Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Jirka

#338 demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:09

#335: Demograt -petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. ...petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona ... každá online pseudopetice je pochybná,

Velmi zajímavé, pane demograte.

K vašemu 1. odstavci - ano, já tímto vyzývám prezidenta Miloše Zemana k odstoupení z prezidentské funkce. Co je na tom špatného ? Za co mně zažalujete ?

2. odstavec - já nerespektuji Miloše Zemana. Za co mně zažalujete ?

Víte, problém je v tom, že toto všechno jsou jen slova, nikoliv činy. Kdyby někdo reálně chystal protiprezidentský puč, neřkuli atentát, to by bylo úplně jiné kafe. To by byl trestný čin. Ale slova ne.

Váš 3. odstavec je nejveselejší :-) Takže petice za abdikaci prezidenta je neplatná, ale petice na podporu prezidenta je platná ? Kde vznikl ten rozdíl ?

Odpovědi

Demograt

#339 Re: demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:21:25

#338: Jirka - demograt si stále plete pojmy 

1. Nebudu vás žalovat za nic.

2. Za nic.

Ne, problém je v tom, že někdo se nesmířil s tím, že si většina nějak zvolila, tak hledá záminky a důvody pro odvolávání.

3. Já jsem nikde nepsal, že "petice na podporu" je platná, jestli vám dělá problém pochopit psaný text nebo úmyslně překrucujete slova jako demagog, tak přijďte diskutovat, až psaný text chápat budete a slova jiných nebudete překrucovat.

O "rozdílu" jsem napsal toto:Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

Rozdíl tam nevidím, vy ano? Každá petice, včetně té na podporu Zemana, je neplatná, u online petice navíc pochybná.

A také jsem o "rozdílu" napsal toto:

Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát.

Můžeme ji brát jako vyjdáření názoru nebo podpory, nikoliv jako právoplatnou petici, viz zvýrazněný text výše, konkrétně Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná,

 

Omlouvám se všem, pro které je toto polopatické vysvětlování pod úroveň, ale jinak to nešlo.