Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Demograt

#339 Re: demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:21

#338: Jirka - demograt si stále plete pojmy 

1. Nebudu vás žalovat za nic.

2. Za nic.

Ne, problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání.

3. Já jsem nikde nepsal, že "petice na podporu" je platná, jestli vám dělá problém pochopit psaný text nebo úmyslně překrucujete slova jako demagog, tak přijďte diskutovat, až psaný text chápat budete a slova jiných nebudete překrucovat.

O "rozdílu" jsem napsal toto:Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

Rozdíl tam nevidím, vy ano? Každá petice, včetně té na podporu Zemana, je neplatná, u online petice navíc pochybná.

A také jsem o "rozdílu" napsal toto:

Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát.

Můžeme ji brát jako vyjdáření názoru nebo podpory, nikoliv jako právoplatnou petici, viz zvýrazněný text výše, konkrétně Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

 

Omlouvám se všem, pro které je toto polopatické vysvětlování pod úroveň, ale jinak to nešlo.

Odpovědi

Jirka

#343 s demogratem si již začínáme rozumět :-)

2014-11-07 17:45:09

#339: Demograt - problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání

Nuže dobrá, pane demograte. Takže jsme si vyjasnili, že i-netové petice nejsou skutečnými peticemi, ale jen vyjádřením názoru a vyjádřit názor je dovoleno. Já jsem tedy svým podpisem pod jinou petici (než je tato) vyjádřil názor, že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu.

Ale dovolte mi ještě jednu poznámku. Budu psát sám za sebe. Není pravda, že já (a mnoho jiných)  jsme se, jak vy píšete, "nesmířili s tím, jak většina zvolila". Já (a se mnou mnoho jiných) jsem se celkem klidně smířil s levicovou vládou, kterou jsem nevolil, ale která vzešla z voleb. Tu vládu já bez problému uznávám. Ovšem konání Miloše Zemana je natolik pobuřující, že se s ním smířit nemohu. Ale buďte klidný. Určitě kvůli tomu nebudu organizovat puč :-)