací a online peticí, pod kterou se může podepsat kdokoliv třeba padesátkrát, jako demokratický postup? Mně to tak nepřipadá, a hrozím se doby, kdy budou tito lidé prosazovat své pojetí "demokracie" v ulicích tak, jak to plánují 17. listopadu.

Demograt

#328 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:39

#326: - Re: Re: demograt si plete pojmy 

 Omlouvám se, z citace jsem nepoznal, že reagujete na můj komentář.

Obsah přesto platí a je adresován všem pseudodemokratům.


Nepřihlášený uživatel

#329

2014-11-07 16:41

Miloš Zeman je nejlepší president po sametu.Věřím,že pravda zvítězí.
Demograt

#330 Re:

2014-11-07 16:42

#329: -  

 Nejen pravda, ale i láska. Na tu nesmíme zapomínat, obzvláště v této době, kdy je jí mezi lidmi tak málo.


Nepřihlášený uživatel

#331 Re: Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:45

#328: Demograt - Re: Re: Re: demograt si plete pojmy 

 V pohodě. Oni se ti "demokrati" krásně odkopají sami. Volbu uznáváme, jen když se nám výsledek líbí.Jinak budem hulákat, že M.Zeman není můj prezident. Demokracie je rozhodování většiny, tak byl dlouho např. M.Kalousek ministrem který rozhodoval i o mých daních, a mohlo se mi to stokrát nelíbit, bylo to prostě tak.

Přeju hezký večer.  Martina.

Jirka

#332 Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:47

#324: Demograt - Pojmy si pletete vy, protože kritika a výzva k abdikaci demokraticky zvoleného prezidenta na základě neplatné petice nejsou jedno a totéž. Petiční právo je možná základní demokratická vymoženost, ale pokud se aplikuje bez opory v zákoně, je to canc papíru, v případě pochybné online petice jen webová stránka, která nemá žádnou relevanci.

Pane demograte, petice je prostě vyjádření názoru občanů. Kdokoliv to tak cítí, smí říci nahlas "pane prezidente, nelíbí se nám, co děláte, měl byste odstoupit". Upřímně řečeno, asi nikdo vážně neočekává, že to Zeman doopravdy udělá. Ale na tom vyjádření není nic nedemokratického. Mimochodem, čím je ta petice "neplatná" a "pochybná" ? Teď si uvědomuji, že jsme v diskuzi u petice na podporu Zemana :-) Tak ta je podle vás taky "neplatná" a "pochybná" ?

Demograt

#333 Re: Re: Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:48

#331: - Re: Re: Re: Re: demograt si plete pojmy 

Přesně tak. Jsem rád, že pojem "demokracie" chápe a skutečným demokratem je někdo, komu nečiní problém se vyjádřit jasně, srozumitelně a jako člověk na úrovni, což je u tábora pseudodemokratů často (což neznamená vždy, aby mě někdo nenapadl, že si pletu pojmy) problém.

 

Též přeji krásný večer, M.


Nepřihlášený uživatel

#334

2014-11-07 16:54

kdo chce psa bít tak si hul vždycky najde pan president řekl otevřeně tak jak bych to řekl i já oni někteří prostě nemohou překousnout že nevyhrál kníže pán
Demograt

#335 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:57

#332: Jirka - Re: Re: demograt si plete pojmy 

Ne, petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. Co je tak těžkého na tom pochopit?

A protože taková výzva nemá oporu v zákoně (o tom, že tato online petice není skutečnou peticí, ale jen parodií, rozvádět nebudu), nemá žádnou, ale naprosto žádnou hodnotu, a protože k petici se v dikuzi petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona, v každém případě je to ukázka nerespektování demokratické volby a nerespektování Ústavy, protože se dožadují něčeho, co Ústava nepřipouští.

Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná, protože se pod ní může podepsat padesát lidi a vytvořit dojem tisícihlavého davu. Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát. Na rozdíl od petice, který vyzývá prezidenta k abdikaci, důvody jsem již uvedl. Kritizovat prezidenta či vyjdářit názor je samozřejmě zcela legitimní, o tom jsem se nikdy nepřel a přít nebudu.

Demograt

#336 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 17:04

#332: Jirka - Re: Re: demograt si plete pojmy 

" Ale na tom vyjádření není nic nedemokratického."

Nedemokratické je už jen to, že někdo požaduje odstoupení někoho z funkce, do které byl demokraticky zvolen na určité období. Nedemokratické je také to, že něko chce odvolávat prezidenta pro důvody, které Ústava nezná, tím pádem nerespektují Ústavu a dělají si z ní trhací kalendář. Je to podobné jako kdyby po volbách do PS přišla skupina lidí s tím, že se jim nelíbí desítka poslanců strany XYZ, protože koktají, šišlají, usínají v PS při práci, a chtěli by těchto deset poslanců odvolat, přestože těchto deset poslanců bylo zvoleno legitimně při demokratických volbách. To by to tu za chvíli vypadalo. Každý měsíc nová petice či demonstrace, protože do PS, Senátu či do zastupitelstev byl zvolen někdo, koho já nerespektuji, tak budu dělat vše pro to, abych ho vyhnal. Demokracie nepsočívá jen v samotné volbě, ale také v respektování volby většiny, i když se mi její volba nemusí líbit.

Demograt

#337

2014-11-07 17:06

"protože koktají, šišlají, usínají v PS při práci"

Tím jsem nemyslel nikoho konkrétního, takoví lidé v PS snad nejsou, tak hluboko jsme ještě neklesli.

Jirka

#338 demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:09

#335: Demograt -petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. ...petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona ... každá online pseudopetice je pochybná,

Velmi zajímavé, pane demograte.

K vašemu 1. odstavci - ano, já tímto vyzývám prezidenta Miloše Zemana k odstoupení z prezidentské funkce. Co je na tom špatného ? Za co mně zažalujete ?

2. odstavec - já nerespektuji Miloše Zemana. Za co mně zažalujete ?

Víte, problém je v tom, že toto všechno jsou jen slova, nikoliv činy. Kdyby někdo reálně chystal protiprezidentský puč, neřkuli atentát, to by bylo úplně jiné kafe. To by byl trestný čin. Ale slova ne.

Váš 3. odstavec je nejveselejší :-) Takže petice za abdikaci prezidenta je neplatná, ale petice na podporu prezidenta je platná ? Kde vznikl ten rozdíl ?

Demograt

#339 Re: demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:21

#338: Jirka - demograt si stále plete pojmy 

1. Nebudu vás žalovat za nic.

2. Za nic.

Ne, problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání.

3. Já jsem nikde nepsal, že "petice na podporu" je platná, jestli vám dělá problém pochopit psaný text nebo úmyslně překrucujete slova jako demagog, tak přijďte diskutovat, až psaný text chápat budete a slova jiných nebudete překrucovat.

O "rozdílu" jsem napsal toto:Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

Rozdíl tam nevidím, vy ano? Každá petice, včetně té na podporu Zemana, je neplatná, u online petice navíc pochybná.

A také jsem o "rozdílu" napsal toto:

Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát.

Můžeme ji brát jako vyjdáření názoru nebo podpory, nikoliv jako právoplatnou petici, viz zvýrazněný text výše, konkrétně Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

 

Omlouvám se všem, pro které je toto polopatické vysvětlování pod úroveň, ale jinak to nešlo.


Nepřihlášený uživatel

#340

2014-11-07 17:27

Toto je největší hienizmus, který nějaký úchylák vypatlal! Jaký národ, takový prezident! NELŽE,NEKRADE ! ! ! Drží se rady, na hrubý pytel hrubá záplata!
Proč se raději neptáte, kdo má zájem odvrátit pozornost od důležitých událostí a spiknutí v ČR, takto ponižujícím způsobem? Proč sdělovací prostředky, všechny televize se takto ponížují??? Bulvární zprávou!!! Proč se neinformovalo o spiknutí, které se událo v pátek 31.10.2014?! Podnik se státní účastí, který se vyhrabal z červených čísel, začal dosahovat úspěchů, podepisoval tento den významné smlouvy na rok 2015, tak je odvoláno celé jeho vedení! Úspěchy se v ČR neodpouštějí!!! Na ministra Prachaře je všemi ukazováno jako na nejslabšího. A Místo jeho odstoupení se odvolá celé vedení ČD Cargo! A v pondělí 3.11.2014 zase schováno za bulvár, se zvolí nové vedení. Kdo je včele skoro státního podniku? Pan Bednarik. Konkurent ze Slovenska. Další rozkrádání a likvidace zbytku, co patří ještě z části Českému státu? To nikomu nevadí, že se vesele rozkrádá, ničí Česká republika. Ale "sprosté slovo", je v tomto státě důležitější!!! Proč nikdo nezažaloval největšího zloděje Klause??? Za rozkradení státu? Také to hieny nezajímá! Proto vytvořily tento ubohý panflet!!! Lidi, otevřte oči! Sežente si zprávy o Islandu a buďme jako oni! Chtějme spravedlnost a potrestání zlodějů!!! Chtějme pravdivé a důležité informace a ne bulvár! ČLOVĚČE PROBUĎ SE ! ! !

Demograt

#341 K žalobě a zákonům

2014-11-07 17:28

"A v tomto případě jsou výzvy či nerespektování demokratických voleb ukázkou nerespektování demokracie, a možná i porušením zákona" To jsem napsal.

 

To aby měla vaše dušička klid, Jirko, až se zase budete ptát, za co vás hodlám žalovat.

1. Jsem nepsal, že hodlám někoho žalovat, a už vůbec ne vás.

2. Napsal jsem, že jde možná o porušení zákona (výzvy nebo chování, které by měly být za následek ohrožení demokracie, porušením zákona je).

3. Jedná se většinou o názory v diskuzi pod tzv. peticí, nikoliv o petici samotnou, kde je to opět, jako vždy, otázkou výkladu.


Nepřihlášený uživatel

#342

2014-11-07 17:43

Je to vykonstruovaný útok na prezidenta za jeho vystoupení na Rhodu i na sumitu NATO a jeho postoji k událostem na Ukrajině a Rusku. Je to snaha jej odstranit, jako bylo odstranění Petra Nečase (v režii cizí mocnosti). Nesmíme to dopustit.Pražská kavárna již organizuje akci za jeho odvolání.Každý slušný občan by se měl za prezidenta Zemana postavit!
Jirka

#343 s demogratem si již začínáme rozumět :-)

2014-11-07 17:45

#339: Demograt - problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání

Nuže dobrá, pane demograte. Takže jsme si vyjasnili, že i-netové petice nejsou skutečnými peticemi, ale jen vyjádřením názoru a vyjádřit názor je dovoleno. Já jsem tedy svým podpisem pod jinou petici (než je tato) vyjádřil názor, že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu.

Ale dovolte mi ještě jednu poznámku. Budu psát sám za sebe. Není pravda, že já (a mnoho jiných)  jsme se, jak vy píšete, "nesmířili s tím, jak většina zvolila". Já (a se mnou mnoho jiných) jsem se celkem klidně smířil s levicovou vládou, kterou jsem nevolil, ale která vzešla z voleb. Tu vládu já bez problému uznávám. Ovšem konání Miloše Zemana je natolik pobuřující, že se s ním smířit nemohu. Ale buďte klidný. Určitě kvůli tomu nebudu organizovat puč :-)

 

Demograt

#344 Re: s demogratem si již začínáme rozumět :-)

2014-11-07 18:00

#343: Jirka - s demogratem si již začínáme rozumět :-) 

 Ne, nikoliv, opět špatně. Pokud je tzv. petice pouze peticí na vyjádření podpory, pak je skutečně možné takovou petici brát jako vyjádření podpory (jak také jinak, když jde o vyjádření podpory, že).

Poku je ovšem tzv. petize výzvou k abdikaci, nejde o vyjádření názoru, podpory nebo čehokoliv jiného, ale o výzvku k abdikaci.

Co je na tom k nepochopení?

 

"že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu."

Ale to lžete, Výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, aby prezident odstoupil. To je výzva k abdikaci. Výzva. K abdikaci. Výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, kdyby prezident odstoupil. Je v tom rozdíl. Velký.

 

"Budu psát sám za sebe. Není pravda, že já (a mnoho jiných)  jsme se, jak vy píšete, "nesmířili s tím, jak většina zvolila"."

Sice chcete psát za sebe, ale hned v další větě píšete i za jiné. Opravdu má takováto diskuze smysl?

A ano, je pravda, že se mnozí nesmířili s tím, že nevyhrál jejich oblíbenec, já takové znám hned tři osobně a od asi pěti jsem takový názor četl na internetu, což potvrzuje má slova, že se s tím nesmířili.

 

"Ovšem konání Miloše Zemana je natolik pobuřující, že se s ním smířit nemohu."

Nesmiřujte, na to máte právo. Já se zase nesmířím s výzvami, které jsou na hraně na zákona a se samozvanci, kteří by chtěli zpochybňovat demokratické volby, protože výzva k abdikaci na základě petice, která nesplňuje zákonné požadavky, se jako zpochybňování dá brát. A z diskuze u tzv. petice je zřejmé, že ne všichni se smíří jen s vyjádřením názoru, a nejraději by rozhodli o tom, kdo bude prezidentem, v ulicích.

Jirka

#345 hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-(

2014-11-07 18:48

#344: Demograt - Ale to lžete, výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, aby prezident odstoupil. To je výzva k abdikaci. Výzva. K abdikaci. Výzva k abdikaci není vyjádřením názoru, že by bylo lepší, kdyby prezident odstoupil. Je v tom rozdíl ... Já se zase nesmířím s výzvami, které jsou na hraně na zákona a se samozvanci, kteří by chtěli zpochybňovat demokratické volby ..... nejraději by rozhodli o tom, kdo bude prezidentem, v ulicích..

Tak já tomu pořád nerozumím. Já podpisem petice (jiné, než je tato) vyjadřuji svůj názor, že Miloš Zeman je tak špatným prezidentem, že by měl odstoupit z funkce prezidenta, k čemuž ho tímto vyzývám. Ale není mi jasné, demograte, co proti tomu máte ? A už vůbec nechápu, proč mi nadáváte, že lžu. V čem lžu ?

Dále : V čem je má výzva prezidentovi, aby odstoupil, na hraně zákona ? A kterého zákona ? Naštěstí neexistuje zákon, který by mi zakazoval vyjádřit svůj názor, že Miloš Zeman je špatný prezident. A proč jsem samozvanec ? K čemu jsem se sám pozval, když jsem samozvanec ? Svobodné volby nikdo nezpochybňuje. Ano, Miloš Zeman získal 55% hlasů, Karel Schwarzenberg získal 45% hlasů (tedy mezi námi, nic moc přesvědčivého :-)   ). To je fakt, který nikdo nezpochybňuje. Přesto si stále myslím, že Miloš Zeman je špatným prezidentem. Upřímně řečeno, myslel bych si to, i kdyby dostal 99% hlasů.

Ohledně vaší poslední věty, zpochybňujete snad právo občanů demonstrovat pro něco nebo proti něčemu ?

Demograt

#346 Re: hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-(

2014-11-07 19:13

#345: Jirka - hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-( 

 Já proti vašemu podpisu nic nemám, podepisujte se kam chcete, diskuze přece není o tom, zda se můžete či nemůžete nikam podepisovat, ale o tom, zda je výzva k abdikaci vyjádřením názoru, nebo výzvou k abdikaci. A protože je výzvou k abdikaci, tak to není jen vyjádření názoru, jako například v případě petice na podporu M. Zemana, protože tam nikdo nikoho nevyzývá.

 

Lžete v tom, že podpis v petici, která vyzývá k abdikaci je toto: "že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu." To totiž není pravda. Snad uznáte, že "vyzýváme k abdikaci" a "vyjadřuju názor, že by Zeman udělal lépe, kdyby odstoupil" není totéž. Zatímco první je výzva, druhé je už vámi několikrát zmiňované vyjádření názoru. Výzva k abdikaci samozřejmě vyjádření určitého názoru je také, ale je to především výzva.

Pokud jde o druhý odstavec, tak musím konstatovat, že mě tato diskuze přestává bavit, a začínám mít podezření, že sei ze mě děláte srandu. Tak ještě jednou, a doufám, že naposledy (já v to nedoufám, naposledy to opravdu bude, protože už na vás odmítám reagovat).

Nenapsal jsem, že je na hraně zákona, ale že je možná na hraně zákona, což je obrovský rozdíl. Co je na hraně zákona určitě, a možná za hranou, tak to jsou výzvy, a to nikoliv k odstoupení prezidenta, ale tty výzvy, které se objevují v diskuzi pod peticí vyzývající k abdikaci. Tam někteří chtějí brát "spravedlnost" do svých rukou apod. To opravdu demokratické není.

Souhlasím s vámi, že naštěstí neexistuje zákon, který by vám zakazoval vyjadřovat názor, že prezident je špatný prezident. Vyjadřujte takový názor klidně stokrát za den, jestli vám to udělá dobře.

Nenazval jsem vás samozvancem.

Svobodné volby zpochybňují ti, kteří by chtěli měnit pravidla těchto svobodných voleb, když proběhly a skončily. Prezident byl zvolen na určitou dobu. To bylo při volbě prezidenta známo a jasně dáno. Pokud nastanou zákonné důvody k odvolání prezidenta, ať tak zodpovědní učiní a prezidenta odvolají. Pokud zodpovědní tyto důvody změní, ať je změní, mají na to mandát od voličů. A pak ať prezidenta odvolají. Ale v tuto chvíli k tomu důvody nejsou, prezident byl zvolen na pět let, tak není možné si peticemi vydupávat jeho odstoupení a zpochybňovat tak volbu většiny v demokratických volbách (ano, Zeman zvítězil většinou hlasů všech oprávněných voličů, kteří přišli k volbám a jejich hlas byl počítán). Ta většina rozhodla. Rozhodla ve volbách, které mají větší váhu než petice. Mají v demokratické zemi váhu nejvyšší.

Prezidentem se nestává ten, kdo vyhraje přesvědčivě, ale ten, kdo získá více hlasů.

Myslete si, že je špatným prezidentem. Klidně se i podepisujete pod petici, která peticí vlastně vůbec není. Ale netvrdťe mi tu, že výzva k abdikaci je totéž jako vyjádření názoru, že je Zeman špatný prezident, že vás nazývám samozvancem a nepřekrucujte to, co jsem napsal. To prosím nedělejte.

Nezpochybňuju právo občanů na demonstraci, zpochybňuju právo kohokoliv demonstracemi svrhávat vládu, prezidenta nebo dehonestovat hlavu státu, ať si o ní já myslím cokoliv.


Nepřihlášený uživatel

#347

2014-11-07 19:47

Pana prezidenta Zemana jsem volil a i nadále za ním stojím.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2014-11-07 19:56



Nepřihlášený uživatel

#349 Re: Zeman je ostuda národa a České Republiky

2014-11-07 20:02

Demograt

#350 Re: Re: Zeman je ostuda národa a České Republiky

2014-11-07 20:07

#349: - Re: Zeman je ostuda národa a České Republiky 

 To souhlasíte i s chybným názvem naší země? No teda.