STOP krácení dotací soukromým a církevním školám

Quoted post

spokojený rodič

#70 Děkuji za soukromé školství

2014-07-25 16:27

Podporuji tuto petici a nepřeji si, aby mne stát diskriminoval a dával na moje dítě méně peněz než na dítě ve státní škole. Já platím stejné daně!!! Moje dítě navštěvuje soukromou základní školu a je to jeho druhá rodina, je ve škole šťastný. Výuka je na špičkové úrovni - což potvrzuje i dubnová inspekční zpráva ČŠI. Na této škole jsou učitelé, kteří se neustále vzdělávají a jejich úroveň je špičková. Školné je přiměřené 1100kč měsíčně, z toho škola nabízí prospěchová i sociální stipendia. Takže ze školného škola pořídí opravdu jen to nejnutnější. Další zvyšování školného by bylo pro většinu rodičů neúnosné. Jsme tady všichni s průměrnými příjmy a spousta rodičů i podprůměrnými...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#74 Re: Děkuji za soukromé školství

2014-07-25 19:49:38

#70: spokojený rodič - Děkuji za soukromé školství

Stát nebude Vaše dítě diskriminovat, dejte ho do státní školy a stát na jeho vzdělání přispěje. Netvrďte mi ale, že soukromé školství nevytváří v nějaké formě zisk pro své zřizovatele. Jsme v Čechách! Nezapoměňte na to!

mé dítě chodí do soukromé školy

#79 Re: Děkuji za soukromé školství

2014-07-25 21:47:44

#70: spokojený rodič - Děkuji za soukromé školství

Také děkuji za soukromé školství i za Váš příspěvěk.

I naše dítě navštěvuje soukromou základní školu, ač nejsme žádní milionáři. Místo dovolených a jiných radovánek platíme našemu dítěti kvalitní vzdělání a co je pro nás hlavní, že je tam tam spokojený a já jako rodič jsem si jistá, že je v dobrých rukou kvalitní učitelky.  Na té "naší" soukromé základce potvrdila nedávná inspekční zpráva ČŠI, že je to škola nadprůměrná a jak sdělila inspektorka, ve svém rajónu takovou druhou nemá.

Stát na vzdělání mého dítěte platí i tak MÉNĚ, než pokud by chodilo do školy státní.  Otázkou je PROČ tedy někomu vadí soukromé školy, když státu šetří finance a vytrhly mu trn z paty, když obce nemají kam děti umístit a státní školy praskají ve švech?

To je příklad toho, kdy selhává logika a jediné, co si o tom mohu myslet je to, že žijeme v Kocourkově...  ;)